lørdag den 11. august 2012

Kage med jordbær og hvid chokolade

Der er stadig gode, søde danske jordbær i mit lokalområde, men sæsonen er ved at være slut. Skal du lige have det sidste ud af sæsonen, så prøv evt. denne bradepandekage med jordbær. Jeg fik idéen fra et blad og var faktisk lidt skeptisk ved idéen om at putte jordbær i kage. Men det var overraskende godt!Kage med jordbær og hvid chokolade
Passer til en bradepande på 25x40 cm

300 g sukker
Korn af 1 stang vanilje
3 æg (stuetemperatur)
100 g smør
1½ dl sødmælk
340 g mel
2 tsk bagepulver
350 g jordbær
100 g hvid chokolade

Pisk æg, sukker og vaniljekorn lyst og skummende. Smelt smørret og hæld mælken i. Hæld smørblandingen i æggemassen. Bland mel og bagepulver og vend det i dejen. Rens jordbærrene og skær dem i mindre stykker. Vend dem forsigtigt i dejen.

Smør en bradepande (25x40 cm) og fordelen dejen deri. Bag kagen ved 175 C i ca. 25-30 minutter. Tag kagen ud og drys med finthakket hvid chokolade. Sæt kagen tilbage i ovnen i yderligere 5 min.

Afkøl kagen. Skær den i firkanter og pynt den evt. med lidt friske jordbær i skiver og citronmelisse.  Du kan også sigte lidt flormelis over og pynte med citronmelisse.

Den var dejlig frisk og svampet og lidt anderledes en den klassiske jordbærkage.

Andre kager med jordbær:
Jordbær-hyldeblomst lagkage
Jordbærtærte med pistaciemazarin 
Klassisk jordbærtærte

Nyd den flotte solrige weekend

10 kommentarer:

 1. Ser rigtig mums ud... Synes tit at jordbær i kager bliver noget sjask, men ser ud til at det virker i denne kage..

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 2. Hvor ser den lækker ud. Bradepandekager er ofte temmelig kedelige. Skal helt sikkert prøves en gang.

  SvarSlet
 3. Det er i hvert fald en meget smuk og indbydende kage - en rigtig fin sommerdag!

  Hvordan er det nye køkken så at bage i? Lever det op til forventningerne?

  SvarSlet
 4. Nu er kagen så testet - med små modifikationer ;)
  Jeg havde ingen jordbær men derimod nyplukkede sommeræbler, så de kom i kagen i stedet for. Og jeg havde ingen hvid chokolade, men så fik kagen et drys kanel og et drys svensk perlesukker (det der skønne, hvide knase-sukker de kommer på deres kanelbullar ...). Og så havde jeg lidt marcipan ... det blev lige revet i dejen.
  Resultatet var bare rigtig, rigtig godt, så man kan hermed konkludere, at kagen også kan blive til en sensommer/efterårskage :)
  Vh.
  Edith

  SvarSlet
 5. jeg har lige prøvet opskriften, dog med solbær i stedet for jordbær, og den blev bare super

  SvarSlet
 6. sikke en fantastisk og inspirerende blog! jeg elsker selv at bage og efter at have brugt en hel dag på at tulle igennem din blog er jeg nu endt med endnu mere blod på tanden mht kagebagning og pytning (og lyst til et stykke kage)!Det er dog en dyr hobby for en studerende, men lidt har også ret! Jeg vender absolut tilbage og vil skam også anbefale den til andre kageelskere!

  Men med alle de kager du kreerer, må du leve et aktivt liv, hvis de alle bliver prøvesmagt :)

  SvarSlet
 7. @Kager skal der til: Den var også rigtig mums og lidt snasket på den gode måde. Den var slet ikke sjappet som jeg havde frygtet, når nu det var jordbær der var i. Så den kan godt prøves uden skepsis.

  @Lotte: De kan bestemt være kedelige, men jeg synes nu også at der er rigtig mange spændende. Denne er da ihvert fald anderledes.

  @Piskeriset: Tak Piske. Ja, den var faktisk lidt smuk, selvom det bare var en skærekage. Åååhh, det nye køkken er bare så vidunderligt. Det er jo en helt anden verden for mig endelig at have et køkken med både plads, varme, store flader, ordentlige hvidevarer - og uden mus. Hvor heldig er man så :-) Du Må altså komme en dag. Eller dvs jeg må altså snart smide nogle datoer!

  @Anonym: Uha, det lyder bestemt også rigtig dejligt med sommeræbler. Her bugner æbletræerne, så der er nok at tage af :-) Tak for dit input.

  @Anonym: Jeg har jo simpel hen så mange solbær og er jo også vild med dem, så det var da bare alletiders idé du kom med der. Hvor mange gram brugte du?

  @Anonym: Tusind tak for din søde kommentar. Dejligt at vide, at du har brugt en hel dag herinde hos mig :-))

  SvarSlet
 8. En rigtig skøn kage og en god måde at bruge frosne jordbær på også. Hældte saften fra inden jeg puttede dem i kagen og det blev et godt resultat. Mine gæster var vilde med kagen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Skønt, at kagen faldt i god smag både hos dig og gæsterne. Jeg var selv lidt overrasket over hvor godt jordbær egentlig fungerede i kage, så det skal jeg eksperimentere lidt mere med.

   Slet
 9. Har nu siddet i 2 timer og scrollet, for at finde ud af hvilken kage jeg skal have med på arbejde på torsdag.
  Mon ikke det ender med denne lækre jordbærkage? :-)
  Lavede den til Mors Dag sidste år, men som muffins, og med lidt banan i - de smagte ganske fantastisk! :)
  Kan ikke lige finde ud af om man kan vedhæfte billede i kommentar, ellers kunne du have set hvor fine de blev - den hvide chokolade gør sig godt oven på muffins :)

  Tak for en skøn blog!

  - Tanja, Bornholm

  SvarSlet