mandag den 20. august 2012

Kirsebærtærte

Jeg er godt nok langt bagud med at vise kager og opskrifter - og egentlig har jeg lidt travlt med at blogge om det, der indeholder sommerbær og -frugter. Så i dag vil jeg give jer opskriften på denne skønne kirsebærtærte.

Vi har et relativt nyt kirsebærtræ, der giver nogle dejlig røde, søde kirsebær, men desværre ikke nok til denne skønne tærte. Heldigvis kan man købe store flotte næsten sorte kirsebær. Dem må jeg så "nøjes" med indtil mit kirsebærtræ giver mig nok :-)Tærten var superlækker - og efter min mening også supersmuk. Kirsebærrene skal udstenes, så skaf dig en udstener inden du går i sving med tærten.

Kirsebær-mandel tærte
10-12 personer

Bund
200 g mel
50 g mandelmel
100 g koldt smør
25 g sukker
1 æg

Creme
250 g mascapone
4 spsk konc. hyldeblomstsaft
75 g flormelis
Korn af 1 stang vanilje
2 dl piskefløde

Pynt
750 g kirsebær
1½ dl konc. hyldeblomstsaft
Evt citronmelisse

Bland mel, mandelmel og og koldt smør i små terninger godt sammen til det er helt smuldret. Bland sukker i. Saml dejen med et sammenpisket æg. Pak dejen ind i film og lad den hvile i køleskab i ½ time.

Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud i ca. 5 mm tykkelse og fór en form på 26 cm med løs bund. Skær overskydende kanter af og prik bunden med en gaffel. Bag bunden i en forvarmet ovn - 190 C (170 C varmluft). Bag bunden i ca. 25 minutter. Lad bunden afkøle i formen.Udsten kirsebærrene og læg dem på en pande med hyldeblomstsaften og bring det i kog. Lad det koge i ca. 3 minutter til kirsebærrene kun lige begynder at blive bløde. Fjern kirsebærrene med en hulske og kog væsken ind til den bliver sirupsagtig - cirka til det halve. Lad siruppen afkøle.

Pisk mascapone, hyldeblomstsaft, flormelis og kornene fra en vaniljestang til det er glat. Pisk i en anden skål fløden stiv og vend den i mascaponecremen.Fordel cremen i den afkølede tærtebund og glat overfladen. Fjern tærten fra formen og læg den på serveringsfadet.Fordel kirsebærrene på cremen og pensl med kirsebær-siruppen. Pynt evt. citronmelisse.Kagen holder sig pæn, når den skæres ud. Velbekommen!

8 kommentarer:

 1. Hold op hvor ser den lækker ud!!! Den er jeg da nød til at prøve :-)

  SvarSlet
 2. Den ser bare lækker ud! Jeg ELSKER kirsebær. Det er ærgeligt at de er så dyre herhjemme. I Tyrkiet får man dem nærmest gratis. Åh suk.

  SvarSlet
 3. Mums...mine tænder løber i vand...sikke lækker den ser ud :-)

  SvarSlet
 4. Åh, hvor ser den lækker ud! Jeg vil ha'! :-D

  SvarSlet
 5. Den er intet mindre end indbydende...

  SvarSlet
 6. @Tusinde Tanker: Tak, jeg håber, at du synes den er god.

  @Pernille: Ja, det er godt nok ærgeligt. De smager nemlig gudeskønt.

  @Irene: Tak for det Irene. Pas nu på tastaturet :-)

  @Piske: Ha ha, jamen der er ikke mere tilbage :-)

  @Nanna: Tak Nanna.

  SvarSlet
 7. Nams, den ser god ud! Kan man bage den i forvejen - fx dagen før eller måske ligefrem bage bunden i god tid og have den i fryseren? :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar. Bunden kan du godt bage dagen før uden problemer. Men jeg ville ikke lave cremen og lægge kirsebærrene på før selve dagen for servering, da de vil afgive farve og det kan hurtigt komme til at se kedeligt ud hvis du laver den dagen før. Men du kan sikkert forberede en del på forhånd og lægge på køl så du ikke står med det hele i sidste øjeblik.

   Slet