mandag den 27. oktober 2008

Mmmhh, lime mousse....

I dag har den også stået på produktion af lime mousse. Altså den smager bare godt. Mums. Den stivner godt og derfor velegnet til kager. Opskriften kommer her:

Lime mousse
(passer til et godt lag i en rund kage på 24-26 cm)

4 dl Piskefløde
2 dl Creme fraîche
2 dl Yoghurt Natural
1 1/2 dl Sukker
2 tsk Revet skal af økologisk lime
1 dl Lime saft (ca. 4-6 limefrugter)
6 Blade husblas

Start med at piske fløden stiv. Pisk derefter creme fraîche, yoghurt og sukker sammen ved lav hastighed, indtil sukkeret er opløst. Læg husblassen i blød i koldt vand. Kram vandet fra og smelt det i limesaft og -skal og afkøl det. Rør husblas-lime i yoghurt-blandingen i en tynd stråle og rør hurtigt. Vend til sidst flødeskummet i. Cremen sættes på køl et par timer til den er stiv nok til at lægge i kagen.

65 kommentarer:

 1. Uhm... lyder lækker...kan man bytte lime ud med citroner??
  Mvh Anni

  SvarSlet
 2. Hej Anni! Det har jeg ikke prøvet, men det kan man sikkert godt. Hilsen Camilla

  SvarSlet
 3. Hej. Jeg synes opskriften lyder rigtig lækker og vil prøve den i en bryllupskage, men jeg forstår ikke helt.... Skal man koge limesaft og skallen derfra, for der står at man skal smelte husblassen deri og afkøle den? Er du sød at hjælpe mig lidt her :o) Vh Dorte

  SvarSlet
 4. Hej Dorte! Du tager husblassen og lægger i limesaften og så varmer du det op så husblassen smelter. Husk at afkøle inden det blandes i resten. God fornøjelse. Hilsen Camilla

  SvarSlet
 5. Hej. Ja nu har jeg så lavet 5 lagkager ialt, hvoraf de 3 skal bruges til bryllupskage. Og heldigvis lavede jeg en prøvesmagning af de 2 af dem her idag. Jeg har været så dum at komme dem i fryseren med fyld. Det gør jeg ALDRIG mere. De vædskede helt vildt. Og bundene var helt opløste. Så nu må jeg igang med at bage nye bunde og top. Har siden hørt at man ikke kan fryse noget med yogurt i. De dræner vædske ud og ødelægger bundene. SURT, men heldigvis kan jeg nå at redde kagerne til brylluppet endnu (håber jeg) :o) Vh Dorte

  SvarSlet
 6. Hej Dorte. Sikke noget møg. Jeg har prøvet af fryse denne lime mouse uden problemer. Både konsistens og smag var helt fin. Jeg har dog ikke prøvet af fryse kager med fyld og tø dem op. Prøv evt at fryse bundene uden fyld. det sparer også tid.

  SvarSlet
 7. Hej. Kan man undvære husblas? Hvis man nu pisker fløden rigtig stiv?
  mvh Jane

  SvarSlet
 8. @Jane: Nej, det kan man ikke. Den bliver simpel hen for flydende til at kunne blive i kagen.

  SvarSlet
 9. Hej
  hvor mange procent er creme fraiche på og yoghurten? Har du prøvet at lave en kage med lime mousse og hindbær mousse ? er itvivl om det ville smage godt sammen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej :) Det har jeg - 2 gange faktisk med god succes. Det var almindelige lagkagebunde jeg havde bagt og så et lag limemousse (denne opskrift) og et lag hindbærmousse :)

   Slet
 10. @Anonym: Når jeg laver kager, så bruger jeg de "fede" udgaver. "Light" udgaver giver ikke samme resultat hverken på konsistens eller smag. Jeg bruger 9% creme fraiche og 3% yoghurt (dvs sødmælks yoghurt). Ja, hindbær og lime smager godt sammen. Det er en meget frisk udgave. God fornøjelse.

  SvarSlet
 11. Hej Camilla
  Vi skal til at lave bryllupslagkager med limemousse. Når du skriver der er til et godt lag i en rund kage, så mener du kun ét godt lag ikke? Og måske du også kan hjælpe med mængderne. Vi bliver 60 mennesker og skal spise kage til reception efter kirke. Hvor mange lagkager i almindelig rund størrelse tror du vi skal lave?

  Håber du kan hjælpe :)

  Mvh

  Mathilde

  SvarSlet
 12. @Anonym: Jeg sidder pt i udlandet, så jeg er ikke i nærheden af mine "kage-notat-bog", men jo jeg mener, at det er et lag. I dette indlæg (se link), der findes en tabel med antal portioner og runde kager. Den kan vejlede dig til antallet af portioner: http://himmelske-kager.blogspot.com/2011/02/grundlggende-kagedekoration-trin-1-at.html. Held og lykke :-)

  SvarSlet
 13. Hej Camilla..

  Det der youghurt natural, er det bare ligesom de der banan/pære youghurt fra yoggi, men selvfølgelig natural?
  eller kan ma bruge buko flødeost natural?

  Med venlig hilsen
  Michelle Nielsen

  ps. elsker din side.. der er så mange gode opskrifter :)

  SvarSlet
 14. @TAnonym: Tak Michelle :-) Ja, det er bare en neutral yoghurt. Jeg bruger dog altid en 3% yoghurt. Du skal prøve at undgå de fedtfattige. Jeg har ikke prøvet med nautral flødeost.

  SvarSlet
 15. Hej Camilla..
  Tak for en fin side.. finder meget inspiration herinde :) Tænkte på om du har erfaring med at bytte yoghurten ud med græsk yoghurt (10%) eller om det bliver for meget?
  På forhånd tak :)
  Anne

  SvarSlet
 16. @Anonym (Anne): Tak Anne, det er dejligt, at du bliver inspireret. Jeg har ikke prøvet at bytte yoghurten ud med græsk yoghurt, men jeg synes, at du skal prøve. Den bliver helt sikker hurtigere fast, så det er en fordel.

  SvarSlet
 17. Hej Camilla, Super at finde en side som din, så man tør kaste sig ud i flotte kager. Har lige lavet en prøve-kage til den bryllupskage, som jeg skal lave til min søsters bryllup. Lige et spørgsmål: kan limemoussen blive for stiv inden den kommer på kagen? Jeg skulle næsten skære i den for at lægge den oven på bunden. Har forsøgt at glatte det ud, så det er et jævnt lag, og testsmager først i morgen. Tror du det er ok, eller bør man piske den kolde mousse op igen??
  På forhånd tak!
  Mvh. Rebecca

  SvarSlet
 18. @Anonym (Rebecca): Undskyld det sene svar, men jeg haft lidt travlt. Tak for din søde kommentar. Dejligt at du nu tør kaste dig ud i kagekunsten. Det er selvfølgelig nemmest at fylde kagen med en semistiv mousse. Hvis den er for tynd flyder den ud og er den for stiv kan den være svær at fordele. Men hellere lidt for stiv end lidt for tynd. Jeg ville ikke piske den op igen. Held og lykke!

  SvarSlet
 19. Fantastisk side du har :)

  Ville bare hoere, hvilke mousser der komplimentere hinanden bedst?

  Og saa bor jeg i udlandet, og er ikke helt sikker paa hvad husblas er her... Kan man bruge pulver gelatin for samme effekt tror du?
  Eller har du andre ideer? (bor i Australien)

  paa forhaand tak, og endnu engang tak for en fantastisk side :)

  SvarSlet
 20. @Charlotte: Tusind tak for din søde kommentar :-) Det er meget svært at vejlede folk i smag, da den som bekendt kan være meget forskellig. Hvad jeg kan lide er ikke nødvendig et hit for andre. Men jeg kan bedst lide lime moussen sammen med en bærmouse eller en hvid chokolade mousse. Jeg er ikke så vild med lime mousse sammen med chokolade. Men det er der andre der er. Pulver gelatin har jeg ikke erfaringer med, men det lyder som om at det kan bruges. Du kan desværre ikke lave moussen uden husblas / geleringsmiddel - dertil er moussen for tynd.

  SvarSlet
 21. Jeg lavede denne fantastiske mousse som et lag i en Morten Heiberg kage - mandelmelsbund, hvid chokolademousse, limemousse og limegele (limesaft, skal, lidt sukker og husblas). Det blev simpelthen helt ubeskriveligt lækkert, kanon opskrift!

  SvarSlet
 22. @Neel: UHA Neel, det lyder da helt helt fantastisk! Mums :-) Tak for tippet.

  SvarSlet
 23. Skal prøve din lækre opskrift her til weekenden, og har lige et par spørgsmål; Kan jeg lægge kagen sammen fredag aften (skal bruges lørdag eftermiddag), og så smøre den op med din ganache lørdag morgen og efter en tur på køl, på med fondant? Jeg er i tvivl om yoghurten vil væde kagen igennem natten over.
  Og er creme fraice 9% nok (kan se du har skrevet 9% i en tidligere kommentar)? Eller skal den være federe?

  Tak for en super fed blog der har gjort, at jeg tør kaste mig ud i kageeventyret:-)

  SvarSlet
 24. @Hjortebjerg: Tusind tak for din søde kommentar :-) Dejligt at du har fået mod til at kaste dig ud i kagerne. Ja, du kan sagtens lægge kagen sammen om fredagen hvis den skal bruges en lørdag. HUSK dog blot at moussen lige tager noget tid inden den bliver stiv nok til at lægge i kagen. Den væder ikke bundene. Jeg har ikke prøvet med creme fraiche. Den må ihvert fald ikke være tyndere, for så bliver moussen nok ikke stiv nok. God kage-bagning :-)

  SvarSlet
 25. Super:) så laver jeg den klar i morgen! Den creme fraiche der står i opskriften, hvad procent er den? fortsat god aften:)

  SvarSlet
 26. @Hjortebjerg: Åh undskyld jeg misforstod vist. Jeg troede du ville erstatte yoghurten med creme fraiche udelukkende :-) Jeg mener, at jeg bruger den "fede" på 18%. Og god aften til dig :-)

  SvarSlet
 27. Hej. Sikke en dejlig hjemmeside du har!! Hvis man skal fryse limemousse ned vil du så fryse det ned med det samme du har lavet det eller skal det stivne først i køleskabet og bliver det ikke klumpet eller grynet når det bliver tøet op? Skal nemlig holde barnedåb her i februar og tænkte det kunne spare tid hvis jeg kunne lave alle mine mousser(hindbærmousse, tobleronecreme og limemousse + smørcreme og bunder) og så fryse dem ned. Der er jo nok at se til når man skal arrangere barnedåb (-: På forhånd tak (-: Lone

  SvarSlet
 28. @Anonym (Lone): Tusind tak for din søde kommentar, Lone. Undskyld mit sene svar. Man kan sagtens fryse limemousse. Det har jeg selv prøvet. Nej, den gryner ikke når du tør den op. Umiddelbart tror jeg at det er ligegyldigt om den er tykne inden du fryser den. Ja, med en barnedåb gælder det om at være lidt på forkant. Et forslag kunne også være at fryse bundene. Saml kagen med (frisklavet) mousse dagen før barnedåben. Sådan en kage har nemlig bedst af at stå et døngs tid, så på den måde kan den være lavet færdig dagen før. Held og lykke.

  SvarSlet
 29. Tak for det!!! Ja, tænker også at jeg vil fryse mousserne, smørcremen og bunderne hver for sig og så ligge kagerne sammen dagen før (-: Håber det blir godt!! Lone (-:

  SvarSlet
 30. Hej Camilla
  Hvordan tror du limemousse ville gå til en chokoladekage!? Tænker fx. den opskrift du har på Bondekonens chokoladekage. Tænkte bare at lægge et lag i kagen og så chokoladeganache og fondant ovenpå. Jeg er jo NYbegynder så tænkte at lave det lidt simpelt når det hele er lidt nyt!! Men ku bare så godt tænke mig at prøve limemoussen...den lyder fantastisk! Mvh. Lise

  SvarSlet
 31. @Lise Mikkelsen: Det er jo et spørgsmål om smag. Personligt er jeg ikke så vild med chokolade og lime sammen, men det er jo ellers mange der er. Jeg ville selv sætte den til en lys, neutral kage. Og ja, den smager virkelig godt, så prøv den endelig.

  SvarSlet
 32. Hej hej

  Jeg vil meget gerne lave denne lime mousse samt din bailey mousse samt blåbær mouse. Kan alle disse samt andre almindelige mousse fryses ned. lige meget havd der er i moussen?

  Hvor mange dage kan det tåle at være fråsset ned før brug?

  Med venlig hilsen
  Malene J

  ps. Super lækker hjemmeside :)

  SvarSlet
 33. @malene: Tak for din sæde kommentar :-) Mousse kan som udgangspunkt godt fryses ned. De kan holde sig i 2-3 måneder lige som andet der indeholder fløde.

  SvarSlet
 34. Hej Camilla, Tak for god opskrift.
  Brugte den sidste uge til en "onsdagskage = 40 års fødselsdagskage" til jobbet.
  Meget simpel med en mørk lagkagebund, limemousse og en lys bund. Smurt op med hvid chokolade ganache og dækket med fondant.
  Den smagte "himmelsk" ;-) (nåede lige at redde et lille stykke til mine forældre til deling om aften)
  Så tak igen for inspiration :-)

  SvarSlet
 35. @Thina: Tusind tak for din søde mail. Dejligt at høre, at du har fundet inspiration og at det blev godt :-) Og tillykke med de 40 år :-)

  SvarSlet
 36. Hej Camilla. Jeg har lige et spørgsmål. Jeg vil gerne lave din limemousse, men hvad ville passe bedst til den i lagkage..???
  Knus sandra

  SvarSlet
 37. @Anonym (Sandra): Uha, det er et svært spørgsmål, for det er et spørgsmål om smag og behag. Feks bryder jeg mig ikke så meget om lime sammen med chokolade, så det ville jeg ikke vælge. Limemoussen ville dog nok passe godt sammen med noget andet friskt, feks hindbærmousse eller en hvid chokoladeganache.

  SvarSlet
 38. Hej. Tak for en god side. Ville lige høre om du tror at jeg kunne bruge "blåbærmoussen ala Blomsterberg" som grundcreme til en limemousse? Jeg er nemlig blevet helt vild med fløde og hvid chokoladecremen som grundcreme og så varierer jeg bare det frugt der kommes i, men nu skal jeg så lave en lime mousse og jeg er bare ikke god til når husblas skal varmes og køles ned og blandes med noget andet som i denne opskrift du har her, også derfor jeg synes blåbærmousse opskriften er så god fordi man jo bare pisker den hvide creme op med frugtkompotten dagen efter. Men så tænker jeg at putte lidt ekstra husblas i den varme fløde/hvid chokolade blanding og så dagen efter piske den op med limesaft og -skal, eller tror du det bliver for tyndt?

  SvarSlet
 39. @Bettina: Jeg er også vild med grundopskriften med hvid chokolade. Jeg plejer at rive skal af limefrugt med i og det fungere fint. Jeg tror ikke, at du behøver at bruge saften. Du kan egentlig bare forsøge dig frem med den mængde skal der skal til.

  SvarSlet
 40. Den er simpelthen bare så lækker! Tusind tak for opskriften!

  SvarSlet
 41. ville den kunne bruges til en kage hvor børn også skal have noget, altså sammen med en bær mousse?

  SvarSlet
  Svar
  1. Den kan sagtens bruges sammen med bærmousse. Men om børnene kan lide det er en smagssag :-)

   Slet
  2. Det er selvfølgelig rigtigt :-)

   Slet
 42. Jeg er i gang med en kage i 2 lag. I den ene er der hindbærmousse, vanilie creme og nougatmousse. Så er det jeg vil spørge dig om man kan komme blåbær/hvid chokolademousse, ananasmousse og mit spørgsmål "limemousse" sammen i en, tror du det smager godt sammen?
  Super side du har her

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde kommentar. Det er et meget svært spørgsmål du stiller, for det er et spørgsmål om smag. Jeg kan ville personligt selv sætte limemousse med feks blåbær, men jeg kender ikke noget til ananasmoussen. Men det virker som det ville komplimentere hinanden godt.

   Slet
 43. Hej Camilla!

  Jeg har lige lavet din lime mousse, men jeg syndes den smager MEGET af yoghurt. Har du nogle ideer til hvad der kan have gået galt, eller er det meningen.


  På forhånd tak for en dejlig blok!
  Hilsen Mira

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde kommentar. En creme på basis af youghurt smager lidt af det men jeg synes ikke at den smager meget af det. Måske har du ikke tilsat nok sukker. Ellers prøv at lave en mascapone creme pisket med flormelis og limeskal/saft.

   Slet
 44. Hej. Jeg skal for første gang lave en bryllupskage og går derfor i gang i god tid. Men hvor lang tid kan cremen holde sig? Jeg tænker jeg starter onsdag og kagen skal først bruges lørdag og det var her jeg så pludselig blev i tvivl om cremen så egentlig kan holde sig?? Den kommer selvfølgelig til at stå på køl, men der er jo rimelig mange mælkeprodukter i tænker jeg? Har du eventuelt nogle kloge ord omkring dette problem? :)
  Vh. Anne-Sofie

  SvarSlet
  Svar
  1. Undskyld det sene svar. Jeg plejer at lave kagecremen om fredagen hvis den skal bruges om lørdagen. Den er lavet af mælkeprodukter og de holder sig bedst i op til to dage. Onsdag ville jeg nok synes var liiige det tidligste.

   Slet
 45. Hej Camilla.

  Super lækker opskrift, jeg prøvede at lave den igår og brugte den som fyld til muffins for at afprøve den. Jeg skal nemlig lave en kage til en venindes 30 års fødselsdag sidst i juni.
  Da jeg aldrig har lavet en kage med lag før er jeg i tvivl om hvordan man får fyldet til at blive inde i kagen så den kan sætte sig rigtig? Og hvor langt tid skal den sætte sig før man kan begynde på opsmøring? Jeg tænker jeg vil forsøge med en nutella opsmøring. og skal den så efterfølgende også have tid til at sætte sig?
  Håber du kan vejlede mig lidt.
  Hilsen Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Undskyld det sene svar. Prøv at se mit indlæg om grundlæggende kagedekoration om at fylde kagen hvor jeg beskriver netop dette. Lime moussen er lidt blød når man laver den så den stiller jeg lidt på køl inden jeg fylder den i kagen. Ellers fylder jeg dem i med det samme. Jeg plejer at lade kagen stå lidt og lade cremerne blive helt kolde inden jeg smører op.

   Slet
 46. Hej Camilla.
  Er der en særlig grund til at lime moussen skal afkøles før den fyldes i kagen? Kan man ikke fylde den direkte i så den kan sætte sig?
  Mvh Stine

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis lime moussen er lidt blød lige mår man har lavet den. Derfor køler jeg den lidt inden jeg lægger den i kagen.

   Slet
 47. Hej Camilla,
  Hvilken creme fraiche (fedt%) har du brugt i denne opskrift?
  Mvh. Berit

  SvarSlet
 48. Ups... fandt svaret i en tidligere kommentar :D
  Mvh. Berit

  SvarSlet
  Svar
  1. Alletiders. Det var hurtigere end jeg nåede at svare :-)

   Slet
 49. Hej Camilla
  hvad smører du din kage op med når du har lime moussen i? bruger du din 1:1 ganach eller bruger du noget andet?
  Thea

  SvarSlet
 50. Hej! Jeg tænkte på, om man måske kunne lave det med melon i stedet?

  SvarSlet
 51. Hej! Jeg tænkte på, om man måske kunne lave det med melon i stedet?

  SvarSlet
 52. Hej. Det lyder som en rigtig lækker mousse. Tror du man kan erstatte lime med havtorn saft , så det bliver en havtornmousse i stedet ? Mvh Louise

  SvarSlet