onsdag den 11. januar 2012

Kokos-orange-chokolade-kage


I søndags havde vi nogle gode venner på besøg. Til frokost lavede jeg en dejlig mør grillet økologisk lammekølle med en lækker krydderskorpe. Til kaffen lavede jeg en kokos-orange-chokolade-kage. Jeg fik inspiration fra et udklip fra et blad, men lavede om her og der.

Brug evt en mild mørk chokolade på ca. 60%. Jeg brugte en på 70% og den blev nok lige kraftig nok til børnene. Men hvis man er til kraftig chokoladesmag så brug endelig den på 70%. Jeg synes, at den er bedst lun.

Kokos-orange-chokolade-kage
15-20 personer

150 g kokos
300 g lyst rørsukker
300 g smør
300 g mørk chokolade
Skal af 1 appelsin (kan undlades)
3 spsk mel
9 æg

Topping:
180 g smør
150 g kokos
275 g mørk muskovadosukker
Skal af 1 appelsin
3 spsk kakao

Start med at gøre en form på 28 cm klar ved at smøre den med smør og beklæde bund og sider med bagepapir.

Rist kokossen på en tør pande til den bliver gylden. Stil den til side til den er kølet af. Smelt rørsukker, smør, appelsinskal og chokolade i en tykbundet gryde eller over et vandbad. Pisk melet i og derefter æggene et efter et. Vend til sidst den ristede, afkølede kokos i og hæld dejen i formen.

Bag kagen ved 200 grader i ca. 50 minutter til kagen er gennembagt. Lad kagen køle af.

Lav toppingen ved at koge smør, kokos, appelsinskal og muskovadosukker sammen i en gryde. Tilsæt kakaoen og rør det godt sammen. Fordel toppingen ud over den nagte, letafkølede kage. Stil kagen tilbage i ovnen ved 225 grader i 5-10 min.

Velbekommen!

15 kommentarer:

 1. ork hvor synes jeg du er en lille bitte smule ond lige nu ;) HAPS sådan et stykke kunne jeg sagtens bruge lige nu, og nok endnu mere i morgen !!!!!!

  SMK = send mere kage

  SvarSlet
 2. Kan du ikke blogge et kageindlæg mere - sådan bare for at være lidt ond ved Kristine? :-P

  Den ser rigtig skøn ud!

  (men jeg bliver nødt til at spørge - hvad puttede du oven på lammekøllen? Det lyder lækkert!)

  SvarSlet
 3. MUMS. Den lyder godt nok lækker!

  Og tak til Kristine for den geniale sms-forkortelse. Den vil jeg klart begynde at anvende og måske bygge videre på.

  SMC = Send mere chokolade

  SvarSlet
 4. @Kristine: Ja, jeg er ond! Sukker-ond :-) Send adressen, så sender jeg lidt kage...

  @Piske: Se det kunne jeg jo godt finde på :-) Lammekøllen var bare skøn. Først penslet med en blanding af dijonsennep, hvidløg, salt og peber. Så 35 min på grillen. Derefter blev den smurt med en kryddersmør lavet af smør, tre slags friske krydderurter, hvidløg og rasp. Og så på grillen indtil den var rosa. Mmmmmhh, mør og lækker smag. Opskriften er fra Meyers Almanak, men jeg udskiftede dog persillen med oregano, hvilket jeg meget bedre kan li'.

  SvarSlet
 5. @Maja: Ha ha, ja, det er da også en genial kode! Jeg modtager gerne!

  SvarSlet
 6. Den ser brændende lækker ud, men jeg er normalt ikke til hverken kokos eller orange i kager :( Jeg tror nu alligevel denne kage kunne lade mig overtale til at prøve endnu en gang.

  Er det et tilfælde at krummerne og appelsinskallerne ligner et happy face/smiley? :-)

  Kh Julie

  SvarSlet
 7. Hvor lyder det dog godt, Camilla - din kokos-orange-chokolade-kage skal prøves her. SMK :-)

  SvarSlet
 8. OMG, hvor ser den lækker ud. Den må da vist i to-do-bunken :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 9. Var lige inde på din blog for at få lidt inspiration, da jeg skal have gæster i morgen. Denne her er klart værd at overveje!!!

  Tror du man kan lave det hele i forvejen, og så først give den det sidste i ovnen, så den kan blive serveret lun som du anbefaler?

  /Gitte

  SvarSlet
 10. Hej søde Camilla. Undskyld jeg slet ikke har fået læst med på din blog de sidste par uger. Men ja tiden har været lidt stram. Hvor ser den kage bare lækker ud.
  De 2 krummer og de 2 revet appelsin stykker der ligger på tallerknen ligner altså et skævt lille smilende ansigt :-) det ser så sødt ud.
  Knus

  SvarSlet
 11. @Julie Søndergaard: Tak Julie, så må den da virkelig friste. Ja, det er helt et tilfælde. Jeg ser det først nu du siger det :-)

  @Madame: Tak Gitte, jeg sender gerne lidt kage med posten :-)

  @NYBH: Oh ja, sådan en liste har jeg også!

  @C'est La Vie By G: Undskyld jeg ikke har haft muglihed for at svarer før, så svaret kommer nok for sent. Men jeg tror måske at du kan bage den først og så lave snasket og give den de sidste 5-10 min i ovnen. Jeg ved dog ikke hvordan det bliver. Vi spiste den kold, men jeg syntes, at den var bedre, da jeg smagte på den som lun.

  @Vibeke: Hey søde, det er da helt i orden. Du er jo blevet "udearbejdende", så tilgangen til computeren er jo blevet mere begrænset. Kan du ikke lige sende en sms med hvordan det går? Ja, jeg kan godt se ansigtet nu, men det var slet ikke med vilje :-)) PS Tillykke med Kasper i går. Masser af knus og klem

  SvarSlet
 12. Charlotte Andersen30. januar 2012 kl. 15.32

  føj den lyder lækker :-)
  den tror jeg at jeg skal prøve bage i dag :-)

  SvarSlet
 13. Heej. Kan jeg bage den i dag og først servere den for gæsterne imorgen? :)

  SvarSlet
 14. @Anonym: Undskyld mange gange for det sene svar. Jeg synes, at den var mest lækker samme dag. Sådan er det med nogle kager.

  SvarSlet