søndag den 17. marts 2013

Kager uden mel - og fattigmandskage


Jeg har fået fingrene i den lille lækre kagebog "Kager uden mel" af Lise Lotz. Lise har den skønne kage-blog Kage!Kage!Kage!, som går grundigt rundt om kager med historier med bid i. Det kan jeg godt lide. Lises bog er super god, for der er jo mange, der har allergi overfor gluten eller på anden måde gerne vil undgå mel.  Jeg har i hvert fald forelsket mig i flere opskrifterne, som jeg bestemt må prøve. Se nederst i indlægget, for andre kager jeg har lavet uden mel.


Bogen er logisk bygget op med ingredienser til den ene side og beskrivelse af processen på den anden side. Ofte er der også en lille historie, et tip eller lignende i en lille boks forneden. Billederne er meget inspirerende, hvilket er ret afgørende for om jeg falder for opskriften.

Jeg kastede mig straks over at lave "Fattigmandskagen", der lige er noget for mig. Den er jeg ærlig talt ret vild med! Den er for det første ret enkel at lave, smager skønt og så er den egnet for både børn og voksne. Jeg har allerede lavet den to gange.... Opskriften var lige til at gå til og beskrivelserne fine. Dog ændrede jeg en del i bagetiden, da marengsen efter endt bagning var alt for lys efter min smag.Fattigmandskage

Bund:
200 g  havregryn
150 g sukker
175 g smør
3 æggeblommer

Topping:
3 æggehvider
100 g sukker
100 g mandler

Pynt:
50 g mørk chokolade

Begynd med at lave bunden. Bland havregryn og sukker. Smelt smørret og det i havregryn-sukkerblandingen. Tilsæt æggeblommerne og rør godt til blandingen er ensartet. Fordel blandingen i en lille bradepande (25x35 cm) med et stykke bagepapir i bunden.


Bag bunden i 15-20 min ved 175 C.

Gør toppingen klar i mens. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret og pisk marengsen stiv og sej. Tilsæt finthakkede mandler og vend dem forsigtigt i. Fordel nøddemarengsen over den forbagte bund. Bag kagen yderligere 35 min ved 150 C. (Bogen foreskriver 20 min, men det var for lidt, synes jeg).Afkøl kagen og skær kagen i aflange firkanter. Pynt med lidt smeltet mørk chokolade.


Man kan sagtens spise dem uden chokolade. De holder sig rigtig godt i en tætlukket kagedåse i op til 1 uge. MUMS!

Andre kager uden mel: 
Pavlova
Fragilité
Mandel-appelsin kage

God vintersøndag!

11 kommentarer:

 1. De ser superlækre ud! Må have fat i den bog - er spændt på hvad Lise har fundet på, for hun plejer at kunne finde på gode ting :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. De er bare rigtig gode! Der er andre gode opskrifter i bogen.

   Slet
 2. Looking Great ... Have to translate for try out

  Best regards, Heidrun

  SvarSlet
  Svar
  1. They are very good. Please, let me know if you have problems with the translation. I am happy to help you out.

   Slet
 3. Har lavet disse to gange nu efter dine anvisninger; nøj, det et en god kage(-; Må nok lige have fat i bogen også. Tak.

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig, den er bare god. Bogen kan bestemt anbefales. Der er andre rigtig gode sager i den. Se på Lises blog, hvor du kan købe den.

   Slet
 4. Minder kagen ikke lidt om bedstefars skæg? Jeg kan ikke huske opskriften men en blød, hvid kage med marengs på toppen vækker minder :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Undskyld, at jeg ikke har svaret før, men jeg har meget travlt på mit arbejde pt.

   Bunden her er anderledes end Bedstefars skæg og gør den efter min mening til en meget bedre end Bedstefars skæg. Denne er mere konfektagtig.

   Slet
 5. godt jeg har fundet den der webadresse..
  så jeg har lavet gode kager.. hmm.. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din søde kommentar. Dejligt at høre at du bliver inspireret.

   Slet
 6. Investering med Anderson Carl Asset Trade har været den største ting, der nogensinde er sket for mig, jeg sætter så stor pris på ham for hans gode arbejde over for investorer, fordi han gav os muligheden for at tjene penge ugentligt gennem deres investeringsplatform. Jeg investerede 100 dollars for ca. 7 dage siden. modtaget 1.650,00 $ fortjeneste. Tillykke til mig, fordi jeg er glad, og jeg lægger mere. Jeg kan ikke sige mindre om denne platform, de har været så fantastisk. Hvis du vil begynde at tjene penge på bitcoin-investering i dag, er Anderson Carl Asset Trade alt, hvad du behøver
  Kontakt på
  e-mail: andersoncarlassetrade@gmail.com
  Whats-app: +1(252)285-2093

  SvarSlet