lørdag den 10. september 2011

Himmelske lakrids-chokoladekager

En af mine medarbejdere havde set en opskrift, som hun gerne ville prøve af og vi andre i afdelingen stillede gerne op som prøvekaniner. Og det er jo ingen kunst at stille op som prøvekanin, når man får serveret nogle vildt gode chokoladekager med lakrids. De smagte himmelsk og jeg blev selvfølgelig nødt til at dele opskriften med jer. Jeg skal ihvert fald selv lave dem snart! Opskriften er Søndagsavisen.


Kagerne var smukt pyntet med mynteblade med chokolade penslet på den ene side, samt yndige lyselilla mynteblomster. De chokoladesmurte mynteblade smagte rigtig godt og passede godt til kagerne.


Kagerne var dejlig svampede ingeni. Smagen var i starten af god chokolade og blev efterfulgt af en eftersmag af lakrids. Meget fin smag, som ikke var for kraftig.

Jeg er solgt og MÅ bare selv prøve dem en dag. Opskriften kommer her.

Lakrids-chokoladekager
(12-16 kager)

125 g smør
125 g god mørk chokolade (ca. 70%)
8 æg
125 g sukker
90 g hvedemel
2 spsk lakridspulver (kan bla købes hos Specialkøbmanden)

Smelt smør og chokolade i en skål over et vandbad i en gryde. Pisk æg og sukker cremet og bland de to masser forsigtigt sammen. Sigt mel og lakridspulver deri og vend det godt sammen.

Kom dejen i silikonemuffinsforme som er smurt godt og drysset med sukker. Bag kagerne i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. De må gerne være "smilende" indeni. Lad kagerne køle lidt af i formene. Kagerne smager skønt både lune og kolde.

Anret kager med "After dinner night" - dvs mynteblade penslet med chokolade på den ene side. Server dem som de er eller med creme fraiche eller vanilieis til.

36 kommentarer:

 1. Ej hvor lyder de lækre - Dem må jeg prøve en dag (det kan da ikke gå helt galt)

  SvarSlet
 2. Uhm... måske søndags-kaffe ide?
  tak og go' lørdag ;0)

  SvarSlet
 3. Hold op, hvor ser de også bare lækre og svampede ud Camilla :)

  Den må vist lige gemmes, sammen med ALLE de andre opskrifter ;)

  SvarSlet
 4. Hvor ser det dog lækkert ud, Camilla - et syn for guder og en fin idé til sine gæster.
  Ha' en dejlig weekend!

  SvarSlet
 5. Hvad pokker er det med al det lakrids i alting?

  Jeg elsker (salt)lakrids - men det skal være i en pose fra Haribo!
  *Hmrf*

  /Ikke helt død endnu - kan stadig brokke mig 3:-)

  SvarSlet
 6. Åhhhh hvor ser de skønne ud! Nu skal jeg da passe på, at jeg ikke forgriber med på lakridschokoladen i vikturalierummet :-O

  Ps. Jeg vil godt have Godtes stykke :-D

  SvarSlet
 7. NØØØJJJ... hvor ser de lækre ud. Dem må jeg huske..
  God weekend..
  :-)

  SvarSlet
 8. @Dorthe Thorup: Nu har jeg jo ikke selv lavet disse, men det lyder nu ikke så svært, så mon ikke det nok skal gå :-)

  @Merete: Jep, det er bestemt en god søndagskage. Go' lørdag til dig.

  @Kristine: Det var simpel hen så lækre og svampede - bestemt en værdig kage at gemme opskriften på.

  @Madame: Bestemt et lækkert syn og appetitten blev straks vakt da jeg så dem. Må du også få en skøn weekend, Gitte.

  @Godte: Jeg troede, at du var for træt pt til at brokke dig! Vi er jo nogle, der er ÆGTE lakridselskere og elsker det både i pose, sæk og kage :-) Sender dit stykke til Piske.

  @Piske: Hvad!! Har du lakridschokolade i viktualierummet!? Det ville for længst have været spist, hvis det var hjemme hos mig. Er det Johans? Sender dig Godtes stykke - hun er sgu så kræsen :-D

  @Det-lille-køkken: De var sådan rigtig svampelækre. Håber, at du husker opskriften ellers må jeg minde om den en gang imellem :-) God weekend til dig.

  SvarSlet
 9. Niks, det er islandsk chokolade med lakrids - købt i Irma - the original taste of pure heaven :-D

  SvarSlet
 10. @Piske: Åhr, jeg vil smage! Her findes jo ingen Irmaer herude på landet...

  SvarSlet
 11. Vi kan da lave en lakrids-chokolade aften? Godte bliver selvfølgelig inviteret, så hun kan indoktrineres.

  SvarSlet
 12. @Piske: Tror du virkelig?? Ellers kan jeg jo altid lave skånekost til hende :-D

  SvarSlet
 13. Bare der ikke er champignoner i - det vil hun heller ikke have ;-)

  SvarSlet
 14. @Piske: Ha, ha, stakkels Godte, hun kan få en spegepølsemad - og en pose Haribo lakrids :-D

  SvarSlet
 15. Der er rigtig meget med lakrids for tiden - jeg kan se i kan købe Islands slik i Irma - jeg har en meget god opskrift på marengs med islandske lakrids bolsjer - jeg har oversat den til dansk og i kan finde den på www.majkenhammer.blogspot.com under indlægget 16. februar 2011 - Historien om nogle marengs ;)

  SvarSlet
 16. @Majken: Det lyder vældig spændende Majken. Lakrids-salmiak kugler med chokolade er lige noget for mig! De lyder gode og det gør maregnsene bestemt også. Tak for linket.

  SvarSlet
 17. Hej Camilla. Jeg prøvede at bage kagerne i går og blev rimelig skuffet (måtte faktisk smide dem ud). Er der ikke for mange æg i opskriften? De blev meget æggede og smagte ikke af så meget. Men tilgengæld fik jeg øjnene op for lakridspulver - tror godt man kan blive afhængig af den vare...

  SvarSlet
 18. @mette m: Øv, det er jeg ærgelig over at høre. Der er rigtig nok mange æg i, men den jeg fik smagte ikke "ægget" og de smagte netop skønt af chokolade og lakrids. Jeg er dog glad for, at du fik øjnene op for lakridspulver. Det er en virkelig god ingrediens til mange ting.

  SvarSlet
 19. Kan det passe, at der ikke skal bagepulver i kagerne?

  SvarSlet
 20. @CakeCrazy: Jo, den er god nok. Der skal ingen bagepulver i.

  SvarSlet
 21. Jeg er SÅ frisk på den menu! :-D
  Elsker spegepølse - og saltlakrids fra pose! Kan godt den dag! B-)

  SvarSlet
 22. @Godte: Alletiders! Jeg skal sgu også snart til at sende et par datoer til jer - menuen (for dig ihvert fald) står dermed på spegepølse og lakridser :-)

  SvarSlet
 23. Jeg har lige prøvet disse lakridskager, men som Mette M, blev jeg noget skuffet. Lidt som smagsløs, sej soufflé, med en meget let og blid eftersmag af lakrids og chokolade. Min mand og jeg smagte en hver, og resten røg i skraldespanden. Og det sker altså meget sjældent med kage i dette hus...!
  Måske de ikke var nok svampede i midten. Men bestemt intet hit! Det var vist en one-timer.

  SvarSlet
 24. @Karen Louise: Ej, hvor ærgeligt. Jeg kan slet ikke forstå, at de ikke vil lykkes, for jeg synes, at de var vældig gode. Jeg har stadig ikke selv prøvet at lave dem, men jeg må vist lige forhøre mig hos min medarbejder, der lavede kagerne, om hun gjorde noget særligt. Håber, at du finder en anden god opskrift i stedet.

  SvarSlet
 25. Så har jeg også prøvet og bage disse kager og det var med spænding jeg gik igang efter jeg har læst de sidste kommentare... jeg jeg bagte også kun halv portion for skeptisk var jeg jo - men det skulle prøves da jeg elsker både chokolade og lakrids...
  Og NEJ hvor er jeg ærgelig over jeg ikke bagte mange flere. De er super gode.....
  Jeg brugte 3 æg til en halv portion og så fandt jeg den gode mørke 66% Valrhona chokolade frem..
  Super lækkert kan jeg kun sige

  SvarSlet
 26. @Anonym: Hvor skønt at høre, at du havde held med opskriften og at kagerne blev så gode, at du ville ønske at du havde lavet flere. Jeg var også vild med dem, men har som sagt ikke selv bagt. Godt at høre at det gik godt.

  SvarSlet
 27. Så må du igang med at bage kagerne, Camilla.. Se er super gode og nemme at lave.... Næste portion jeg laver vil jeg bruge som dessert, sammen med lidt creme fraiche, råsyltet solbær og solbær balsamico- tror det vil være rigtig lækkert :)
  I øvrigt en dejlig hjemmeside du har her :)

  SvarSlet
 28. @Anonym: Tak :-) Hmm, den er jeg med på! Jeg har jo kilovis af solbær i haven og er vild med dem. Lyder ret skønt!

  SvarSlet
 29. Nu har jeg også prøvet at bage disse kager. Jeg bagte en ½ portion. De blev ok - men slet ikke svampede som jeg havde forventet. Jeg havde endda brugt 4 æg og ikke kun 3, som en anden nævnte ovenfor. Smagen er ok - men de blev slet ikke som dem man ser på dine billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har som skrevet slet ikke selv prøvet at bage dem. Men det er godt at vide, at de smagte godt.

   Slet
 30. Har lige bagt en hel portion til hundeholdet og de blev ganske fine og der var masser af ros for dem. Jeg har dog følgende kommentarer: De var slet ikke bløde inden i, også selvom jeg bagte plade nr. 2 i 10 min ved 190 C. Jeg brugte elpiskeren til at blande det hele til sidst da det var svært at blande melet og lakridsen uden at have klumper. Og det blev dejen ikke ringere af. Personligt vil jeg gerne have mere chokolade og mindre lakridssmag end denne partion gav.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for at du deler dine erfaringer med kagerne :-)

   Slet
 31. Super lækre kager! Brugte dog kun 6 æg, og de blev helt perfekte :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for kommentaren og for at du deler din erfaring.

   Slet
 32. Serverede dem i onsdags i Bath, uk de var et hit selv hos ikke lakrids elskere. Kom dog lidt mindre lakrids pulver i ;-) det er jo englændere trods alt ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at høre at selv englændere kunne lide dem :-)

   Slet