søndag den 13. november 2011

Karamel-konfekt-kage


Den lyder spøjs, men lad dig ikke skræmme af det - den smager rigtig godt. Det er nok også nærmere konfekt end det er kage. Eller måske en kombination af begge dele - deraf navnet. Kagen er uden æg, så den kan bruges til eventuelle ægge-allergikere. Opskriften er udklippet af et blad for 100 år siden. Cirka. Der skal bruge kondenseret mælk i opskriften, men det fås i de fleste større supermarkeder. Jeg brugte kun halvdelen af den mængde mørk chokolade til pynten, da laget ellers (efter min smag) ville blive alt for tykt.

Du kan lave den som jeg, hvor jeg har skåret den ud i små kvardradiske bidder på ca. 5x5 cm, men du kan også skære dem ud i Petit Four størrelse - det ville se utrolig lækkert ud. Jeg har pyntet kagerne med hakket hvid chokolade, men man kunne også smelte noget hvid eller lys chokolade og lave striber eller pynte med chocolate transfer sheets. Der er så mange flotte at vælge imellem og ville give kagen / konfekten et flot finish. Du skal dog nok undlade smørret i chokoladen. Jeg tror også, at konfekt-kagen også vil egne sig godt til jul. Det var bare lidt idéer - her kommer opskriften.

Karamel-konfekt-kage

Bund:
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
180 g brun farin
80 g kokosmel
125 g smeltet smør

Top:
400 g (svarende til en dåse) kondenseret mælk (sødet)
20 g smør
2 spsk lys sirup

Pynt:
75 g mørk chokolade
10 g smør
Finthakket hvid chokolade

Bland alle de tørre ingredienser til bunden. Smelt smørret og ælt det i de øvrige ingredienser. Dejen samler sig ikke helt, men det er ok. Beklæd en ca. 23x23 cm form (eller en bradepande ca. 18x25 cm) med bagepapir. Nedenstående billede viser hvordan jeg beklæder en firkantet form. Jeg smører formen med smør og tilklipper bagepapiret så det passer.Pres massen ned i formen (se billedet) og bag den midt i ovnen ved 180 grader i 10 minutter.Bland ingredienserne til toppen i en gryde og varm det op ved svag varme. Det tager noget tid. Rør i det hele tiden til det kommer i kog. Lad det koge i ca. 5 minutter under omrøring indtil massen har karamel konsistens. Fordel karamellen over den bagte bund og sæt kagen tilbage i ovnen i ca. 12-15 minutter. Lad kagen køle helt af. Skær evt den yderste kant af for at få en flot lige kage.

Hak og smelt den mørke chokolade og rør smørret i. Fordel det på kagen. Pynt eventuelt med hakket hvid chokolade eller som et af de øvrige forslag. Skær kagen i firkanter og opbevar kagen i køleskab. Den kan holde sig i 10 dage, hvis altså den ikke er spist i mellemtiden!Kagen havde jeg med hos min søster i går. Først spiste vi ovenstående kage og bagefter tog vi i biografen med vores to ældste drenge, mens de passede vores yngste. Vi var inde og se TinTin og det var virkelig en fantastisk god film og ganske underholdende. Jeg er imponeret, hvor flot den var. Bagefter fik vi middag. Det var en super aftale at gøre det på den måde, så vi kan komme i biografen med de ældste indtil den yngste er stor nok til det.

I dag står den først på en løbetur i denne frostklare morgen og derefter fødselsdag hos svigermor. Må I få en fantastisk god søndag.

31 kommentarer:

 1. Tak for en lækker opskrift.
  Uhm den skal jeg prøve.

  Også en fantastisk god søndag til dig.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 2. Det må være en skøn kage - tak for den spændende opskrift!
  Og en dejlig søndag til dig.

  SvarSlet
 3. Mmh, den lyder god. Den skal helt sikkert bruges til konfekttid :D

  SvarSlet
 4. Godmorgen,
  Man må ikke friste svage sjæle ;) i hverfald ikke helt allerede fra om morgen. Super fantastisk dag til dig også .
  vh misbah/cupcakeluv

  SvarSlet
 5. Mums hvor ser det bare lækkert ud!

  SvarSlet
 6. Denne kage, hedder rigtigt 'Australsk kiksekage' :-))

  SvarSlet
 7. Det ser super lækkert ud og lige hvad jeg leder efter.

  Hvor sej er den for tænderne at spise? Kan man servere den for ældre mennesker eller klistrer den fast i tænderne?

  Mvh
  Pernille

  SvarSlet
 8. Jeg er bare så vild med din blog!
  Du har så mange skønne opskrifter og jeg henter tit inspiration her fra.
  Jeg skal prøve din opskrift på karamel-konfekt kagen, men jeg har lige et ?.
  Hvorfor er det at der ikke skal de 10 gram smør i chokoladen som skal bruges til pynt?

  Hilsen ANita

  SvarSlet
 9. Uhm... må vist afprøves ... snart ;0)

  SvarSlet
 10. Oh my... det ser pivlækkert ud! Jeg bliver godt nok lækkersulten af at se det billede :-D

  Ps. Vi er i øvrigt glimrende testsmagere, så hold dig endelig ikke tilbage på fredag ;-)

  SvarSlet
 11. Wow hvor lyder det bare lækkert ;) Den skal helt bestemt afprøves, og det meget snart.
  Tak for opskriften.

  SvarSlet
 12. @Lis: Tak for det Lis :-)

  @Madame: Det er en spændende opskrift for det er en ret anderleds kage.

  @Xenia: Ja, den er god til den kommende konfekttid.

  @Misbah: Undskyld :-) Men jeg bestiller vist ikke andet end at friste sarte sjæle :-))

  @Bianca: Tak, den var rigtig lækker :-)

  @Bettina Holst: Ha ha ja, lige fra morgenstunden :-)

  @Anna: Ja, det har du ret i. Jeg vidste bare ikke hvori det Australske lå og der blev heller ikke brugt kiks, så jeg opfandt lige mit eget navn til kagen :-))

  @Anonym (Pernille): Dejligt at du lige ledte efter sådan en opskrift. Nej, jeg kan ikke anbefale den til ældre, for den er (dejlig) sej, så gebis og løse tænder vil ryge med ud er jeg bange for :-)

  @Små stunder: Skønt at høre Anita. De 10 g smør skal anvendes for at du kan skære kagen uden at chokoladen brækker. Men hvis du skal bruge Chocolate Transfer Sheets, så kan smørret måske gøre, at det måske ikke bliver pænt. Men skal du ikke anvende transfer sheets, så synes jeg bestemt at du skal bruge smørret, for at få et pænt skær på kagen.

  @Merete: Umh, ja, gør endelig det.

  @Piske: Ja, I er nogle madører, så jeg skal nok finde på noget lækkert I kan smage på :-)

  @ Нели: Да, това е всъщност почти като бонбони

  @Bambis: Velbekommen :-)

  SvarSlet
 13. Lyder overhovedet ikke spøjst, men derimod hamrende lækkert!!!! ;-)

  Skal en dag prøve at koge en dåse kondenseret mælk så det bliver a la Dulce de Leche...tænker at det kunne smage afsindigt syndigt godt som fyld i en chokolade cupcake med chokoladetopping....

  Den lækre konfekt-kage du viser, holder i hvert fald ikke 10 dage her på matriklen;-)

  SvarSlet
 14. Jeg er allerede fan af denne kage - bare ved at se dine billeder :-D

  SvarSlet
 15. @Hjortebjerg: At koge den kondenserede mælk kan du roligt prøve, for det smager utrolig godt!

  @Nanna: Ha ha tak Nanna :-)

  SvarSlet
 16. Har lige bagt den lækre kage, men hvordan får du så pæne og lige kanter? Min smulrer når jeg skærer.. Dypper du kniven i varmt vand, eller???

  Tak for en god blog! Jeg følger den dagligt.

  Venlig Hilsen Lis B.

  SvarSlet
 17. @Lis B: Jep, jeg stod møjsommeligt og skyllede kniven mellem hver skåret bane - totalt besværligt, men jeg kunne godt fornemme at den ville "fælde" for meget, hvis jeg ikke fik skyllet kniven :-) Dejligt at du kigger med dagligt. Det forpligter jo :-)

  SvarSlet
 18. Mmmm den ser bare lækker ud den kage. Vil den kunne bruges som dessert med is og frugt, eller vil det slet ikke passe i smagen? Jeg har indtil videre kun set billederne - men den skal da bestemt prøves:-)..

  SvarSlet
 19. @Anonym: Ja, den tror jeg er ganske egnet som dessert. Server den evt med en lækker blød rørt vaniljeis og lidt friske sommerbær.

  SvarSlet
 20. Den kage ser jo nærmest uforskammet lækker ud!! ;) Den skal prøves. Tak for inspiration :(

  SvarSlet
 21. Hov... den sure smiley til sidst skulle selvfølgelig have været en glad smiley... så den får du her :)

  SvarSlet
 22. @Flemming: Hæ Hæ, den var også uforskammet lækker, så prøv den endelig.

  SvarSlet
 23. Hej.

  Ser super lækker ud:) Hvor mange stykker bliver der sådan cirka?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din søde kommentar. Beklager det sene svar. Jeg mener, at jeg fik ca. 16 stykker ud af det.

   Slet
 24. Den kage er blevet en klassiker på vores skole. En forælder havde den med til et arrangement, og siden da tror jeg, at de fleste kollegaer har prøvet at bage den. Jeg selv har bagt den mange, mange gange, og i morgen skal den på min datters fødselsdagsbrunchbord. Tusind tak for opskriften og rigtig god sommer.
  Med venlig hilsen
  Lisbeth Andersen, Odense

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde kommentar. Fedt at kagen er blevet et hit hos jer.

   Slet
 25. Nu bliver jeg altså nød til at spørge: kan det passe, at der også burde være sukker blandt ingredienserne til toppen? Det står der godt nok ikke, men jeg stod altså med englelignende tålmodighed og rørte i min kondenserede mælk med smør og sirup i og det kom ALDRIG til at ligne karamel... og jeg undrede mig da også meget over at det skulle kunne lade sig gøre med de ingredienser der stod...men hvis det så er det, der var fejlen, hvor meget sukker burde det har været?

  SvarSlet
  Svar
  1. in my family we would just boil the tin with the milk for an 1,5, you can do it for longer time if you want a more intense caramel color. i know it might sound weird but that really works! just keep the lid on while boiling and DO NOT OPEN THE CAN UNTIL IT IS COLD it takes few hours to cool down.

   Slet
 26. Til alle, der læser dette, skal du have tro og et højt niveau af positivitet, fordi der er større kræfter på arbejde, end du nogensinde kan forestille dig. Det vil blive bedre, når du tror og handler på det, og derefter vil hver af dine situationer gradvist transformere til det bedre. Jeg fik tingene restaureret med min ægtefælle efter et møde med DR EGWALI. Min forening blev ødelagt af uovervindelige kræfter, der ikke vidste, at mit ægteskab var hovedmålet, vi havde vedvarende problemer uden at løse dem, men tingene kom sig efter DR EGWALIs ankomst, fordi vi er glade og lever i fred, uden tvivl vil jeg stærkt anbefale at dem, der har brug for det, virker godt, det er virkelig troværdigt for alle problemer, du støder på, uanset om det er kærlighed, beskyttelse, penge eller psykiske kræfter. DR EGWALI er den ægte vare. Send ham en e -mail på Dregwalispellbinder@gmail.com eller på Viber / WhatsApp +2348122948392

  SvarSlet