fredag den 2. december 2011

Chokolade-event på Midtown Grill på Mariott i København

I onsdags var jeg til et dejligt chokolade-arrangement på Restaurant Midtwon Grill på Hotel Mariott i København sammen med 6 andre skønne madbloggere. Det var vældig lærerigt, men også rigtig, rigtig hyggeligt. Herunder følger en sand billedserie af alle de mange indtryk fra aftenen der gik.

Vi blev budt velkommen med champagne....


...og lækker chokolade - selvfølgelig.Her er dessertkok Tor Stubbe, som skulle lære os at mestrer chokoladen og hans lærling.Vi startede med at opløse sølv, guld og bronze pulverfarver i smeltet kakaosmør. Kakaosmøren er neutral i smagen og egner sig derfor godt som opløsningsmidlet for pulverfarverne.Her er pigerne fra Plat Du Jour i gang med at sprøjtemale chokoladeformen med guld.Her ses chokoladeformen sprøjtet med guld. Herefter fik det lov at tørre, hvorefter det overskydende blev skrabet af.Chokoladen tempereres. Tor opvarmer den til 45-50 grader og afkøler derefter til 29 grader. Afkølingen sker ved at sætte skålen på is og røre godt i den. Når chokoladen er 29 grader opvarmes den til 30-31 grader, der er arbejdstemperaturen.Her fyldes chokoladeformene med den gode chokolade af Malou fra Klidmoster.Herefter tømmes chokoladeformene øjeblikketligt, så chokoladerne ikke får for tykke vægge.

Chokoladeskallerne stilles væk for at tørre. Imens laves fyldet. Vi delte os i to hold og lavede to slags chokolader hver. Når skallerne er tørre fyldes de med det fyld man har lavet, for til sidst at få lagt en tynd chokolade bund. Chokoladerne stilles på køl indtil chokoladen har tørret. Derefter kan de bankes ud.Her er chokoladerne sprøjtet med guld. I dem er der en hasselnøde- og tonkapraline, karamaeliserede kakaobønner og puf. De smagte virkelig godt og havde en dejlig hasselnøddesmag. Pufsukkeret (lavet af sukker og natron) gav en sjov og overraskende knasende og puffende fornemmelse.
Chokoladerne med bronze (eller de var vel egentlig røde) var fyldt med havtornskaramel. Havtornskaramellen smagte skønt og havde en god fordeling mellem det søde og de lidt syrlige havtorn. Det var nok min favorit.


Choladerne med sølv spray var fyldt med stjerneanisganache med espressoreduktion. Jeg er jo ikke kaffedrikker, men kan egentlig vældig godt lide chokolade med kaffesmag eller kage med kaffe. Men jeg må tilstå, at denne espressoreduktion var for kraftig for mig selvom der kun var en dråbe i hver chokolade. Den overdøvede for meget og tog desværre lidt af pusten af stjerneanisganachen.


Vi lavede også passionsfrugtpiruletter, som var en slags oblater sat på pind og dyppet i chokolade. Passionsfrugtpiruletterne er meget syrlige og prikker på tungen. Det var en meget spændende oplevelse og for en citron-liderlig kvinde som mig var det absolut et hit. Hvis bare kirkerne serverede den slags oblater, så kom jeg der måske noget oftere...  Her ligger piruletterne på chocolate trasfer sheets.Her er piruletterne færdige.

Vi smagte jo en del på chokoladen og diverse ingredienser i køkkenet. Og sørme om Tor ikke også havde lavet gode, lækre og luftige scones. Og ikke nok med det, så havde han også lavet lemoncurd og chokoladesmør. Hold nu op - det var bare godt!! Nutella go home! Mangler du en god opskrift på Lemoncurd, så har jeg lagt en HER.


Det var en super hyggelig aften, hvor vi også fik smagsprøver af den gode Bolivianske chokolade med hjem som Tor bruger. Derudover fik vi også chocolate transfer sheets, Lemon curd og chokoladesmørret. Og selvfølgelig nogle af vores hjemmelavede gode chokolader.

Og her er hele holdet af madbloggere. Fra venstre: Mira fra Miras Madblog, Malou fra Klidmoster, Line fra Kageslottet, Pia fra Kagekonen, mig selv, Josephine og Christine fra Plat Du Jour.Tak for en hyggelig aften i godt selskab (både chokoladen og pigerne :-)

11 kommentarer:

 1. Det ser rigtig spændende ud - og meget lærerigt! Hvor meget ekstra lemon curd smuglede du med ud, da du gik? :-P

  SvarSlet
 2. Sikke en spændende oplevelse for jer! Og en dejlig billedserie, du har lavet.

  Vi holder meget af lemoncurd her i huset, så jeg glæder mig til at se nærmere på din opskrift :-)

  SvarSlet
 3. Hej Camilla

  Det lyder bare rigtig hyggeligt og som altid er du god til at få taget billeder, så vi andre kan følge med :-)

  Rigtig god december måned tl dig og dine

  Knus Lone

  SvarSlet
 4. @Piskehapsen: Shyyy, spørg da ikke om sådan noget højt!

  @Madame: Ja, det var en fin oplevelse. Hvis du er til lemon curd, så prøv endelig at lave det selv. Det er vældig nemt og smager skønt.

  @Kagemums: Rigtig meget i lige måde, Lone. Knus

  SvarSlet
 5. Hold da nu lige fast i Julemandens skæg, hvor ser det bare lækkert ud! Guld- og bronze-svendene er jeg helt solgt til!

  Og hvis pufsukkeret ikke er en fabrikshemmelighed, så modtager jeg med glæde tips og tricks (og et blandingsforhold, når nu du alligevel skal skrive) ;-)

  SvarSlet
 6. HAHAHA... hvis kirkerne serverede chokoladeoblater ville du komme der noget mere... måske er det et forslag til den god Manu... kage og chokolade til alters. Jeg er frisk :-) ... jeg tror også jeg kunne lide den chokolade med havtorn.
  Skønne billeder og ord :-)

  SvarSlet
 7. Hvor ser det bare ud til, at I har haft en fantastisk dag, lyder det fra en noget misundelig prinsesse ;-)

  SvarSlet
 8. Sikke mange dejlige og skønne chokolader. Det lyder til at i har haft en dejlig dag. Knus

  SvarSlet
 9. @Hjortebjerg: Tor delte meget gerne ud af sine opskrifter, som jeg håber, at jeg får tid til at prøve af en dag og blogge om. Mht pufsukkeret, så består det af sukker og natron, men jeg ved faktisk ikke hvad blandingsforholdet er.

  @SushiStegen: Ha ha ja altså man har jo lov at håbe :-) Tak søde´:-)

  @Prinssesse Suh: Det var en rigtig hyggelig og lærerig aften.

  @Vibse: Ja, det var godt nok gode sager. Mums!

  SvarSlet
 10. selv tak :) jeg skal altså have prøvet de der passions-piruletter sammen med mudcake. Det kan kun blive et hit!

  SvarSlet
 11. @Kagekonen: Ja, de der passions-fiduser var virkelig gode og jeg er helt saglig ved tanken om den syrlige "slikkepind". Det kunne bestemt blive et hit sammen med mudcake. Jeg kommer gerne og tester :-))))

  SvarSlet