onsdag den 1. august 2012

Solbær-hindbær syltetøj

Det bugner med solbær i min have og jeg har plukket 17 kg!! Jeg elsker solbær og synes, at det er et ret overset bær. Folk bakker lidt ud, når man fortæller om lækre søde sager med solbær. Det er synd, for efter min mening går mange glip af skønne oplevelser.

Jeg har her er liste over gode sager med solbær som I bare burde prøve:
 • Solbær gange 3 - indlægget indeholder opskrifter på almindelig solbær marmelade, solbær syltetøj med cognac og solbær syltetøj med rom. Alle tre smager fantastisk på brød, på ost, i desserter, i mousser osv.
 • Solbæris - som er lækker, frisk og cremet og så med en fantastisk farve
 • Solbærmousse - opskrift på solbærmousse. Det smager helt fantastisk og har en virkelig flot farve. Jeg kan varmt anbefale moussen, hvor der er hvid chokolade i. Den er nem at lave og er god til at anvende i kager eller som topping på muffins / cupcakes.
 • Solbærrom - indlæg om solbærrom - en skøn drik, der sættes over her om sommeren, men drikkes til jul. Den er både smuk og smager skønt.
I dag vil jeg blogge om Solbær-hindbær syltetøj. Både solbær og hindbær er fra haven og det er nemt at omsætte udbyttet til en god syltetøj.
Solbær-hindbær syltetøj
(1½ liter)

1 dl vand
700 g solbær
350 g hindbær
525 g sukker
1 vaniljestang

Bring vandet i kog og tilsæt solbærrene. Kog solbærrene under låg i ca. 10 minutter. Tilsæt hindbær, sukker, korn af 1 vaniljestang, samt de tomme stænger. Bring bærrene i kog igen og kog ca. i 10 minutter. Tilsæt evt. rød melatin for at tykne syltetøjet eller lad det koge længere. Tilsæt evt. atamon, hvis du ønsker lang holdbarhed. Jeg plejer ikke at tilsætte atamon. Det høje sukkerindhold holder syltetøjet holdbart meget længe. Hæld det færdige syltetøj på atamon eller spiritusskyllede glas og luk til. Opbevar syltetøjet på køl.

7 kommentarer:

 1. Hvor ser det bare lækkert ud. En skam, at solsortene nåede at spise de flesste i eksilforældrenes have, inden prinsessen kom på besøg, så det blev bare til solbær-marcipan muffins i denne omgang.
  Men har en lille pose liggende fra sidste år, gad vide om den ikke skulle forvandles til is på den nye ismaskine...

  SvarSlet
 2. Uhl, lækkert. Jeg drikker stadig af min solbærrom fra sidste år, og det er mums.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 3. Namnam! Vi har en lille bitte solbærbusk, som vi plantede sidste år, så den giver selvfølgelig ikke så meget i år, men mon ikke vi planter et par mere her til efteråret?

  Hvor mange solbærbuske har I?

  SvarSlet
 4. Jeg er fuldstændig enig i at solbær er et overset bær. Det er simpelthen fantastisk at bruge i både kager og desserter.
  Mine buske har også givet et dejligt stort afkast i år og det første jeg lavede var solbær trifli. Det kan varmt anbefales.
  Kh. Lotte

  SvarSlet
 5. @Prinsesse Suh: Ja, det er sgu pænt træls, når fulgene kommer først! Jeg har også lige lavet solbær muffins. Men der går nok lige lidt inden jeg får blogget om dem. Du skal da klart prøve at lave solbæris. Jeg har en opskrift, som jeg synes er ret lækker :-)

  @Lis: Jaa, den var skøn :-) Vi har ikke mere tilbage :-)

  @Piske: Jeg har 8 solbærbuske og de giver ret meget. Et år plukkede jeg 30 kg, så mindre end 8 buske kan da bestemt gøre det godt.

  @Lotte: Mmmhh, det lyder også godt. Skønt, at der er andre end mig, der er forelsket i solbær. Håber, at du kan bruge opskrifterne her på siden.

  SvarSlet

 6. Guten Tag

  Ihr Blog hat unsere Aufmerksamkeit erregt, aufgrund der Qualität seiner Rezepte.

  Wir würden uns freuen, wenn Sie sich auf Petitchef.com einschrieben, damit wir auf ihn verweisen können.

  Ptitchef ist ein Verzeichnis, das die besten Kochseiten des Internets zusammenstellt. Mehrere hundert Blogs sind schon hier eingeschrieben und profitieren davon, dass Ptitchef ihre Seite weiter bekannt macht.

  Um sich auf Ptitchef einzuschreiben, gehen Sie auf http://de.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form oder auf http://de.petitchef.com und klicken Sie auf "Webseite / Blog eintragen" in der oberen Menüleiste.


  Herzlichst

  SvarSlet
 7. @Blogs: Thanks a lot for your kind comment. I will consider your suggestion.

  SvarSlet