fredag den 17. august 2012

Muffins med hvid chokolade, solbær og mandler

Det er formentlig gået op for mange af jer, at jeg er til det syrlige kombineret med det søde. Og sommerens mange bær er derfor perfekte til kager. Disse muffins smager skønt. Den er lækker sprød, knaser godt pga mandlerne og har et syrligt twist fra solbærrene. De er nok ikke specielt børnevenlige - de er som regel ikke så vilde med syrlige bær i kager. Men jeg var ihvert fald vild med kagerne og kombinationen.Muffins med hvid chokolade, solbær og mandler
12 stk

2 æg (stuetemperatur)
150 g sukker
Korn af 1 stang vanilje
125 g smør (stuetemperatur)
175 g hvedemel
1 tsk bagepulver
75 g mandler
50 g hvid chokolade
½ dl sødmælk
100 g solbær
1 spsk flormelis

Pynt:
2 dl flormelis
Lidt solbærvæske fra en solbærmarmelade
Lidt kogende vand
Citronmelisse

Pisk æg, sukker og kornene fra vaniljestangen lyst og skummende. Pisk derefter smørret i. Bland mel og bagepulver og bland det i dejen. Vend grofthakkede mandler og grofthakket hvid chokolade i dejen sammen med mælken. Vend solbærrene i flormelis og vend dem til sidst forsigtigt i dejen.

Hæld dejen i muffinsforme (papir i fast form) til ca. 1 cm fra kanten. Bag kagerne ved 175 C i ca. 25-30 minutter. Afkøl kagerne.Der er frit valg i pynteafdelingen. På denne varme dag, hvor disse blev serveret, kom jeg blot lidt glasur på, farvet med lidt solbærvæske fra en god solbærmarmelade. Pyntet til slut med lidt citronmelisse.Vi var 4 voksne og spiste alle to hver! Velbekommen!

6 kommentarer:

 1. Hejsa

  Normalt er jeg ikke så meget til det der med bær i kager, men dem der ser godt nok lækre ud :-)

  Skal bage til "heksene" i byen på torsdag, til et arrangement. Jeg MÅ da prøve at lave dem her :-)
  Tak :-)

  Gitte :-)

  SvarSlet
 2. @Anonym (Gitte): Hvis du ikke er så meget til bær i kager, så er solbær nok lige syrlige nok for dig. Måske skulle du erstatte med blåbær, der er lidt sødere. God fornøjelse.

  SvarSlet
 3. Bagte disse lækre muffins til hundeklubben i lørdags og der var kun ros til overs for dem. Havde heldigvis en rest dej (jeg nåede kun at bage 12 og så var der lidt dej tilovers) så jeg kunne lave et par stykker til mig selv da jeg kom hjem for de var væk inden jeg nåede at smage en :) De kommer helt sikkert på repetoiret.
  PS. er meget misundelig på dine solbærbuske. Jeg må plukke af min morfars der gror midt i et hindbær/brændnælde krat :( Den gav 600g og mange brandmærker iår..

  SvarSlet
 4. @halck: Tusind tak for din søde kommentar. Dejligt at de var vilde med kagerne. Jeg må dog indrømme, at mine solbær buske også står midt i et brændenældehelvede med brændenælder der er højere end mig selv. Så det er lidt en udfordring :-)

  SvarSlet
 5. Rigtig god opskrift når man har for mange solbær (som mig ;-) og de første rigtig gode fluffy muffins som jeg har bagt. Pas på de ikke hænger fast i formen forneden ... jeg tænkte at drysse formen med lidt rasp eller ? efter de er blevet penslet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde kommentar. Jeg bruger muffinsforme og plejer ikke at have problemer med at de hænger fast.

   Slet