lørdag den 9. februar 2013

Ummh, Valnødde-kaffe-cupcakes


Min ældste søn blev 12 år i sidste uge og i den anledning fik jeg bagt både det ene og det andet. Og disse rigtig gode valnødde-kaffe-cupcakes. Som tidligere nøvnt, så drikker jeg ikke kaffe, men er ret vild med kaffe i kage. Og disse er ingen undtagelse. Især frostingen smager fantastisk! Ikke-kaffe-drikkere kan sagtens være med her.

Valnødde-kaffe-cupcakes
ca. 16 stk

225 g blødt smør
220 g sukker
4 æg (stuetemperatur)
200 g mel
1 spsk bagepulver
1 tsk nescafé pulver
2 gulerødder (ca. 150 g)
100 valnødder

Frosting:
250 g mascapone
450 g flormelis
4 spsk stærk kaffe
3 tsk kahlua
100 g valnødder

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene 1 ad gangen og pisk grundigt imellem hver tilsætning. Sigt mel, bagepulver og kaffepulver ned i dejen. Skræl og riv gulerødderne og vend det i dejen. Hak valnødderne groft og vend dem i dejen. Fyld dejen i papirmuffinsforme i en metalmuffinsform. Fyld dem kun 2/3 del op, ca. 1 cm fra kanten. Bag kagerne midt i ovnen ved 175 C i ca. 20 minutter. Afkøl kagerne helt.

Formene (som desværre ikke ses så godt her) er de vidunderlige forme fra Annettes favoritter (brune med guldprikker).

Til frostingen piskes mascaponen med flormelis, som tilsættes lidt ad gangen. Tilsæt kaffe og kahlua. Hæld frostingen i en sprøjtepose med tyl. Jeg har i dette tilfælde valgt en rund tyl på 18 mm. Sprøjt frostingen ud på kagerne og dyp kanten af kagerne i hakkede valnødder.


16 kommentarer:

 1. Orv hvad, dem skal jeg prøve....elsker kaffe i alle afskygninger. Og som flydende...

  SvarSlet
 2. Mmm! Ligesom dig er jeg ikke til kaffe - med mindre det er i kage (eller evt. is/chokolade). Valnødder og kaffe er en god kombo :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Super god kombo - og sjovt at du har det på samme måde med kaffe :-)

   Slet
 3. Det ser sgu lækkert ud!

  www.johanneblog.dk

  SvarSlet
 4. Hvor ser de altså bare virkelig lækre ud og skal helt sikkert prøves af!

  kreagrotten.blogspot.dk

  SvarSlet
 5. Jeg har det nøjagtigt som dig - drikker ikke kaffe i nogen form, men elsker kaffesmagen i kage, is, desserter, chokolade mums. Dine cupcakes er helt klart noget for mig.
  Jeg har ledt efter en opskrift på en frosting uden smør, da jeg ikke er så vild med smagen af smørcreme, så jeg tror, jeg vil prøve din lækre frosting og tilsætte andre smagsvarianter. Bliver den fast nok til at man kan sprøjte den på og har du prøvet andre varianter af?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder godt Lene. Denne frosting er rigtig fin fordi der ikke er smør i. Jeg kan nemlig heller ikke lide smørsmagen. Ja, den bliver fast nok. I hvert fald til en rund tyl. Vil du bruge stjernetyl og have ordentligt mønster så kan du evt tilsætte lidt mere flormelis. Men den er fin fast som den er.

   Slet
 6. Camilla, mener du 100 gram valnødder i kageopskriften? Eller er det 100 stk.?

  SvarSlet
 7. Hejsa, super lækker opskrift. tænkte på, hvis man ikke har kahlua hjemme, er det andet man kan bruge istedet? det samme med necafe pulver- vi drikker meget kaffe, ville man kunne bruge rigtig kaffe istedet? vh manuela

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kan godt bruge noget andet end kalua men jeg vil anbefale at anvende en sød kaffelikør. Ja du kan godt bruge alm kaffe.

   Slet
  2. Nu har jeg ikke så meget forstand på det, så hvad vil du anbefale istedet for kahlua ? og hvor meget flydende kaffe tror du at der skal til istedet for nescafe pulveret? :)

   Slet
  3. Personligt ville jeg helst bruge kahlua da det passer godt til kaffe. Mht flydende kaffe må du prøve dig frem men prøv fesk med 1 spsk flydende kaffe i kagen og de 4 spsk flydende til frostingen (ligesom der bruges for neskaffen.

   Slet