torsdag den 16. oktober 2008

Brombær marmelade med vanilje og mandler

Marmeladen kan spises på brød, til ost, til desserter eller i mousse.

1 kg brombær
500-750 g sukker (alt efter hvor syrlige bærrene er)
150 g mandler
1 vaniljestang
Evt. 1-2 tsk geleringsmiddel
Atamon eller spiritus til skylning af glas

Kog brombærrene ved svag varme i ca. 5-10 minutter, tilsæt efterfølgende sukkeret. Skrab kornene ud af vaniljestangen, tilsæt begge dele, og lad marmeladen koge yderligere 10 minutter. Er marmeladen for tynd, si da lidt væske fra, eller lad marmeladen koge yderligere ind. Du kan også blande geleringsmiddel med 2 tsk sukker, drysse det i marmeladen under omrøring og lade det koge med i 2 minutter. Smut mandlerne, og hak dem i grove stykker. Fjern marmeladen fra blusset og tilsæt mandlerne. Hæld marmeladen på skoldede glas skyllet med Atamon eller spiritus, og luk til med det samme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar