Disse små Chokolade-hindbær mousse med marengs på toppen er fra et dessertbord fra juni måned sidste år. Jeg lavede dem i små portionsglas jeg har købt på nettet. Man kan også bruge små portvinsglas eller hvad man nu har derhjemme.
Chokolade-hindbær-mousse med marengs
Chokolade-mousse
250 g mørk chokolade
3 dl piskefløde
40 g smør (stuetemperatur)
1 spsk Cointreaux
2 æggeblommer
1 tsk vaniljesukker
Hindbær-mousse
2 blade husblas
2½ dl piskefløde
3 æggeblommer
40 g flormelis
1,25 dl hindbær
1 spsk honning
1 spsk vand
Marengs
4 æggehvider
230 g sukker
75 g vand
Hak chokoladen. Varm fløden op til netop kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen og lad det stå et øjeblik. Rør chokoladen og fløden godt sammen til chokoladen er smeltet og emulgeret med fløden. Pisk æggeblommer, vaniljesukker, smør og cointreaux i. Hæld chokolademoussen i små glas og stil dem på køl mindst 1 time eller til moussen er stivnet.
Lav imens hindbær moussen. Læg husblassen i koldt vand i mindst 10 min. Pisk æggeblommer og flormelis til det er lyst. Mos hindbærrene. Kog honning og vand op i en gryde og tilsæt hindbærrene. Lad det koge hurtigt op. Tag gryden af varmen og tilsæt de udblødte blade husblas og lad det smelte. Lad det køle lidt. Tilsæt hindbærblandingen til æggesnapsen og rør det forsigtigt i. Pisk fløden og vend flødeskummet forsigtigt i. Sprøjt hinbærmoussen oven på den kolde chokolademousse og stil dem på køl igen i mindst 2-3 timer til moussen er helt stivnet.
Lav imens marengsen. Pisk æggehviderne stive. Kog vand og sukker til 122 C. Hæld sukkerlagen i en tynd stråle, langsomt ned i æggehviderne mens der piskes på max hastighed. Pisk til marengsen er kølet til håndvarm og til marengsen er stiv og blankt. Sprøjt marengsen i toppe oven på hindbær moussen. Brænd evt marengsen inden servering. Det gjorde jeg ikke, da de blev serveret i plastik.
Uhm lækkert. Det skal jeg bestemt afprøve. Kan det ikke også bruges til en fødselsdag her i påsken ?
SvarSletKh. Lis
Jo Lis de ville passe perfekt til en fødselsdag i påsken :-)
Sletmmmm - de ser skønne ud og lyder som en rigtig lækkerbisken! De må prøves :o)
SvarSletJa det var lækker kombi og blev hurtigt "udsolgt" på kagebordet.
Sletde ser lækre ud glæder mig til at lave dem, men hvor mange er der til
SvarSletJeg husker desværre et præcist hvor mange små glas jeg fik men jeg tror at det var ca 40.
SletHvor er de bare flotte. Smager garanteret af sommer.
SvarSlet-Anne
Tak Anne. Ja der lidt sommer over dem.
SletSer lækkert ud, men kræver æggemassen ikke bagning for at blive til marengs ? I ubagt form er det vel nærmest "guf" som det man bruger til gammeldags isvafler - eller er der noget jeg helt har misforstået ?
SvarSletJo marengs er den der er bagt og dette er maregns massen (ubagt).
SletDet ser rigtig lækker og flot ud, som en sofistikeret udgave af den trefarvede. Hvor mange portioner rækker opskriften ca. til?
SvarSletGod påske
Anne-Marie
Ha ha ja det kan man sige. Det havde jeg ikke lige selv tænkt på :-) Jeg mener, at jeg fik ca. 40 glas.
SletKan de laves dagen før de skal serveres?
SvarSletJa det kan du sagtens.
Sletser rigtig lækkert ud og smager garanteret himmelsk! Jeg vil tro, at den også smager godt med ribsmousse. Sidste år lavede jeg en ribsmousse på en makronbund, men har nu fået lyst til at sætte den sammen med chokolademousse
SvarSletJa, den vil sikkert også smage godt med ribs mousse, da det er kombinationen af det syrlige og søde.
SletCamilla du kan vel ikke tilfældigvis huske hvor du har købt glassene henne ? Mvh Anita
SvarSletTusind tak for din kommentar. Beklager mange gange det sene svar, men jeg har rigtig travlt i øjeblikket.
SletJo, det kan jeg faktisk godt. Jeg har købt dem på nettet hos Mashers: http://www.mashers.co.uk/
Hvordan brænder jeg marengsen og bliver den så sprød?
SvarSletKan ikke helt forestille mig at spise den uden den er brændt, et den så ikke helt blød?
Du kan ikke brænde denne som den er serveret her, da de er serveret i plast. Serverer du dem i glas ville du kunne give dem lidt med en brænder. Men det bliver de ikke sprøde af. Skal du have det sprødt så skal marengsen i ovnen for sig selv. Man kan sagtens spise det blødt - det er lige som flødebolle.
Slet