lørdag den 8. marts 2014

Citronfromage med havreknas og blåbær



Ummh, denne dejlige lille citronfromage med lidt knas på toppen er bare alletiders dessert. Desserten var en del af et større dessertbord og blev serveret i små firkantede plastskåle, som jeg har købt på nettet. Gæsterne var vilde med denne lille friske sag.

Det er slet ikke svært at lave citronfromage og frygt ikke husblassen. Den smeltes her i citronsaften og gør det meget nemmere at undgå trævler.

Citronfromage med havreknas og blåbær
Ca. 10-12 personer

Citronfromage
6 æg
300 g sukker
1 dl citronsaft
Revet skal af 2 citroner
4 dl piskefløde
4 blade husblas

Havreknas
100 g smør
1 dl havregryn
1 dl sukker
1 dl mel
1 nip salt

Pynt
Havreknas
Blåbær
Citronmelisse

Læg husblassen i vand i mindst 10 min. Pisk æg og sukker lyst. Kog citronsaften op i en gryde. Tag gryden af varmen og smelt den udblødede husblas i citronsaften. Lad det afkøle lidt. Rør den afkølede citronsaft i æggesnapsen. Pisk fløden stiv og vend den i sammen med citronskallen. Fordel blandingen i små portionsglas og sæt dem på køl nogle timer.

Lav imens havreknasen. Smelt smørret og bland det med de tørre ingredienser. Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir og bag det i ovnen ved 175 C i ca. 10 min. Lad det afkøle helt.

Strø havreknas på den kolde citronformage lige inden servering og pynt med friske blåbær.

8 kommentarer:

  1. Sådan nogle skåle har jeg ledt efter længe - hvor har du fundet dem?? (Desserten ser super lækker ud)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak. De er geniale til et dessertbord. Jeg har købt mine gennem http://www.mashers.co.uk/.

      Slet
  2. Hvor er de fine! Jeg har tænkt på hvad man gør med mængdeberegning til et dessert/kagebord? Mindre optioner, men at alle smager alt eller laver man bare 2-3 ting til hver? Og fedt med de hyppigere indlæg ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for din søde kommentar. Som du kan se er jeg temmelig bagud med indlæg. Jeg lavede 8 forskellige ting men ikke så der var til alle gæster i hver ting - det ville have været for meget. Næste gang tror jeg at jeg vil lave lidt færre muligheder (måske 5 slags) men så sørger for at der er til x antal gæster i det hele.

      Slet
    2. Lækkert, det er bare altid et hit med fromage - og fin anretning (:

      - Anne

      Slet
  3. Hvor mange ml er der ca. i de små plastskåle? 60 ml eller måske endda 120 ml?
    Det ser så fint og lækkert ud!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak skal du have. Der er nok ikke meget mere end 60 i disse, men de fås i flere størrelser og faconer.

      Slet