torsdag den 16. oktober 2008

Dåbskage til Emil


Den 21. september 2008 holdt vi barnedåb for Emil og han skulle selvfølgelig have en fin dåbskage. Alt gik desværre helt galt med den kage, både indeni og udenpå. Men sådan er det også nogengange når man laver kager. Kagen er lavet af lyse lagkage bunde, hindbærmousse med hvid chokolade og en mørk chokolademousse.
4 kommentarer:

 1. Hej
  Vil bare sige det er nogle fantastiske smukke kager du laver :)
  Men hvad er det du sprøjter rundt nederst i bunden er der bare flødeskum el???
  På forhånd tak og godt nytår

  SvarSlet
 2. @Anonym: Åh, gud, dette er jo en af mine allerførste kager og klart den jeg har været mest utilfreds med. Men tak for din søde kommentar :-) Lige præcis denne kant på denne kage er lavet af en strimmel hvid fondant. Hvis du tænker på de kager, hvor der er en "muslingekant", så er de lavet af Royal Icing (æggehvide glasur). Rigtig godt nytår til dig også.

  SvarSlet
 3. Hej Camilla.
  Er stor fan af din side.... :) Fantastiske kager og dejligt med en side hvor man kan få hjælp.
  Jeg skal lave en dåbs kage for første gang som andre end familien skal smage... Så den skal helst være god. Men jeg er meget i tvivl om størelsen på kagen, efter den regnemodel du har skal jeg lave en kage der er 38x38 som passer til ca. 55 pers. men hvor meget mousse og smørcreme skal jeg lave?? Og ikke mindst fondant?

  SvarSlet
  Svar
  1. Undskylder det meget sene svar, men jeg er lidt bagud med alle de kommentarer og mails jeg får.

   Tak for din søde kommentar. Det er lidt svært at råde om, for jeg har vist ikke lavet en der er 38x38 cm. De er lidt svære at have i køleskabet. Men når jeg laver en 33x33 cm bruge rjeg 5x opskriften på de lyse lagkagebunde og 3x opskriften på mousserne. Fondant har jeg ikke nogen målestok, men man bruger ret meget til de store kager. Så køb rigeligt - de tholder sig længe.

   Slet