onsdag den 25. januar 2012

Shopping i Amsterdam

En af de ting jeg elsker ved at rejse er at shoppe i sjove små forretninger. Og så er Amsterdam absolut stedet.

Vi besøgte Ferdinand Bolstraat for at besøge De Tart van m'n Tante og i nærheden lå Duikelman, en virkelig velassorteret køkkenudstyrsforretning. Her fandt jeg en del ting jeg mente, at jeg ikke kunne undvære :-)Bla disse Brioche forme. Jeg har nu mest tænkt mig at bruge dem til små tærter.Et juliennejern i en god kvalitet. Og ja, den kvikke læser har nok bemærket, at sådan en har jeg allerede, men jeg må tilstå, at kvaliteten ikke er for fantastisk.En indsat til mit Microplane jern, så man ikke snitter fingere når man smitter noget småt.Et superlækkert gedignt målebæger med den finesse, at det er gennemsigtigt der hvor målenhederne er, så det dermed er meget nemmere at se hvor man er nået til. Smart!Og selvfølgelig en kvardratisk tærteform - den glæder jeg mig så meget til at prøve :-) Det bliver da en fin tærte facon!En drysser fra Patisse. Må tilstå at jeg ikke kender det tekniske navn for sådan en.


I området De Pijp fandt vi en helt vildt skøn forretning kaldet Blond. Den var fyldt med porcelæn og kageting i alle afskygninger. Den var så sød og sjov at jeg tog et hav af billeder derinde fra.


Der var skønne kopper...


Håndcreme i cupcakes...


Søde sager i fine glaskrukker...


Læbepomader i små bitte cupcakes...


Kagefade...


Kagetallerkner...


En skøn kasse, der var formet og dekoreret som en café...


Æske med et helt thestel...


Søde thedåser...

Skønne ting og jeg kunne snildt have købt hele butikken, men begrænsede mig til kun at købe et par ting.


Jeg købte dette fine kagestativ, hvor man kunne sætte et par gamle tallerkner på. Tallerknerne er ikke fra Blond, men fra en af butikkerne i De 9 gader.


Og en beskeden pakke servietter :-)

Et særligt og helt specielt shoppeområde er selvfølgelig "De 9 gader" (De 9 Straatjes), som er de 9 veje, der løber på tværs af de store kanaler. De smalle gader og skæve huse er vældig charmerende og huser alt hvad hjertet kan begære af unikaforretninger. Her er design, vintage, tøj, antik og nips i en skøn sammenblanding. Forretninger som holder til i en gammel bolig med ultra gammelt køkken, dagligstue med pejs osv. Helt speciel oplevelse at gå rundt i sådan en forretning. Der er forretninger med kun een slags ting, feks emalje, smykker, gummistøvler osv. Der er ostforretninger med kæmpeoste, delikatesser osv. Der var forretninger med dyrt design og hvor indretningen var så speciel, at vi faldt helt i svimer over lysekroner, farver og opsætninger. Og så var der en del forretninger som var så tætpakket med antikke ting, nye ting, nips og småting, og som var et sandt mekka at rode rundt i, bortset fra at man var panisk angst for at rage noget ned med bagdelen! De 9 gader er absolut et besøg værd og vi nåede desværre ikke igennem dem alle og blev enige om, at vi måtte komme igen for at se dem alle :-) Jeg fik heller ikke rigtig taget billeder - vi var alt for optaget af at shoppe! Dog fik jeg taget et billede...Disse grillhandsker var så specielle at de måtte foreviges....


Jeg købte hovedsaglig ikke-kage ting i De 9 Gader, men det blev vist til en kop med kager på og en bøtte blåt krymmel.


Fint låg, ikke?


Udover al det ovenstående, så er Kalverstraat værd at nævne. Det er en lang gade med mange kæde butikker. Dog er mange af mærkerne ikke nogen vi kender fra Danmark og derfor er stedet interessant. Der er dog nogle kendte mærker så som H&M og Esprit, men dem gik vi bare udenom. Her fandt vi også mange spændende ting.

Og så er der de mange markeder i Amsterdam. Mange af dem sælger frisk frugt, tulipaner i alle afskygninger, tøj og sågar også hash-slikkepinde. Vi var meget fristet af at købe nogle med hjem, men blev enige om, at det nok alligevel var for risikabelt....

Men Amsterdam er jo meget andet end shopping (og nej, vi var faktisk ikke spor kulturelle på denne korte tur).


De meget smalle høje, gamle huse er ganske charmerende. Men mange af dem er også pil-skæve indvendig, hvilket kan være ret belastende for en som mig, der hurtig bliver søsyg!!


Der er mange sjove cykler i bybilledet. Denne er da charmerende, ikke? I det hele taget er Amsterdam fyldt med cykler. Så mange, at det er dem man nemmest bliver kørt ned af. Du kan med fordel leje en cykel. Det er klart den nemmeste måde at komme rundt på.Der er også mange husbåde i kanalerne. Her er en med en lysekrone indeni. Sær sammensætning...


Det var lidt om Amsterdam. Håber, at du kan bruge indlægget hvis du selv en dag skal til Amsterdam. Hvis ikke du skal til Amsterdam, så håber jeg at du har følt dig underholdt på "rejsen" :-)

17 kommentarer:

 1. Hm... ja, jeg kan godt se, at der mangler et hjertefad blandt alle de ting! Du må af sted igen :-D

  Mener også vi så nogle ret fancy cykler, da vi var dernede. Dejligt at de er så cykelglade :-)

  SvarSlet
 2. Jeg troede ikke at jeg skulle til Amsterdam en dag - men nu skal jeg da!

  Hvor har du fundet alle de fine steder henne? Bog, venner eller bare ved at gå?

  Og hvordan er prislejet, maden, hoteller osv? Er vildt nysgerrig lige pludselig:)

  SvarSlet
 3. Siger det samme som sommerfugl: Jeg må vist hellere komme forbi Amsterdam.

  Tak fordi du delte din ferie med mig. Det er smukke ting du har købt dernede.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 4. Neiii hvor du kan fortælle, jeg siger mange tak for turen ;-)
  Man får virkelig lyst til at opleve det selv !

  SvarSlet
 5. Hi Camilla,
  if you are still in Amsterdam - try to check out this cafe during the day time: www.blue-amsterdam.nl, it is in the end of the busy shopping street - Kalverstraat inside the old department store called Kalvertoren. It might take some time to find but the view from the cafe makes it totally worth it :)
  Cheers,
  Tanya

  SvarSlet
 6. Puuh... Hvordan ku du dog styre dig?! Jeg skal aldrig til Amsterdam, for så ville jeg købe alt, alt for meget:)

  SvarSlet
 7. Sikke nogle lækre glaskrukker. Lignende må jeg vist på jagt efter

  SvarSlet
 8. Lyder som en rigtig hyggelig tur. Jeg har lige købt nogle glaskrukker som dem på billedet :-)

  SvarSlet
 9. Ej, jeg vil OGSÅ en tur til Amsterdam nu!!! Vidste heller ikke at der var så fede butikker dernede:-) Tusind tak for tippet som er gemt på min "what to do list" ;-)

  SvarSlet
 10. Øjjj nogle fine billeder... Lyder og ser spændende ud...

  De der læbepromader, kunne jeg godt bruge et par stykke af.. De er da bare for fine !!!

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 11. @Piske: Ha ha, ja, jeg mangler et hjertefad. Jeg er dog mere til firkantede fade :-)

  @Sommerfugl: Jeg søgte på nettet, kiggede i rejsebøger, havde et par artikler fra et par blade osv. Jeg fik rejsen af min søster, så jeg ved ikke hvad hun gav for hotellet. Maden og tøjpriser var billigere end i Danmark, men ikke vildt meget billigere. Duikelmann var ikke specielt billig...

  @Lis: Tak Lis, det var nogle gode sager

  @Kagefan: Velbekommen :-)Dejligt, at du får lyst til at opleve det selv.

  @tanya_vladi: I was already in Denmark, when I saw your comment. But I will definitely try Blue Amsterdam next time I am there. Thanks a lot for your tip :-)) Cheers Camilla

  @Miss Muffin: Jeg kunne jo så også kun styre mig til en vis grad :-))))

  @Teresa: Ja, de er ret flotte :-)

  @Kagemums: Åhr, hvor fik du fat i dem henne? De er meget dekorative.

  @Kageunivers: Joo, der er faktisk mange gode forretninger. Godt at du kunne´bruge tippet.

  @Kager skal der til: Ha ha, ja, jeg købte nu ikke nogen, for læbepomader med jordbærsmag er nu ikke lige mig, selvom de ligger i en sød kagekrukke

  SvarSlet
 12. Nøøøj hvor ser det dejligt ud. Sikke dog en masse ting du finder på dine rejser. Har du måske et par tips til mig som snart skal til New York (for første gang)? Jeg vil så gerne finde nogle lækre ting til mit sortiment af "kage-gejl"

  SvarSlet
 13. @Deeelicious: Jeg har været i New York mange gange, men altid kun i forbindelse med forretningsrejser og hvor jeg ikke har haft tid til at shoppe :-( Så jeg har ikke nogen tips til dig.

  SvarSlet
 14. Hej Camilla.
  Nå, ærgeligt der ikke har være tid til at shoppe i NY. Så må jeg jo give dig nogle ideer når jeg forhåbentlig kommer hjem med mange lækkerier:-)

  SvarSlet
 15. @Deeelicious: Ja, for søren. Du må give mig nogle idéer :-) God tur.

  SvarSlet
 16. Hej Camilla

  Ej hvor er det nogle flotte - og sjove - billeder :)

  Og tak for shoppingtips, dem vil jeg benytte, når jeg tager afsted til maj :)

  Hilsen endnu en Camilla

  SvarSlet
 17. @Amsterdam: Undskyld mange gange for det sene svar. Tak for din søde kommentar. Dejligt, at du har fået inspiration til din kommende tur. Gid det var mig :-)

  SvarSlet