torsdag den 16. oktober 2008

Brombær-vanilje-mandel mousse

400 g brombær marmelade med vanilje og mandler
1/2 liter piskefløde
6 blade husblas

Udblød, smelt og afkøl husblassen. Pisk fløden til skum og vend marmeladen deri. Tilsæt den afkølede husblas. Sæt moussen på køl indtil den er stiv nok til at lægge på kagen. Moussen stivner først efter et par timer i køleskab.

6 kommentarer:

 1. Hej Søde Camilla :o)
  Du skal da også lige have en hilsen fra mig.
  Tillykke med din fine blog

  Kh Vibeke

  SvarSlet
 2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 3. Hejsa :))
  Tusind tak for en fantastisk blog med alle de gode råd du giver!
  Jeg er igang med lagkage nr 3, hvor jeg overvejer at bruge dette opskrift (din Brombær-vanilje-mandel mousse) og din opskrift på Yoghurt Vanilla Frosting. Men tror du man kan bruge frostingen som lag i lagkagen? Hvordan tror du det vil smage med disse to sammen? Endnu en gang tak for denne side! Den har inspireret mig meget :))
  Mvh - Mirjam M.

  SvarSlet
 4. @Mirjam M: Tusind tak for din søde kommentar :-) Det glæder mig utrolig meget, at du finder inspiration på bloggen. Yoghurt vanilla frostingen tror jeg ikke umiddelbart egner sig til en lagkage, da den nok er lige blød nok. Men prøv med hvid chokolade ganache. Det smager utrolig godt og vil også passe til brombær moussen.

  SvarSlet
 5. Hjælp, hvorfor skiller min mousse altid? Tak for en ellers inspirerende blog. Hilsen amatøren

  SvarSlet
 6. @Anonym: Hvis en mousse skiller skyldes det ofte, at varme og kulde mødes. Dvs at de ting man blander sammen har for stor temperaturforskel.

  SvarSlet