fredag den 23. december 2011

Vaniljekranse anno 2011


Lillejuleaften burde simpel hen være en helligdag. Jeg tager altid fri denne dag, for det er sidste chance for, at julestemningen indfinder sig. Tranditionen tro, bliver her julet, pakket gaver ind, pyntet juletræ osv. Jeg skal ikke holde juleaften, men til gengæld 2. juledag. Og lige nu hygger jeg mig i køkkenet med at lave hjemmemarinerede sild og om lidt står den på julekonfekt. Bagefter skal juletræet pyntes sammen med børnene. Ja, det er sådan set kun sneen der mangler.

Idag skal I ikke snydes for at se dette års portion vaniljekranse. Jeg har tidligere reklameret med, at de er verdens bedste. Og det mener jeg stadig :-) Vaniljekransene bliver dejlig sprøde og med en dejlig smag af vanilje og mandler. Dejen er for tyk yil at spørjte ud med en tyl, så du skal have fat i en kage-sprøjte eller en "kødhakker" med stjerne. Den knap så bløde dej gør også at de beholder den flotte facon og ikke flyder ud. Opskriften finder du HER.

Hvad laver I på Lillejuleaftensdag?

8 kommentarer:

 1. Jeg er enig - man bør holde fri lillejuleaftensdag. Jeg var dog på arbejde - eller rettere jeg arbejdede hjemmefra - mens en ferie- og sygdomsramt gemal samt to bimsede katte sørgede for at distrahere mig tilpas meget ;-)

  I må have en rigtig glædelig jul med masser af hygge og mulighed for at slappe af :-)

  SvarSlet
 2. Nej nej jeg har opskriften op verdens bedste vaniljekranse ;-)
  Jeg er fuldstændig enig med dig i at denne dag burde være helligdag. Mit ( nu forhenværende) arbejde havde en regel om at man ikke kunne få fri nogen af dagene op til jul. Møg !! Men drengene har haft fri alligevel og der er blevet jule hygget max. Rigtig god jul og tak for julekortet :-)

  SvarSlet
 3. Lyder lækkert med de vaniljekranse. Dem vil jeg da prøve. Tak for tippet :)


  Hilsen

  Per
  iphone reparation
  http://www.mobilreparationer.dk/

  SvarSlet
 4. @Piske: Hjemmearbejde er nu også godt - det benytter jeg mig også af. Det var da træls at gemalen er syg! Håber meget, at han bliver frisk til i morgen. Rigtig god jul, Piske.

  @Vibse: Skal vi slås om det? :-) Fedt, at du nu har haft din sidste arbejdsdag - det er dermed også den første dag i dit nye arbejdsliv, som på mange måder bliver en lettelse for dig. Også tak for julekortet herfra. Og rigtig dejlig jul til dig og din vidunderlige familie. Knus

  @iphone 4 reparation: Velbekommen, Per. Godt at du kan bruge opskriften. Rigtig god jul!

  SvarSlet
 5. Jeg har ønsket mig sådan en gammeldags kød hakker i år.. Bare for at kunne lave vanillie kranse..

  Håber den ligger under træet...

  Dejlig jul til dig

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 6. @Kager skal der til: Så håber jeg meget at du fik den Marianne :-) God jul :-)

  SvarSlet
 7. Jeg har overtaget min gamle mormors kødhakker for at videreføre traditionen med at lave kokoskranse - dem har hun nemlig stået for i al den tid, jeg kan huske...men da jeg faldt over denne opskrift, valgte jeg at gå imod strømmen og lave vaniliekranse istedet - og det blev modtaget med kyshånd, da gæsterne kom - de var meget imponerede af disse vanilie-kranse...så tak, Camilla, for endnu en fantastisk opskrift, der spreder glæde :)
  Glædelig baghjul! Knus, Signe

  SvarSlet
 8. @Sth1975: Ej, hvor dejlig, Signe. Det er jo altid med en vis bæven at man går imod traditionerne - men dobbelt glæde, når modtagerne begejstres. Dejligt at høre fra dig! Og glædelig bagjul til dig og godt nytår :-)

  SvarSlet