lørdag den 12. oktober 2013

Blommekage med marengslåg

Som skrevet forleden så er der mange skønne blommer i øjeblikket. Denne Blommekage med Marengslåg smager rigtig godt. En skøn variation over et velkendt tema. Søger du andet inspiration med blommer, så se her: BLOMMER.Blommekage med Marengslåg

Dej
150 g smør
2 æggeblommer
1 æg
100 g sukker
150 g mel
1 tsk bagepulver
550 g blommer (udstenet vægt)

Marengs
2 æggehvider
150 g sukker
50 g blendede mandler
40 g mandelflager

Smelt smørret og lad det køle lidt af. Pisk æggeblommer, æg og sukkeret lyst og luftigt. Vend mel og bagepulver i æggeblandingen skiftevis med det smeltede smør.

Hæld dejen i en 24 cm springform. Jeg plejer at smøre formen og lægge bagepapir i bunden af springformen. Udsten blommerne og skær dem i kvarte eller halve alt afhængig af størrelsen af blommerne. Fordel blommerne oven på dejen.

Til marengsen piskes æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret 1 spsk ad gangen og pisk godt mellem hver tilsætning. Vend de blendede mandler i marengsen.

Fordel marengsen over kagen med blommerne, men lad ikke marengsen gå helt op til kanten (læg marengsen et par milimeter fra kanten). Så undgår du, at marengsen hænger fast i formen, når den er bagt. Drys med mandelflager.

Bag kagen nederst i ovnen ved 175 C i ca. 45-50 min til kagen er gylden. Afkøl kagen.

4 kommentarer:

 1. Det var en god anledning til en overspringshandling fra eksamensskrivningen og de mirabeller, der har ligget og skreget på mig i et stykke tid... God søndag!

  SvarSlet
 2. Æbler kan også bruges. Tilsatte citronskal til dejen og lidt mindre sukker.

  SvarSlet
  Svar
  1. God ide og tak for at du deler dine erfaringer.

   Slet