Som skrevet forleden så er der mange skønne blommer i øjeblikket. Denne Blommekage med Marengslåg smager rigtig godt. En skøn variation over et velkendt tema. Søger du andet inspiration med blommer, så se her: BLOMMER.
Blommekage med Marengslåg
Dej
150 g smør
2 æggeblommer
1 æg
100 g sukker
150 g mel
1 tsk bagepulver
550 g blommer (udstenet vægt)
Marengs
2 æggehvider
150 g sukker
50 g blendede mandler
40 g mandelflager
Smelt smørret og lad det køle lidt af. Pisk æggeblommer, æg og sukkeret lyst og luftigt. Vend mel og bagepulver i æggeblandingen skiftevis med det smeltede smør.
Hæld dejen i en 24 cm springform. Jeg plejer at smøre formen og lægge bagepapir i bunden af springformen. Udsten blommerne og skær dem i kvarte eller halve alt afhængig af størrelsen af blommerne. Fordel blommerne oven på dejen.
Til marengsen piskes æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret 1 spsk ad gangen og pisk godt mellem hver tilsætning. Vend de blendede mandler i marengsen.
Fordel marengsen over kagen med blommerne, men lad ikke marengsen gå helt op til kanten (læg marengsen et par milimeter fra kanten). Så undgår du, at marengsen hænger fast i formen, når den er bagt. Drys med mandelflager.
Bag kagen nederst i ovnen ved 175 C i ca. 45-50 min til kagen er gylden. Afkøl kagen.
Det var en god anledning til en overspringshandling fra eksamensskrivningen og de mirabeller, der har ligget og skreget på mig i et stykke tid... God søndag!
SvarSletJa overspring endelig :-)
SletÆbler kan også bruges. Tilsatte citronskal til dejen og lidt mindre sukker.
SvarSletGod ide og tak for at du deler dine erfaringer.
Slet