lørdag den 22. marts 2014

Lækker citrontærte med appelsinMmh, denne tærte smager skønt af citron og appelsin. Den kan laves på alle årstider. Jeg serverede den sidste sommer sammen med friske søde jordbær.Citrontærte med appelsin

Tærtedej:
250 g mel
50 g flormelis
150 g koldt smør
1 æggeblomme
2 spsk koldt vand

Fyld:
3 æggeblommer
2 æg
250 g creme fraîche 18%
250 g sukker
3 citroner
1 appelsin

Rør mel, smør og flormelis godt sammen til det minder om brødkrummer. Tilsæt æggeblommen og vandet og saml dejen hurtigt. Tryk den ud som en rund flad tyk disk, pak den ind i film og læg den på køl i ca. 20  min.

Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg dejen i en tærteform på ca. 25 cm. Stil tærteformen på køl i 30 min.

Prik dejen, for den med bagepapir og fyld den med bagekugler (ris, bønner eller hvad I nu ellers bruger). Bag bunden ved 200 C i ca. 15 min. Fjern papir og bagekugler og bag bunden yderligere 10-15 min til den er let gylden. Lad bunden afkøle.

Til fyldet piskes æggeblommer, æg og sukker godt sammen. Rør derefter creme fraîche, citronskal og -saft, samt appelsinskal og -saft. Hæld fyldet på tærtebunden så tæt på kanten som muligt. Bag tærten ved 170 C i ca. 35 min. Køl tærten fuldstændigt inden den tages ud af formen. Sæt tærten på et kagefad og pynt den med strimler af citron og appelsin, samt et drys flormelis.11 kommentarer:

 1. Lige en kage efter mit citronhjerte ♥

  SvarSlet
 2. Elsker bare citruskager, den lyder skøn og frisk.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Kager med citron er noget af det bedste der findes. Samspillet mellem det søde og citronen er bare fantastisk.

   Slet
 3. Den ser virkelig lækker ud - den må jeg snart prøve. Jeg har ofte svært ved at få tærter ud af almindelige porcelæn tærteforme.. må jeg spørge hilken form du bruger når du bager tærter? Og har du andre tricks end at smøre formen før dejen puttes i?
  Mvh Katrine :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg bruger aldrig porcelænsforme, når jeg bager tærter, for ja, det er umuligt at få tærten ud. Jeg bruger metal tærteform med løs bund. Der smutter tærten fint ud. Det er en god investering at købe sådan nogen.

   Slet
  2. Sådan en må jeg ud at finde :) tak for hjælpen.

   Slet
 4. Mmh hvor lækkert - kan næsten smage den, helt frisk og lækker ;-)
  Knus Anna
  - anna.clemen.bartels@hotmail.com

  SvarSlet
 5. Du skriver man skal fylde den med bagekugler? Hvordan? Er ikke helt med :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din kommentar. Beklager mange gange det sene svar, men jeg har rigtig travlt i øjeblikket.

   Når man bager tærter, så kan man med fordel bruge keramiske bagekugler eller tørrede bønner eller ris for at holde på tærtedejen. Ellers kan den have tendens til at "glide".

   Slet