søndag den 18. december 2011

Ingefærkager

Kønne er de ikke - disse Ingefærkager - men hey! det skal der da også være plads til her på bloggen. Kriteriet for at komme på min blog er, at man er en lækker og velsmagende kage eller sød sag - og det er Ingefærkagerne. De smager utrolig dejligt krydret og duften fra ovnen er alt besværet værd. Børnene er også vilde med dem, så de går til alle i familien.

Opskriften har jeg fra en tidligere kollega med en modifikation fra mig. I opskriften står der iøvrigt, at man skal bruge "en valnød gær" - og hvad det så lige. En valnød gær er bare en kugle gær på størrelse med en valnød. Det lyder specielt med gær i en småkagedej, men lad ikke det skræmme dig fra at lave disse skønne kager. Opskriften kommer her.

Ingefærkager
(mange!)

250 g lyst rørsukker
250 g smør
2 æg
1 valnød gær (svarende til ca. 10 g)
500 g mel
1 tsk stødt nellike
1 spsk stødt ingefær
1 tsk natron

Sukker og smør røres blødt og æggene piskes i. Gæren smuldres direkte ned i massen og røres med. Krydderier og mel tilsættes og dejen samles hurtigt til en ensartet dej. Dejen sættes køligt i 20-30 min.


Tril dejen i stænger på ca. 1½ cm tykkelse i bagepladens længde og trykkes flade med fingrene. Stængerne bages ved 175 grader i ca. 12 minutter til de er gyldne.Så snart stængerne tages ud af ovnen snittes de på skrå - det skal gå hurtigt, for stængerne bliver hurtigt stive. Lad stængerne køle lidt af på bagepladen. Når stængerne er kølet af kan man brække kagerne i stykker og køles helt af på en bagerist. Opbevares i en tætsluttende kagedåse.

Dagen i dag skal gå med min svigerindes fødselsdag og hun får selvfølgelig lidt Ingefærkager i værtindegave. I posen til venstre er der de fantastiske Håkonskager - ingen jul uden dem. Selvom jeg har lavet et indlæg om dem før, så udsender jeg en blogpost med lidt flere billeder af processen.Rigtig god 4. søndag i advent!

9 kommentarer:

 1. Jeg er ikke helt så vild med ingefær men håkonskagerne kan jeg godt få ekstra mundvand over :-D Så fint pakket ind.

  SvarSlet
 2. De ser vildt lækre ud, og dejligt med småkager, hvor man kan lave en stor portion forholdsvis hurtigt (altså fx ikke trilles enkeltvis)

  SvarSlet
 3. Mmm, hvor ser de lækre ud! Tak for opskriften :)

  SvarSlet
 4. @Vibse: Man kan ikke sammenligne almindelig frisk ingefær med stødt ingefær - smagen er meget forskellig. Der er ofte stødt ingefær i julebag, bla peberkagerne, så jeg tror nu nok at du kan lide disse :-) Du må komme forbi og prøvesmage dem.

  @Kageleg. Ja, det giver faktisk en ret stor portion og de er meget hurtige og nemme at lave.

  @Liv: Velbekommen. Dejligt at du kan bruge den.

  SvarSlet
 5. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 6. Hej. Dine kager er rigtige himmelske kager. Har før lavet din roulade med citron mouse. Har i dag lavet dine ingefærkager, også helt i top. har dog penslet nogle med et tyndt lag glasur smagt til med en anelse citronsaft. Det blev ikke så ringe en da.:))))

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Hanne :-) Super god idé at give dem et pift citron - det må jeg da klart prøve til jul! Tak for den gode idé.

   Slet
 7. hej
  hvor har du købet din poser til dine småkager henne .)
  MVH Julie

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har vist en tendens til at købe cellonfanposer når jeg falder over dem, så jeg tror at det er fra flere forskellige steder. Det hvor jeg har købt er: panduro hobby, lagerhaus (svensk) og Søstrene grene.

   Slet