søndag den 15. januar 2012

Firkantede bananmuffins


Jeg har noget med firkanter.... Og derfor var denne muffinform med firkantede huller jo lige sagen. Jeg fik den af min søster i julegave.

Jeg brugte bare almindelige runde muffinsforme, men dejen fylder dem ud, så de bliver firkantede. Jeg prøvede de muffinsforme, der lå ved bogen "Heibergs Herligheder" som jeg også fik i julegave. Og det undrer mig så derfor hvorfor hulan de så ikke "grease-proof"??! Hvorfor vedlægger man søde muffinsforme til en bog om kager, når de ikke holder på fedtet? Nå, men søde ser de jo trods alt ud alligevel.


Jeg lavede kagerne til min mand, for ham skulle jeg pusle lidt om i anledningen af, at han havde fået fjernet en visdomstand (og så var der et par modne bananer, der skulle omsættes til noget fornuftigt....) Og så kunne jeg lige så godt tage en portion med på arbejdet. Farverne på formene er grøn, lilla og lyserød og sjovt nok sagde mændene, at de ihvert fald ikke ville have en lyserød, men så tog de i stedet en lilla.... Synes egentlig den er lige så tøset som den lyserøde :-) Men for mændene åbenbart et bedre valg - selv i voksenalderen har man noget med pige- og drenge-farver!

Opskriften var et eksperiment, som endte helt fint med et svampet indre og en sødme, der ikke var for voldsom. Opskriften kommer her.

Bananmuffins
ca. 24 stk

2 æg
250 g sukker
Korn af 1 vaniljestang
3 modne bananer
150 g smør
3 dl mælk
450 g mel
1 spsk bagepulver
100 g mørk chokolade

Pisk æg, sukker og kornene af vaniljestangen lyst og skummende. Mos de tre bananer og rør dem i æggemassen. Smelt smørret, lad det køle lidt af og rør det i. Bland mel og bagepulver og tilsæt melet skiftevis med mælken. Hak chokoladen groft og vend det i dejen. Fyld dejen i muffinspapirforme (1 cm fra kanten), der står i en fast form. Bag kagerne ved 200 grader i ca. 25-30 min til kagerne er gyldne og gennembagte.

Lad kagerne køle af på en bagerist. Pynt dem simpelt med et drys flormelis eller med den skønne, lækre Islandske Chokoladecreme - den ville passe perfekt her til.I går stod den på hyggetur med drengene, hvor vi var på Zoologisk Museum til ungernes sædvanlige store begejstring. Bagefter gik vi over på universitetet (H. C. Ørsted Instituttet), for at vise drengene hvor jeg studerede Biokemi for mange år siden. Det var lidt "a trip down memory lane" sådan at stå der. Det er mere end 20 år siden jeg startede og hvor jeg brugte timevis på forlæsninger i kemi, biokemi, genetik, matematik, fysik og alt muligt andet, men alt lignede sig - selv med det begrænsede vue vi fik gennem indgangsdøren. F..., de 20 år er bare gået stærkt......! Føler mig stadig som en 20 årig indeni :-))))))

I dag står dagen på legekammerater, fodboldstævne og lige nu krudter drengene af i det vidunderlige vejr.

I morgen skal jeg køre kl. 05.15 for at nå et "pyjamas-fly" til Oslo... Gaber bare ved tanken :-o

Rigtig god søndag til jer alle!

21 kommentarer:

 1. Jeg kan godt forstå, at du er fascineret af den firkantede form - jeg kan heller ikke undgå at smile, når jeg ser dem, for det er jo en lidt uvant form til muffins :-)

  Har du i øvrigt set, hvor man kan købe firkantede muffinsforme? Jeg gætter på, at man skal have fat i en udenlandsk kagepusherside, for jeg har ikke set det i de danske butikker?

  SvarSlet
 2. Ohj hvor er de fine Camilla. Jeg må indrømme jeg er en anelse misundelig på din fine form, for som Piske siger det, så er det jo en uvant form til muffins, men en anderledes og nutte-sød form :)

  Uhm - elsker tilmed banankage. CRAAAAVE!!!!

  SvarSlet
 3. Hvor er de lækre,og de er helt sikkert dobbelt lækre af at være firkantet, så mange du bare at lave firkantede swirls....

  SvarSlet
 4. Endnu et hit og god inspiration fra din side.
  Et frisk pust med det kantede.

  Fatter ikke hvordan du når det hele. du må være det man kalder superwoman ;-)

  SvarSlet
 5. @Piske: Nej, men jeg har nu heller ikke kigget specifikt efter firkantede forme. Og det lader jo til, at det er ligegyldigt, for de runde fungerede jo perfekt. Jeg regner ihvert fald med fortsat at bruge de runde :-)

  @Kristine: Ja, det er en ret utraditionel facon, men efter min mening en ret lækker facon :-)

  @Tante kage: Dejligt at høre fra dig igen :-) Ha, ha, ja, det havde jeg egentlig slet ikke tænkt på. Godt, at jeg valgte den lette løsning med et simpelt drys flormelis :-D

  @Kagefan: Tak skal du have :-) Nope, er ingen superwoman. Har bare en god energi :-)

  SvarSlet
 6. Nu står den ikke på kage her p.t., men de lyder rigtig lækre, når jeg engang skal der igen i det små.

  SvarSlet
 7. @Deborah: Tak Deborah, så må du gemme den til søde tider :-)

  SvarSlet
 8. Skønne kager og dejlig anderledes...

  Ved du hvor din søster har købt formen henne?
  Kunne nemlig godt bruge en!

  SvarSlet
 9. @Ditte B: Tak :-) Hun har købt formen i udlandet. Jeg har prøvet at se efter den i nogle af kage-udstyrbutikkerne i Danmark og har ikke lige umiddelbart fundet nogen.

  SvarSlet
 10. Fantastisk. Har glædet mig til at se billeder af firkantede muffins.. :)
  slår straks tankerne mod de to modne bananer i frugtskålen (faktisk en bageform, hehe)
  og må da snarest bage banan muffins.

  SvarSlet
 11. Hvor lyder det lækkert - jeg glæder mig til at prøve din opskrift!
  Rigtig god tur til Oslo!

  SvarSlet
 12. Hvorfor har jeg ikke tænkt på firkantede muffins? Det giver altså lidt lækkerheds-faktor, fx som en del af en desserttallerken.

  Sov godt når tid er:-)

  SvarSlet
 13. @Lenes kage design: Ha ha, du er en ægte kagenørd :-)

  @Madame: Tusind tak, Gitte. Det er bare en kort sviptur med hjemkomst i morgen aften.

  @Hjortebjerg: Ja, det er et lidt lækkert udtryk og vil helt sikkert se godt ud på en desserttallerken. Tak, jeg må vist snart gå i seng.

  SvarSlet
 14. De ser rigtig fine ud. Jeg har set formene et sted på dansk net... Men hvor... Bum bum bum... Rigtig god rejse. Håber du får en "rolig2 uge. Knus

  SvarSlet
 15. De muffins ser nu skønne ud, og er garanteret farligt fristende når de er lune... gad godt at spise en lun bananmuffin lige nu...

  Hehehe... jeg bliver også pænt frustreret når produkter ikke er gennemtænkte

  SvarSlet
 16. @Vibeke: Tak søde. Hvis du ser dem, må du lige sige til. Det er ikke nogen jeg synes man ser så tit. NOPE, denne uge er alt andet end rolig....

  @SushiStegen: Tak, de var bedst som lune. Men man spiser dem jo gerne når de er kolde også :-)

  SvarSlet
 17. Jeg er vild begejstret over de firkantet muffins... og lidt misundelig;-)
  Imponerende hvad du når - energibundt eller ej...
  God tur.

  SvarSlet
 18. åh vad fint med fyrkantiga muffins! och bananmuffins är ju såå gott!

  SvarSlet
 19. @Nanna: Tak Nanna :-))

  @ester hörna: Ja, det er da lidt anderledes på den søde måde :-)

  SvarSlet
 20. Har kigget din blog igennem for at finde en kage der var så nem, at jeg kunne lave den sammen med min kæreste - han gider ikke hvis kagen er for besværlig og har for mange ingredienser. Og så er denne her jo perfekt og super lækker!

  Jeg har aldrig brugt vaniljestænger, og det bliver heller ikke i dag at jeg prøver det, for har ikke nogen - så hvis jeg nu skal lave denne kage med vaniljepulver, hvor meget skal der så i? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din søde kommentar. Jeg ville bruge 1 tsk hvor der står 1 vaniljestang. Men prøv at købe nogle vaniljestænger en anden gang. Det giver en bedre og mere lækker smag :-)

   Slet