torsdag den 31. marts 2011

Weekend, bål og pandekager


Vi har en stor grund på 11.000 m2 og nede ved vores sø har vi lavet en lille bålplads. Her griller vi især pølser og pandekager - altså dog ikke samtidig... Så i lørdags, da det var så dejlig vejr, gik vi alle i haven og lavede pandekager. Til stor fornøjelse for små og store.

Der findes et utal af opskrifter på pandekager, men jeg holder især af at krydre dem lidt med kardemomme og revet citronskal. Opskriften duer lige fint på bål som på komfur. Jeg har døbt dem "Bondekonens pandekager", for jeg bor jo laaangt ude på landet - selvom jeg egentlig nok langt fra minder om en bondekone, så lyder det jo meget hyggeligt, ik?

Bondekonens pandekager
20-25 stk

6 æg
1 l mælk
500 g mel
4 spsk sukker
1 nip salt
2 tsk kardemomme (kan undlades)
Revet skal af 1 citron (kan undlades)
Smør til stegning

Pisk æggene let sammen. Hæld mælken i og bland det sammen. Sigt melet og kardemommen i og pisk det godt sammen. Tilsæt sukker, salt og revet skal af en citron.

Bag dem på en pande med en smule smør. Server med is, syltetøj, ahorn sirup, sukker, chokoladesovs eller hvad du lyster.

Her er mine 4 drenge i fuld gang med at lave pandekager. Ham den største får jeg ikke børnepenge for...


Ved bålpladsen er der udsigt udover vores sø. Farverne er desværre stadig lidt vinterkedelige.

God fornøjelse med pandekagerne.

15 kommentarer:

 1. Det lyder rigtig hyggeligt - og det lyder som en dejlig opskrift, så selv om jeg bor midt inde i byen og har en lille have uden bålsted, tror jeg, jeg vil prøve den opskrift næste gang der skal laves pandekager.

  SvarSlet
 2. Sikke nogle hyggelige billeder og skøn ide med pandekager i haven. Jeg plejer altid at bruge enten kardemomme eller citron, i mine pandekager, men har ikke prøvet med begge dele.
  Skøn blog du har. Er stor fan af dine how-to-do indlæg, de er super gode.

  SvarSlet
 3. Hvor ser det hyggeligt ud Camilla......Men syntes ikke jeg kan se Antons briller......:-) :-) :-) :-)

  SvarSlet
 4. Bål i haven er bare så hyggeligt. Det nyder vi også at lave. Sidste år fik vi købt en popcorn... tingest til bålet. Stor succes :-D Pandekagerne lyder rigtig lækkert.

  SvarSlet
 5. Hvor ser det hyggeligt ud, håber du byder på pandekager, hvis jeg en dag kommer forbi ;-)

  Det må være dejligt med sådan et bålsted, det er noget jeg savner fra det andet hus. Jeg elsker bål, der er noget ved det at sidde og kigge ind i gløderne.

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 6. @Camilla Christensen: Soms skrevet så virker komfuret også fint, så prøv dem endelig af :-)

  @Pernille: Tusind tak, Pernille. Det er dejligt at vide, at mine vejledninger er til inspiration for andre. Hvis du både kan lide kardemomme og citron, så er det oplagt at prøve med begge dele.

  @Lone: Det er også ret hyggeligt. Ahem, host, host... Antons briller ligger i indkørslen i 1000 stykker....! Vi kommer snart forbi for at købe nogle nye.

  @Vibse: Ja, den der popcorn-dimmer har vi også overvejet, både fordi vi elsker at stå ved bålet og fordi vi også tit hygger med popcorn. God kombi :-)

  @NYBH: Altså hvis du kommer helt ud på landet forbi mig, så serverer jeg nok lidt noget andet og mere spændende end pandekager. Vi kan dog godt slå et smut forbi bålet for at kigge lidt ind i gløderne :-)

  SvarSlet
 7. Åh.. jeg elsker også pandekager! Jeg bruger så altid en opskrift en af mine store piger har leveret, for engang, jeg skulle gøre det ekstra godt med fløde og øl og alting gik det helt galt og jeg fik meget skæld ud af hende! :-D))

  Jeg har forresten en kæmpestor elektrisk pandekagebager, som vi bruger på bordet. Så er pandekagen helt nybagt og lækker - som når I gør det ved bålet, kan jeg forestille mig.. :-)

  Bål i haven er i øvrigt noget af det hyggeligste! Ja, jeg elsker bare ild generelt.. *Muhahahaha* 3:-)

  SvarSlet
 8. Hvor er det/der bare dejligt. Udehygge er så fantastisk punktum. Jeg ville ønske jeg havde en så stor grund.

  SvarSlet
 9. @Godte: Det kommer sjovt nok ikke som en overraskelse, at du elsker ild :-)) Ja, det gode ved bål-pandekager er, at de simpel hen er nødt til at spises med det samme - lune og lækre.

  @Signe: Både grunden og huset er til salg.... så spring du bare til :-)

  SvarSlet
 10. Camilla - Det troede jeg ellers... 0:-)

  Der er gået en god pyroman tabt i mig :-D

  SvarSlet
 11. Kød og pandekager er nu ikke så langt fra hinanden i følge en af mine norske bekendte, som altid har serveret pandekager med bacontern i! Det smager bedre end det lyder - og mætter ret meget ;-)

  Jeg vil i øvrigt godt melde mig sammen med Godte til at sætte ild til ting - du skriver bare!

  SvarSlet
 12. @Piske: Lyder spændende med bacon pandekager. Det kunne der spekuleres i. Altså I to, Pyromaner. Kom I forbi en dag, så skal jeg diske op med både BÅL og pandekager! Gad vide hvad I vil nyde mest :-D PS Jeg er iøvrigt selv vild med ild, men sig det ikke til nogen :-)

  SvarSlet
 13. Orv! Piskeriset og jeg skal til bål og pandekager! :-D

  SvarSlet
 14. Ved ikke om det er mig der har problemer med synet, men synes ikke jeg kan se hvor meget mel der skal i? :)

  I øvrigt nogle fantastiske opskrifter du har! Har ikke lavet andet i weekenden end at bage. Mums. :)

  SvarSlet
 15. @Xenia: Ups! 500 g hvedemel er tilføjet til opskriften. Dejligt, at du kan bruge opskrifterne :-)

  SvarSlet