lørdag den 7. januar 2012

Blåbær-Citron sorbet og Mango-Lime sorbet


Nytårsaften serverede jeg to slags sorbet til nytårsdesserten. Jeg lavede små sorbet-kugler med et parisiennejern (melonjern).

Sorbet er utrolig nemt at lave - også selvom man ikke har en ismaskine. Jeg har (stadig) ikke nogen ismaskine og det går fint.

Disse to sorbet'er er dejlig friske. Du kan prøve dig frem med andre bær eller frugter. Blot tænk på mængden af bær / frugt ift sukkerlagen, da sødmen i dem er forskellig.Blåbær-Citron sorbet
(ca. 1 liter)

200 g sukker
3 dl vand
500 g blåbær
2 spsk sukker
2 Citroner

Kog sukker og vand op, så sukkeret opløses. Lad det simre i ca. 5 minutter. Køl sukkerlagen helt.

Varm blåbærrene op med 2 spsk sukker til sukkeret er opløst og bærrene begynder at briste. Blend blåbærrene med saften af de to citroner. Hæld blåbærmassen over i en fryseegnet beholder og lad det køle helt af. Når både sukkerlage og blåbær er kølet helt af, blandes de sammen i frysebeholderen. Læg beholderen i fryseren og rør i den jævnligt, så den ikke danner krystaller.Mango-Lime sorbet
(ca. 1 liter)

200 g sukker
3 dl vand
2 godt modne mango frugter (ca. 400 g)
3 limefrugter

Kog sukker og vand op, så sukkeret opløses. Lad det simre i ca. 5 minutter. Køl sukkerlagen helt.

Skær alt mangokødet af mangofrugterne og blend mangokødet med saften af de tre limefrugter. Hæld mangomassen over i en fryseegnet beholder og bland den sammen med den afkølede sukkerlage i frysebeholderen. Læg beholderen i fryseren og rør i den jævnligt, så den ikke danner krystaller.

2 kommentarer:

  1. Jeg er selvfølgelig fan af de to smagskombinationer. Citrusfrugter er jo skønne :-)

    SvarSlet
  2. @Piske: Ja, vi kommer vel ikke udenom, at vi har en særlig forkærlighed for dem :-)

    SvarSlet