tirsdag den 9. august 2011

"Jeg ønsker mig en himmelseng, en himmelseng med spejl i..."

Ja, det er jo ikke fordi jeg regner med, at I skal give mig gaver, at jeg sådan indvier jer i mine ønskeseddel. Nææ, I skal hjælpe mig lidt.
Jeg fylder rundt til oktober.... Jeg bliver 20. Okay, okay, 30. Okay, så 40. Eller var det 50. Øhh 60? Anyway, jeg fylder rundt og i den anledning skal jeg holde fødselsdag og til det høre sig også, at jeg skal udlevere en ønskeseddel. Jeg har allerede nu fundet nogle dejlige køkken- / kage-ting jeg ønsker mig. Prøv at se nedenstående liste af skønne ting.

Men hvad ønsker I jer? Er der noget jeg ikke har på min liste, som I mener er et "must-have" for mig? Hvad er jeres ynglingskøkkendims eller ynglingskagedingenot? Hvad kunne være noget for en udstyrsfreak for mig?

Send mig en kommentar med nogle links på gode køkken- / kage-ting som I mener jeg bare ikke kan undvære på min ønskeseddel.

En stål spidssigte, 23 cm. Kan bla fås hos H W Larsen.


Et bryllupskage stativ, 4 etager til alle de fremtidige bryllupskager jeg forhåbentlig får lov at lave. Kan bla fås hos H W Larsen.


En brænder til creme brulee's (mmmmmhhhhhh!) eller marengs. Fås bla hos Kop&Kande.En blinispande til små søde spejlæg, amerikanske pandekager, blinis osv. Fås bla hos Kop&Kande.


Sorte silikone grydelapper fra Eva Solo, så jeg ikke brænder nalderne, når jeg bager. Fås bla hos Inspiration.


En ismaskine. Men hvilken, for der er jo mange at vælge imellem. Kan I anbefale en ismaskine??


En minihakker. Men hvilken, for der er jo mange at vælge imellem. Kan I anbefale en ismaskine??"100 fondant models for cake decorators" af Helen Penman. Fås på Amazon.


Ingen billede...
"Adorable cakes for christenings, birthdays and baby" af Debbie Brown (helt ny bog, der udkommer i september. Kan forudbestilles allerede nu). Fås på Amazon.


"Chic and unique celebration cakes" af Zoe Clark. Fås på Amazon."Gorgeous and gruesome" af Debbie Brown. Fås på Amazon.

36 kommentarer:

 1. .."så jeg kan lig' og spejle mig - for ihh, hvor er jeg deeeejlig" :-D))

  Du skal også ønske dig en Jamie Oliver wok - for jeg elsker min! ♥

  Og jeg har givet kæresten en Krups ismaskine - den elsker han! ♥

  Okay.. jeg har arbejdet hos Groupe SEB, som ejer begge brands, men jeg får altså ingen procenter :-(

  :-D

  PS: Jeg er klar ved postkassen, så invitationen ikke går tabt 3;-)

  SvarSlet
 2. Hej Camilla

  Sikke nogle fine ting, du ønsker dig. Jeg kunne også godt bruge en ismaskine. :-)

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 3. Tillykke på forskudd så! Jeg bor i Norge, og jeg har ikke set æbleskiver her, så jeg er meget glad for mit lille æbleskivejern jeg kan hive fram en gang imellom. Det er jo ikke helt at bage... ;) noget annet som heller ikke er at bage er en mælkeskummer, man må jo ha kaffe til kagen! Den både varmer og skummer ;) ellers glæder jeg mig til at se hvad spennende du laver med dine gaver ;)

  SvarSlet
 4. En tur til Birmingham Cake Show :-)

  Jeg har lige købt nogle flotte store stencils i England hos Lindy's cakes. Tror også det kunne være noget for dig

  TILLYKKE på forhånd med de 30?! ;-)

  SvarSlet
 5. Det må være et højt ønske med sådan en ismaskine, siden du også beder om en anbefaling af en, nedenunder minihakkeren :-)
  Jeg kan jo kun anbefale vores - en Nemox Gelatissimo Exclusive. Men det afhænger selvfølgelig af om det skal være en forholdsvis billig, hvor man fryser skålen ned, eller om det skal være med kompressor.
  Vores model er ved at være nede i pris så de kan følge med i Danmark (vi købte i Italien) - jeg har set den til 2875 inkl. fragt hos http://www.pasto.dk/.

  Til din ønskeseddel vil jeg foreslå en Lekue decopen http://www.designdelicatessen.dk/produkter/62-tilbehoer/1732-lekue---decopen/ - den kan bruges til meget forskelligt, både til kager og mad. Seneste brugte jeg den til at dryppe olie og eddike på tomater der skulle i ovnen, og som kun skulle have et lille dryp.
  Og så forresten til lykke med de snarlige lyv-og-tyve :-)

  SvarSlet
 6. Parisiennejern eller melonjern, udstikkerforme i figurer, du ikke har i forvejen (hvis de findes :-P), kagedrys i giftige farver, en Bamix stavblender, japanske knive, en vakuum pakker, en sprød mandlig opvasker på max 25 år, der kan rydde op efter dig, når du dekorerer kager.

  SvarSlet
 7. Du ku også ønske dig et par fridage, så du i fred og ro kan komme i tanke om hvor gammel du egentlig bliver...høøhøø :-)

  ...nåhm, jeg kommer ikke så tit i køkkenet, men når jeg gør så bruger jeg min smoothie-to-go maskine fra Kenwood til sølle 200 kr. :-)

  SvarSlet
 8. Først stort tillykke på forhånd med de XX.

  Ved jo ikke om du har det i forvejen, men du kunne jo også ønske dig noget sugarveil udstyr. og/eller en Icing dispenser..

  Eller et gavekort til rengøring..
  eller til massage..

  Eller en shoppetur.. med fly, frokost og money to spend...

  SvarSlet
 9. Da jeg desværre ikke fylder rundt nu her går jeg selv og sparer op til en kenwood chef titanium km010.

  Det er en skøn maskine med 1400 w der kan klare det meste. Køber man den på amazon får man alle piskeris og kroge med sammen med en blender og en foodprocesser.

  Men her kommer det smarte - man kna både få en minihakker og en ismaskine til den som udstyr! Det vil sige man i stedet for 20 maskiner blot har en og så de forskellige tilbehør der fylder noget mindre end de tyve maskiner. Og så er det bare fantastiske maskiner og kvalitet.

  SvarSlet
 10. Jeg tror, du har tænkt på alt, Camilla. Jeg fik en en crème brûlée-brænder for nogle måneder siden, men det har du jo allerede på ønskelisten (det er en skøn dessert), og et mandolinjern skal være mit næste ønske :-)
  Det er en skøn idé at dele inspiration, så vi alle kan få glæde af ideerne!

  SvarSlet
 11. Ved ikke om du allerede kender eller har denne bog "Betty´s Sugar Dreams". Den er godt nok på tysk, men det betyder ingenting, da der er masse af gode billedforklaringer. Smukke smukke kager, lige til at blive inspireret af;
  http://www.amazon.co.uk/Bettys-Sugar-Dreams-Tortendekoration-Fortgeschrittene/dp/3981329201/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1312960898&sr=8-1

  SvarSlet
 12. Uh, sikke fine ønsker (og hermed har jeg tilladt mig selv at copy paste lidt..bøgerne især) Jeg kan anbefale at du ønsker/køber en god ismasking, har set flere hos www.sparmomsen.dk - det betaler sig at give lidt mere, for man får en himmelsk smagsoplevelse!!! Stativet kan kun anbefales, det er SÅ nemt at arbejde med, ganske stabilt!

  SvarSlet
 13. Fik for ikke så lang tid siden den Kenwood km020 køkkenmaskine med blender, foodproccessor og ismaskine - den er super super...
  bagning går som en leg ;0)
  men mon ikke du har sådan et dyr allerede? ;0)

  SvarSlet
 14. Gode ønsker,jeg vil tilføje -gavekort til en kage kursus i udlandet. Selv kunne jeg tænke mig en kursus hos Lindy Smith eller en brush embroidery mester. -jeg ved ikke om det findes en, men en muffin form, hvor der kan være 48 muffin i. - Har du en air brush?

  SvarSlet
 15. Nu er jeg møj glad ved gadgets så hvad med denne her kande med indbygget vægt?

  http://www.coolstuff.dk/KitchPro-digitalt-kokkenmal

  Eller nogle af de vidunderlige forme til at lave 3D kager, som Cupcakes, puder eller bolde?

  SvarSlet
 16. Tillykke med de 20 ;)

  min kokkesøn siger en ismaskine med kompressor er langt at fortrække.

  SvarSlet
 17. @Godte: Lige præcis :-) Tak for inspirationen - ærgeligt, at du ikke får procenter :-) Tør sgu da ikke invitere dig - har jo mødt dig ;-)

  @Ungersvenden: Ja, en ismaskine kunne bare være så dejligt at få . Nu skal jeg bare finde den "rigtige" at ønske mig.

  @Bakegleder: Har I ikke æbleskiver i Norge? Jeg rejser til Norge min een gang måneden, så sig til hvis der er noget jeg skal bringe med :-) Fødselsdagen er først om 2 måneder, så der går noget tid inden jeg måske bliver begavet med noget af det.

  @Kagemums: Ja, Lone, det var sgu et godt ønske! Men mon ikke jeg skal melde mig til før min fødselsdag, for det er først i oktober. Men jeg kan jo ønske mig lommepenge! Hvor er du SØD! Prøv med 40 :-)

  @Heidi: Uha, den ser fancy ud den ismaskine. Den må på listen!

  @Piske: Ja da, et parisiennejern har jeg ikke, så det må på listen. Tak for alle de fantastiske forslag. Især den sidste kommer klart på toppen af listen! :-D Fås de nøgne under kokkeforklædet?

  @Bettina Holst: Jamen, du ved jo, at når man runder de 40, så kan man hverken se, høre eller huske mere - det fortæller samtlige af mine medarbejdere mig og de er alle over 40 :-/ Er det mobning af chefen? Oh ja, den er da genial, den smoothie2go!

  @Mit Kage Eventyr: Gode ideer, du der nævner. På listen over ting, der ikke har noget med kage og køkken at gøre, står klart noget med selvforkælelse :-)

  @Sommerfugl: Ja, det er jo genialt. Jeg har en lækker køkkenmaskine (dog ikke en Kenwood... desværre).

  @Madame: Ja, mandolinjern er et skønt redskab. Jeg synes også, at det var en god idé at dele mine tanker om hvad jeg ønsker mig med jer. Måske fik I noget inspiration til hvad I kunne ønske jer eller give jer selv som gave :-) Og så er jeg taknemmelig for alle de mange gode forslag.

  @DianaDK: Jeg kender godt Betty, men jeg har faktisk ikke hendes bog. God idé!

  @Kagehobby: Jamen, det var bestemt også meningen, at I andre kunne få idéer ud fra min liste, så det er dejligt, at der var noget du også måtte eje :-)

  @Merete: Joo, jeg har allerede en køkkenmaskine - godt nok ikke liiige en Kenwood (desværre).

  @Misbah: Nej da. Jeg har IKKE en airbrush. Det må jeg lige overveje.

  @Zenne: Ha, ha, Zenne, den er jo genial! Cool hjemmeside, som jeg lige må se igennem for andre godter.

  @knhobby: Tak for det. Jeg kan se på kommentarerne, at det er at foretrække, så det må vist være det jeg ønsker mig :-)

  SvarSlet
 18. Nej man har verken æbleskiver eller kærnemælk. Men min oldemor lærte mig heldigvis at lave æbleskiver ;o) Hvis du er i Norge så titt så kan det da godt ske at jeg en dag vil be dig om at ta noget med, men jeg fyldte bilen så meget i sommer at det var lige før at vi ikke fik alle familiemedlemmer med hjem, kage ting er billigere i Danmark ;o)

  Hvad med at ønske sig en tur til England på kurs hos Peggy Porschen selv om du er riktig god i forvejen? Det kunne jeg godt tenke mig ihvertfald, men det bliver heller et kursus hos en der har vært hos hende..

  SvarSlet
 19. @Bakegleder: Det er bestemt billigere end i Norge. Godt, at du trods alt fik alle med hjem. Sig endelig til. Jeg er oftest i Sandefjord, men også nogen gange i Oslo (Lysaker). Skal i øvrigt til Norge i morgen og i næste uge :-) Ja, kursus med Peggy Porschen ville jeg bestemt gerne!!

  SvarSlet
 20. Jeg bor på Røa, det er lige i nærheden af Lysaker ;) da jeg ikke er så inde i kageverden ennu så har jeg ikke så mange steder at anbefale, men leder du efter god kaffe og hyggelig service så kan jeg anbefale at du tar turen til Røa på Red Goat. Folk var ikke glade for at de havde sommerlukket! Og vær glad for at du ikke kom til regnet i dag, men solen i morgen ;)

  SvarSlet
 21. @Bakegleder: Jeg skal til Lysaker i morgen, men desværre er det altid i arbejds-øjemed, så jeg har sjælden tid til at se noget :-( MEN hvis jeg en dag har en eftermiddag / aften tilrådighed, så må jeg tage turen til Røa :-) Danmark er ved at regne væk, så jeg har snart svømmehud mellem tæerne :-D

  SvarSlet
 22. Du må da gerne si til en gang hvis det er. Du kan jo sende mail på camilla_p_l@hotmail.com. God tur og god arbejdslyst ;)

  SvarSlet
 23. @Bakegleder: Tak Camilla, det vil jeg gøre :-)

  SvarSlet
 24. Ismaskine er et must (synes jeg) og med kølekompressor fordi man så kan lave flere varianter efter hinanden når der fx er friske bær i haven eller overskudsfrugt i skålen. Jeg har denne model: http://hjemmeproduktion.dk/shop/ismaskine-gourmet-451p.html
  Og hævekurve til brød bør vel også på listen.
  Jeg ønkser mig et juliennejern som også kan klare gulerødder og den slags. Og en frugtpresser (helst som tilbehør til køkkenmaskinen. Og ligesådan med pastatilbehør til køkkenmaskinen.
  Og vil du ikke offentliggøre din liste når du sender den ud - det ville være et godt udgangspunkt når jeg fylder 35 til vinter :)
  Knus til dig

  SvarSlet
 25. Du skulle tage at skrive en hyggedag med mig på listen ;-)

  SvarSlet
 26. -Godte det vil jo være en mega luksus gave, med os begge på en hyggedag :-D

  SvarSlet
 27. @Signe: Tusind tak for dine forslag og link. Jeg har bestemt fundet ud af, at ismaskine med kompresor er sagen. Jeg tror ikke jeg offentiliggør den når den er helt færdig, men jeg vil bestemt blogge om de gaver jeg måtte være heldig at få. Det er til oktober, så det er i fin tid inden vinter. Og knus til dig Signe. Det er længe siden.

  SvarSlet
 28. @Vibeke: Jamen, du står altid på min liste! Og du kunne jo passende forære mig en hyggedag med dig så :-)

  @Godte: Og dig Godte... selvfølgelig

  @Vibeke: Ja, mega luksusgave. I har 2 måneder til at planlægge det i :-D

  SvarSlet
 29. Dejligt at have ønsker...!! Angående en ismaskine så har jeg tidligere læst, at den du har sat et billede ind af, har fået de bedste anmeldelser af ismaskiner i den priskategori... jeg overvejer faktisk selv at invistere i en ismaskine og har efter længere tids overvejlser besluttet mig for, at det skal være rolls royce modellen. Én af dem, hvor man ikke skal fryse skålen ned inden.. Jeg tror jeg vil komme til at bruge den meget og vil derfor gerne have en der er lige til at hælde isen i.. Men philips modellen vil nok være et godt bud hvis det skal være med "fryseskålen"... håber det kan bruges :)

  SvarSlet
 30. Helt ærligt Camilla... det kan du ikke være bekendt!!!
  At vise så mange lækre kagerelaterede ting, som jeg alle sammen står og mangler.
  Ved godt det skulle handle om din fødselsdag, men nu bliver jeg nødt til at skrive en laaaang list til MIN fødselsdag..
  Håber du får alt hvad du ønsker dig. Det har du fortjent.
  Hilsen Heidi

  SvarSlet
 31. Hej Camilla

  Første gang jeg giver en kommentar med på vejen. Tak for en skøn blog, som giver mig dejlig inspiration :-)

  På forhånd tillykke.

  Jeg har en ismaskine med en skål /eller rettere det er nu et fryseelement der skal fryses ned. Jeg vil bestemt ikke anbefale dette. Hvis du skal lave meget is, og når man nu er igang, så kan man jo ligeså godt lave flere slags ;-) og det er altså ikke så nemt med et fryse element (med mindre man har flere og har en stor fryser). Så jeg vil som de andre anbefale en med kompressor.

  SvarSlet
 32. Hej Camilla.
  Jeg gav min kæreste en italiensk ismaskine i foråret, en Simac Il Gelataio GC 6000! Den er købt på en italiensk hjemmeside, og derved sparede jeg over 1000 kr i forhold til i Danmark. Og så leverede de fragtfrit i hele europa.
  Det er en virkelig god maskine! Den laver cremen til is på 30 minutter, så du kan hurtigt få lavet noget is :-)) Prøv at google den, det er virkelig en god investering!

  Knus Karen Lund.

  SvarSlet
 33. @PinkVanilje: Tak for din kommentar. Jeg har besluttet mig for at ønske mig en med kompressor. Det bliver kraftigt anbefalet.

  @Kagermedmere: Taaak :-) Hvor er du sød. Undskylder mange gange, at jeg sådan frister :-)

  @Vibeke: Tak Vibeke og velkommen til :-) Tak for dine erfaringer. Det bliver bestemt en med kompressor jeg vil ønske mig.

  @Karen: Sikke en flot gave til din kæreste!! Den er virkelig flot.

  SvarSlet