søndag den 24. februar 2013

Über-skøn svampet chokoladekageDenne opskrift er tyv-stjålet fra Femina. Jeg har ikke ændret noget som helst og synes, at den er helt perfekt som den er.

Kagen er dejlig svampet, men ikke på en tung måde - nok nærmere på en lidt mere luftig måde. Den har en skøn smag af chokolade uden, at det bliver for meget. Jeg bruger altid en bitter-sød mørk chokolade med et lavt kakao indhold, da jeg bedst kan lide dette i kager. Bruger du en kraftigere chokolade får du selvfølgelig en mere kraftig og bitter smags-oplevelse. Jeg bruger som regel Callebaut 57,8 %.

Til kagen serveres en lækker ingefær-appelsin sirup. Den kan man selvfølgelig udelade, men da jeg er vild med netop appelsin og ingefær, så synes jeg kun at det gav kagen ekstra kant. Kagen smager dog fuldstændig fantastisk uden, så det kan sagtens udelades. Den smager i øvrigt også rasende godt dagen efter.

Chokoladekage med appelsin og nødder
(8-10 personer)

150 g mørk chokolade
50 g valnødder
50 g hasselnødder
25 g mel
4 æg (stuetemperatur)
150 g farin
150 g smør
Fintrevet skal af 1 appelsin

Ingefær-appelsin sirup
1 dl vand
1 dl appelsin saft
75 g sukker
1 spsk friskrevet frisk ingefær

Hak chokoladen groft. Blend chokolade, valnødder og hasselnødder uden at det bliver for fint. Bland melet med chokolade-nødde-blandingen.

Del æggene i hvider og blommer. Pisk blommerne luftige med halvdelen af farinen. Pisk ligeledes hviderne stive med den anden halvdel af farinen. Smelt smørret.

Rør det smeltede smør, chokoladeblandingen og appelsinskallen  i de piske æggeblommer. Vend til sidst de piske æggehvider i.

Smør en springform på ca. 22 cm og læg et stykke bagepapir fast i bunden af springformen. Hæld dejen i formen og bag kagen i ovnen ved 170 C i ca. 55 minutter. Afkøl kagen.

Til ingefær-appelsin siruppen koges alle ingredienserne op til sukkeret er opløst og siruppen tykner. Afkøl og dryp / hæld siruppen henover kagen. Mums!
Ingefær-appelsin siruppen kan udelades, hvis man ikke lige er til det. Jeg kom ved en fejl til at købe økologiske blodappelsiner. Det gjorde jo ikke noget overhovedet - tværtimod fik siruppen den skønneste farve.God søndag til jer alle!

8 kommentarer:

 1. Søndagen kan da kun blive god med sådan en kage!

  SvarSlet
 2. Skal der godt nok kun 25 gr mel i?? Det lyder godt nok ikke af meget

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, men den er god nok. Du skal kun bruge 25 g.

   Slet
 3. Mon de 25 gram mel kan erstattes af kartoffelmel da jeg har en god veninde med glutenallergi?

  Kh Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, det tror jeg godt du kan. Jeg har dog ikke prøvet det, men bruger kartoffelmel i lagkagebunde og det går fint.

   Slet
 4. Kan man beklæde den med fondant?

  SvarSlet