onsdag den 19. marts 2014

Anmeldelse af Amo's Macarons mix


Dette er et sponsoreret indlæg, men jeg giver i indlægget udtryk for min egen holdning til produktet.

Jeg har fået tilsendt Amo's nye initiativ - macarons mix. Generelt er jeg ikke specielt fortaler for bage-mix - jeg kan jo netop godt lide at bage selv, så jeg er ikke helt i målgruppen. Men nuvel, jeg tester produktet med et åbent sind.

Jeg fik en pakke jordbær-macarons og en pakke chokolade-macarons. Jeg valgte at teste jordbær-macarons.

I pakken lå en pose med mix til makronerne og en pose med mix til smørcremen, samt en sprøjtepose.Iflg vejledningen skulle man tilsætte 50 C varmt vand og piske i 4 minutter, hvilket jeg gjorde. Blandingen fik en sær konsistens som jeg bedst betegner som flise fugemasse. Det var ikke i nærheden af den luftige dej man normalt får, når man pisker en maregns og blander mandelmel i, når man selv laver macarons. Jeg smagte på blandingen, der ikke smagte ret godt. Den var "sandet" i konsistensen, den var ikke sødlig som normalt og der manglede klart mandelsmag. Smagen var en smule melet i det.Derefter skulle blandingen sprøjtes ud. Jeg brugte den medfølgende sprøjtepose eftersom det er det som "normale" forbrugere ville gøre. Problemet var bare, at når man klippede spidsen af, så blev der ikke et rundt hul, men et ovalt hul pga "syningen" på posen. Jeg havde sådan en lyst til at tage en rund tyl, for jeg vidste bare, at der ikke kom runde kager ud af det "skæve" hul. Og ja, de blev skæve på papiret. De skulle tørre i 30 min, hvilket jeg selvfølgelig også fulgte, da netop dette er meget vigtigt for macarons at de tørrer.Skallerne skulle bages i 15 min ved 150 C. Og ja, de blev pil-skæve med dut.


Jeg smagte selvfølgelig på de nybagte macarons skaller. De smagte kun en anelse bedre end den rå dej, men den melede smag var der stadig og der manglede sødme og mandel-smag. Smagsoplevelsen kommer ikke i nærheden af den naturlige vare.

Og her droppede jeg så resten af projektet. Når man godt kan lide den smukke macaron og den sødmefulde smag, så er skæve skaller og kedelig smag ikke lige sagen. Og i tillæg kan jeg ikke lide smørcreme, som ellers også var vedlagt pakken. Resten af af pakken, samt pakken med chokolade røg ud. Beklager Amo, men det er en ommer.

Jeg ville så gerne kunne have fortalt at dette var en nem måde at lave macarons på, men hverken udseende eller smag er værd at spare tid på. Macarons tager jo ikke lang tid at lave og det er jo ret få ingredienser, der skal bruges. Men ja, macarons kan virkelig drille - men det løste Amo ikke med dette produkt.

Jeg kan kun anbefale at bage macarons selv. Se blandt andet dette indlæg om at lave macarons - jeg er ingen ekspert, men nok lidt bedre end Amo: Farverige macarons


8 kommentarer:

 1. Vi har ikke helt så dårlig erfaringer med dem. Men nej, de hverken smager eller føles som rigtige macarons. Vi synes dog, at chokoladeversionen er en anelse bedre end jordbærversionen. Men min datter synes det er ret hyggeligt, at hun hurtigt kan lave en portion sammen med veninderne.

  SvarSlet
 2. Jeg vil give dig delvist ret. Dem med jordbær er ikke ret gode og har en mærkelig konsistens. Men dem med chokolade har jeg god erfaring med. Jeg hader normalt kageblandinger, men i en meget snæver vending er det bare super nemt og gå til. Og dem med chokolade smager anstændigt. Jeg har heller ikke haft problemer med sprøjteposen. Altså selvfølgelig er de mange mile bedre som hjemmelavede, men ok i en hurtig vending (når man holder sig til dem med chokolade).

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at chokolade versionen er bedre. Vil dog prøve at lave en chokolade version selv og poste den her på siden.

   Slet
 3. Har også prøvet dem med et ret så træls resultat. Har altid lavet dem selv og det bliver jeg ved med:-) Bagemix er også et no-go for mig:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ærgerligt at du også fik en dårligt resultat. Vi må bage dem selv.

   Slet
 4. Jeg har luret på pakkerne, for synes det var vildt svært at lave dem selv da jeg prøvede. Tak for ærligt svar. Jeg må igang selv, for kunne heller ikke forestille mig at det kunne gøres til den pris med mandelmel, for det er og bliver en kostbar ingrediens der også giver en lækker smag som jeg kan lide.
  Du er nu også min bage guru, for skal jeg få ideer går jeg på opdagelse her og enten laver jeg noget herfra eller er kommet i tanke om noget lignende som jeg også har i mine gemmer.

  Kh. Lis

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Lis. Dejligt at du kan gå på opdagelse og finde god inspiration. Du kan i øvrigt selv lave mandelmel ved at smutte og riste nogle mandler let i ovnen. Og derefter blende det fint.

   Slet