onsdag den 30. januar 2013

Krans med citron og kokos


Denne krans var faktisk rigtig god. Både mine gæster og jeg synes, at den var fin som den var, men den var ikke specielt snasket, så ønsker du en mere snasket udgave, så riv evt noget marcipan over fyldet. Spis den lun - men den er nu helt udemærket kold også.

Krans med citron og kokos
2 kranse

Citron-kokos fyld
50 g kokosmel
1 dl sødmælk
Skal af 1 økologisk citron
125 g blødt smør
75 g sukker

Dej:
5 dl sødmælk
50 g gær
150 g smeltet smør
150 g sukker
½ tsk salt
850  g mel
2 tsk kardemomme

Pensling:
1 æg

Pynt:
Flormelis

Start med kokosblandingen. Bland kokos, mælk og revet citronskal og lad det stå og trække mindst 10 min.Bland smør og sukker godt og bland det med kokosblandingen til en smidig masse.Varm mælken til den fingervarm. Smuldr gæren og opløs den i den lune mælk. Tilsæt sukker, salt og kardemomme og rør godt. Smelt smørret og køl det af og tilsæt det. Tilsæt til slut melet lidt ad gangen. Ælt til en smidig dej. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 40 min.

Når dejen har hævet så del dejen i to lige store stykker. Rul hvert dejstykke til en retangel.Smør kokos-citron fyldet ud på hvert retangel og rul dem på den lange led.Forbind hver ende af rulle til en rund krans. Læg den runde krans på en bageplade med bagepapir. Klip nu hak i kransen ca. halvvejs ind og lad dem hvile lunt og tildækket i ca. 30 min.Pensl kransene med æg og bag kransene nederst i ovnen ved 200 C i 20-25 minutter.Når kransen er helt afkølet sigtes lidt flormelis på kransen som pynt.


8 kommentarer:

 1. Endnu en gang en opskrift det bare MÅ prøves:) Tak for en masse inspiration.

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekommen! Godt at du får en masse inspiration.

   Slet
 2. Det ser sgu lækkert ud! Flot "mønster" :-)

  www.johanneblog.dk

  SvarSlet
 3. Hej!
  Uhhh det ser lækkert ud!
  Tjek gerne min madblgo ud det vil jeg blive glad for http://nydmaden.dk/

  SvarSlet