søndag den 31. marts 2013

2 skønne slags påskeæg
Årets påskeæg anno 2013: Citron påskeæg og Baileys påskeæg. To virkelig skønne chokoladeæg! Æggene er givet væk som værtindegaver.

Det er de mærkeligste steder man kan skaffe sig inspiration eller opskrifter. Forleden så jeg en opskrift på påskeæg på det der stykke papir, der kommer "Med rundt" med posten. Den fristede mig meget, da der var citron i :-) Opskriften er fra Chocolat - en blog jeg ikke lige kendte, men som ser lækker ud.

Og den opskrift inspirerede mig til at bruge samme fremgangsmåde, men med andre ingredienser og derfor opfandt jeg Baileys påskeæggene med nougat og marcipan. Dem må I prøve! De er utrolig lette at lave og smager skønt. Man kan sagtens bruge andet sprut end Baileys.

Og sådan endte jeg med at lave to slags chokolade påskeæg i år. Jeg har tidligere blogget om andre lækre chokoladeæg her: 4 slags påskeæg 2012 og 3 slags påske-chokolade-æg fra påsken 2011.

Opskrifterne kommer her.


Citron påskeæg (fra Chocolat med lidt ændringer)
12 stk

100 g marcipan
Skal og saft af ½ økologisk citron
75 g hvid chokolade

Pynt
150 g hvid chokolade
Passionsfrugt pulver og revet citron

Bland marcipan med skal og saft af ½ citron. Smelt den hvide chokolade over vandbad og pisk det med ned i marcipanblandingen. Sæt blandingen i køleskab i 2 timer (iflg opskriften stod der kun ½ time, men da var min blanding alt for blød. Lad marcipanen stå på køl indtil den er fast nok til at man kan forme æg af den). Form æg á ca. 15 g og sæt dem køligt.

Smelt og temperer chokoladen og overtræk æggene med chokoladen. Pynt med et let drys passionsfrugtpulver og lidt revet citronskal. Du kan også pynte med sigtet frysetørret hindbær for en pink variant eller hvad man ellers synes.


Og så til de skønne Baileys påskeæg!


Baileys påskeæg
14 stk


100 g marcipan
2 spsk Baileys (eller andet sprut)
100 g nougat

Pynt
150 g lys chokolade
revet mørk chokolade

Bland marcipan med Baileys. Smelt nougat over vandbad og pisk det med ned i marcipanblandingen. Sæt blandingen i køleskab i ½ timer til blandingen er fast nok til at man kan forme æg af den. Form æg á ca. 15 g og sæt dem køligt.

Smelt og temperer chokoladen og overtræk æggene med chokoladen. Pynt med et let drys af fintrevet mørk chokolade eller hvad man ellers synes.12 kommentarer:

 1. God ide til påske gave :-)

  Jeg havde egentlig også planer om at lave påskeæg i år, men tiden har ikke været der...

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marianne. Ja, man kan ikke altid nå det hele og så er det jo godt, at der findes gode påskeæg man kan købe :-)

   Slet
 2. Uhm citronpåskeæg.... Lækkert!
  Nu har jeg allerede lavet årets påskeæg, så må prøve at huske det til næste år :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er jo så vild med citron, så for mig er de bare skønne. Du må bestemt gemme opskriften og prøve næste år.

   Slet
 3. Mums de lyder lækre... hvornår mon vi to skal spise noget lækkert sammen igen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde. Jeg har faktisk en dato eller to i kikkerten, hvor jeg har tænkt mig at holde fri hele dagen. Men jeg afventer lige en tilbagemelding ang en rejsefør jeg ved hvilken uge det ender med. Men umiddelbart så er det den 10. eller 17. april der er aktuelle. Helst den 17. men jeg må lige vende tilbage, når jeg ved hvornår jeg er ude at rejse. Glæder mig så meget til at besøge dig og lille-pigen. Knus og kram

   Slet
 4. nøøjh nogle lækre værtindegaver! Især den med citron tror jeg, at jeg ville være fan af. Pænt og nydeligt, og med garanti mæske-lækkert ;) God mandag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Absolut super lækkert og værtinderne blev glade!

   Slet
 5. Spændende ide med citron påskeæg, dem må jeg afprøve næste år. I år lavede jeg påskeæg med lakrids, rigtig meget lakrids http://kitchenofkiki.blogspot.dk/2013/03/easter-eggs-loaded-with-liquorice.html

  Kiki

  SvarSlet
 6. Hmm meget spændende, specielt når man lige har fået besøg fra Tyskland og i den anledning fik et par flasker Bailey ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, så ved du lige hvad den skal bruges til :-)

   Slet