tirsdag den 6. september 2011

Gefärhlich


Jeg er ret langt bagud med indlæggene, men I skal ikke snydes for en anmeldelse af Gefärlich, som jeg besøgte, da jeg var i København sammen med SushiStegen for at besøge Nicolaos Strangas konditori.

Gefärlich ligger på Nørrebro og er indrettet lidt specielt, men ikke desto mindre ret hyggeligt. Gefärlich havde lavet en 3-retters menu i anledning af CopenhagenCooking, som vi begge fik.


Forretten var hvide og grønne asparges serveret med stenbidderrogn og ørredrogn. Dertil var der rygeostecreme (eller dvs den fandt vi aldrig på tallerkenen), sprød kartoffel og mousselinesauce. Forretten var klart den bedste og sammensætningen var fin og meget smagfuld. Rygeostecremen var ikke på tallerkenen, men det gjorde mig nu heller ikke noget. De sprøde kartofler mindede alt for meget om chips og det gjorde ikke noget godt for retten.


Hovedretten var Entrecôte med nye gulerødder, ærter, små kartofler, brændt sommerløg, brøndkarse og legeret ramsløgssauce (Fru Heibergs bearnaise version). Kødet var mørt og grøntsagerne friske, MEN retten var alt for salt - og det siger altså ganske meget, idet jeg godt kan lide saltet mad. Det ødelagde desværre en ellers god smag i retten.

Desserten var bagte rabarber med vaniljeis, sprød makron og grøn the skum. Vaniljeisen havde tydelige spor af vaniljekorn og smagte fint. Men det blev lidt for meget rabarber ift resten, så den faldt ikke i helt god jord. Det grønne the skum var mere buddingeagtigt end skumagtigt, men smagte godt. 

Forretten var uden tvivl den bedste og mest velsmagende ret. Desværre ødelagde saltet hovedretten. De tre retter kostede 255 kr.

9 kommentarer:

 1. Jeg kender ikke stedet, men dejligt at blive lidt klogere ;-)

  Kan du finde på at spise der igen, eller var oplevelsen so-so, at du hellere vil finde noget andet?

  SvarSlet
 2. Åh ja, det var en dejlig aften. Jeg er også håbløst bagud med mine indlæg, men dejligt at genopleve forretten hos dig- den var nemlig god. Vi er jo dem som ikke kan lide rygeost ;-)
  knus SS

  SvarSlet
 3. 'Gefärlich' ser råt og trendy ud - men det var synd, at der var en del svipsere ved retterne. Der er ellers mange spændende detaljer i det, du fortæller om, men alt i alt lyder det ikke helt som en anbefaling :-)

  SvarSlet
 4. @Piske: Altså nu kommer jeg jo ret sjældent til København, så næste gang ville jeg nok vælge noget andet under alle omstændigheder. Men forretten var skøn, så jeg er ikke afskrækket.

  @SushiStegen: Ja, det var en rigtig dejlig aften :-) Vi var heldige, at de havde glemt rygeosten midt i strømsvigten og kog-alt-vandet perioden :-D Knus C

  SvarSlet
 5. @Madame: Ja, det er faktisk meget præcist - råt og trendy. Som sagt var forretten virkelig god, så der var bestemt gode elementer i menuen.

  SvarSlet
 6. Hold da op I har spist denne dag ;-) Lyder lækkert, ærgerligt med salten

  SvarSlet
 7. @Kagemums: Ja, vi fik faktisk en del den dag :-)

  SvarSlet
 8. Der er da ikke skyggen af stenbiderrogn på den tallerken. Det er absolut ikke i orden.

  SvarSlet
 9. @Anonym: Tak for kommentaren. Nej, det er ikke i orden.

  SvarSlet