søndag den 13. marts 2011

Madbloggertræf 2011 Del 1: Besøg i Kageriget


I går var jeg til mit første Madbloggertræf og det var forhåbentlig ikke sidste gang. Der er så meget, der skal fortælles og vises, så jeg deler oplevelsen op i et par indlæg. Madbloggertræffet var arrangeret af Birthe og Anne og de havde gjort et fantastisk stykke arbejde, for at gøre det til en spændende dag. Og det blev det! Tusind tak Birthe og Anne for en skøn, dejlig og oplevelsesrig dag - og ikke mindst tak til de fantastiske mennesker jeg mødte og hyggede mig gevaldigt med.

Dagen startede for mit vedkommende med "Tour de Danmark". Først kørte jeg mine drenge op til mine svigerforældre på Sjællands Odde og derefter sydover til Slagelse for at mødes med 4 andre madbloggere - Piskeriset, Mums, Juliebsn og Min kage. Jeg glædede mig meget til at møde især Piskeriset, da jeg har læst en del med på hendes blog. Det var smadder sjovt at møde nogen man efterhånden føler at man kender. Det var en super hyggelig køretur mod Jylland med masser af snak i bilen.

Vi startede Madbloggertræffet i Kageriget, der ejes af Anita Nielsen, der er uddannet både bager og konditor. Anita var med til at lave og dekorere Kronprins Frederik og Kronprinssesse Mary's bryllupskage, der var 10 etager høj. Anita viste os rundt i konditoriet, hvor hun laver kagerne og dekorere dem og viste os forskellige teknikker.

Her smøre Anita en kage op.Her har hun betrukket den med marcipan. Marcipanen rulles ud på en super smart "rulle-maskine", som jeg er svært misundelig på. Den kunne jeg godt bruge her i privaten.Her er Anita i gang med at sprøjte en perlekant.Her er kagen pyntet med lyerøde blomster og en lille baby. Nu mangler der bare navn og røde hjerter.Derudover modellerede Anita et sødt lille brudepar. De blev virkelig søde og hun var godt nok hurtig.


Anita viste også hvordan man hurtigt lavede en marcipan rose. Uden at klappe mig selv alt for meget på skuldren, så synes faktisk, at fondant roser er langt flottere.Efter et spændende og inspirerende besøg i lokalerne hos Kageriget, drog vi videre til Estrup Herregård, hvor Anita har sine kunder til at smage på de forskellige smagsvarianter på kagerne. Her skulle vi selvfølgelig også smage på de fantastiske kager.De 5 varianter er beskrevet nedenfor listet op fra venstre mod højre.

1. Jamaica: Mokkamousse lavet på flødechokolade, samt en creme af Jamaica rom med hakket flødechokolade, delt af et tyndt lag forfriskende passionspurè. Står på en let og luftig mandelbund. Min vurdering:  Dejlig kombination, god smag og lækker konsistens.

2. Trippel: Svampet chokoladekage bagt med marcipan og mørk Callebaut chokolade. Hvid chokolademousse af belgisk Callebaut smagt til med Haiti Vanilje. Mild skovbærcreme, afsluttet med en lys lagkagebund. Min vurdering:  Chokoladebunden var helt skøn, virkelig lækker. Skovbærmoussen smagte ikke af så meget synes, men ellers en rigtig lækker kombination.

3. Sommer: Består af to slagt frugtmousse, den ene med jordbær tilsmagt med lime, den anden af lime tilsmagt med vanilje og vendt med citruskandiserede hasselnøddebrud. Omkranset af lyse lagkagebunde. Min vurdering: Jeg var vild med lime moussen med knaset. Det var en god kombination. Jordbær mousse lærer jeg vist aldrig helt at holde af, men jeg kunne sagtens forestille mig en anden bærmousse til.

4. Royal: Samme indhold som i Frederik og Marys bryllupskage. Lys chokolade konfekt bund, lys chokolade mousse lavet af den bedste belgiske chokolade, samt fromage med hjemmekogt jordbær / rabarber kompot. Øverst en mandelbund. Min vurdering:  På trods af, at jeg virkelig har en udpræget gen for søde sager, så var denne kage slet ikke noget for mig. Den var alt for sød og kvalm.

5. Klassisk: Mørk chokolade mousse af den gode belgiske chokolade. Frisk hindbærfromage og lyse lagkagebunde. Min vurdering: Smagen var rigtig fin, men eftersom den jo netop er meget klassisk og meget anvendt, så er den også lidt kedelig.

Som om ovenstående ikke var nok, så stod den på endnu en gang kager i form af nedenstående.


Det var guld træstammer lavet af bunde rester, rom og abrikos. Selvom jeg var noget mæt i det, så var smagen altså virkelig god og meget langt fra bagerens træstammer. Derudover var der choko-mousse-krasekage stykkerne (kan altså ikke huske det korrekte navn), som bestod af en fod af kransekage, chokolademousse overtrukket med mørk chokolade og drysset med orangekandiserede nødder. Den var altså virkelig lækker og smeltede næsten på tungen. Jeg er virkelig ked af, at jeg ikke var mere sulten, for nydelsen var begrænset, når man lige havde spiste sig igennem alt det øvrige.

Alt i alt en fantastisk smagsoplevelse!

Men alt det søde skulle jo ledsages af noget væske og her var Julie og Bjørn fra Dolce Gusto med for at fremvise produkter og servere lækker kaffe og chokolade. Men jeg må tilstå, at jeg slet, slet ikke er blevet voksen nok til at kunne lide kaffe. Lige meget hvor meget mælk, sukker og sprut der puttes i, så bryder jeg mig ikke rigtig om det. Så her stod jeg over. Jeg drak til gengæld en del dansk vand, hvilket var skønt, når nu man fyldte sig med sukker og chokolade. Jeg kunne dog godt have brugt en lækker kop the.

Efter denne forrygende oplevelse i kagernes tegn drog vi videre til Birthes bopæl, for at hente vores goodie-bags med gaver fra sponsorene. Og hold nu fast en omgang. Det blogger jeg mere om en anden dag i del 2 af Madbloggertræffet.

Ha' en skøn søndag aften!

12 kommentarer:

 1. Hej Camilla.
  Tak for i går - det var skønt at møde dig, og jeg glæder mig til fremtidige eksperimenter på din blog!

  Kh.
  Anne

  SvarSlet
 2. Nu ikke forsøge at få mig til at rødme - jeg ligner et solmodent æble, når det sker :-D

  Mange tak og i lige måde! Det var dejligt at møde dig, og I var simpelthen så søde, at jeg tror, jeg har tilgivet de sidste måneders citron-mobning :-D

  SvarSlet
 3. @Anne: Tak Anne. Jeg har mange idéer og kager i ærmerne, så jeg håber, at du vil føle dig underholdt :-)

  @Piske: Citron-mobing bør være det nye ord i dansk retskrivningsordbog (findes sådan en stadig??). Anyway, hellere røde æblekinder eller citron-gule :-D

  SvarSlet
 4. Kære Camilla!

  Tak for godt selskab ved middagsbordet i går - og tak fordi du gad at tage turen over broen :-) Jeg er så glad for at alle er glade og synes det var godt, Anne og jeg har jo knoklet som små pru-heste :-D

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 5. Hej Camilla,

  Ja, det lyder bestemt som om du har fået din sag for! Herligt!

  (Til sådan et kageorgie ville jeg også foretrække te eller vand. Det er så ærgerligt at gå død inden fadene er tomme!)

  Lise

  SvarSlet
 6. Hej Camilla :)

  Skønne skønne billeder :)

  Hvor må det have været spændende at smage på alle de lækre sager.

  De bedste hilsner fra
  Anita
  Liv og Mad

  SvarSlet
 7. @NYBH: I havde helt sikkert knoklet og vi andre nød det arbejde I havde lagt i det. Og selvfølgelig rejser vi til Jylland - længere væk er det jo heller ikke :-)

  @Lise: Ja, jeg drak faktisk en del vand imellem hver bid, for at være sikker på at smage "igennem" :-)

  @Miss A: Tak Anita. Det var faktisk rigtig spændende.

  SvarSlet
 8. Hvordan kommer man med til sådan et fantastisk Blogtræf?

  x

  creativetail

  SvarSlet
 9. Ai ai ai øv hvor lyder det fantastisk. Og ja, hvordan bliver man dog udpeget til sådan en oplevelse?
  Skønne gaver og oplevelser I fik.

  SvarSlet
 10. @Margit: Jeg meldte mig bare til, da jeg læste om madbloggertræffet på NYBH's blog. Der var kun 25 pladser, så der blev hurtigt udsolgt.

  @Nanna: Som du kan læse af ovenstående, så bliver man slet ikke udvalgt, men man melder sig selv til. Ja, det var en skøn oplevelse og flotte gaver.

  SvarSlet
 11. Nu bliver jeg også nødt til at være madblogger
  ;-)

  SvarSlet
 12. @Lone: Ha ha, ja, det må du overveje.

  SvarSlet