søndag den 10. juli 2011

The Paul - en mad-oplevelse


Jeg er lidt bagud med blogindlæg og efter en weekend med overnattende gæster, hvor jeg ikke har kunne blogge, så er jeg for alvor langt bagefter.

Efter tirsdagens ikke-besøg hos Nikolaos Strangas og shoppe-turen hso H. W. Larsen gik turen videre til Tivoli, for senere at besøge og opleve The Paul. Men først lige en tur igennem Tivoli og sjovt nok, så er der ting i den gamle have, der ikke har ændret sig en tøddel siden jeg var barn. Det er skønt at se, at det stadig betager såvel nye, som gamle besøgene. Så jeg måtte have en billede af "søjlerne" (lidt skabsturist har man da lov at være :-).



SushiStegen og jeg var blevet ret tørstige af turen gennem København og sukker-sultne efter vores forgæves konditor-besøg, så vi søgte straks ind et sted, hvor begge dele kunne blive stimuleret. Vi valgte at få en "Sticks" - for mig noget nyt, men eftersom jeg bor på yderkanten af udkantsdanmark, så aner jeg ikke om jeg bare er totalt bagefter.



Men alle jer, der måske heller ikke ved hvad det er, så er en Sticks en pind med 5 gode ting på overtrukket med chokolade og drysset med en valgfri topping. Jeg valgte to jordbær, en skive banan, en kugle marcipan og en klods nougat. Den blev overtrukket med mørk chokolade og drysset med nødder.



Chokoladelaget var lidt tykt og dermed blev det "lidt meget", men eftersom mine sukker-kanaler var godt udtørret røg den ned uden problemer :-)

Efter søde Sticks og vand og masser af snak gik vi ud for at finde The Paul. Godt at vi gik i god tid, for vi kunne dælme ikke finde restauranten. Vi måtte til sidst ty til et oversigtskort..... :-) Men vi fandt The Paul til sidst.



Vi blev budt varmt velkommen af et oplagt personale, inkl. The Paul himself. Vi blev ført hen til et sofa område, hvor vi skulle indtage vores snacks. Der var allerede dækket op til os og man følte sig meget velkommen. Lokalet var stort med et skønt lysindfald.

Vi fik serveret 7 snacks, som alle var virkelig gode.


 • Ristet brød med Iberico (lufttørret skinke), sardiner og små dråber hindbær coulis (øverst på billede). Snacken havde en god fordeling af det salte og det søde.
 • Sprødstegt kyllingeskind med æblecider vinagre og sennepsdrys (øverst til højre). Åh, det smagte skønt. Kyllingeskindet var ultratyndt og meget delikat.
 • "Fennikel pollen salt caramel" (øverst til højre, den aflange trekant). Jeg kan ikke huske præcist hvad det var, andet end at det var en slags fennikel mos. Og jeg kan sjovt nok heller ikke huske smagen.
 • Ris puffs drysset med jomfruhummer..... med mayonnaise med safran (på skifferpladen i midt i billedet). Ikke noget voldsomt smagsindtryk, men det smagte godt og salt.
 • Grønne syltede ferskner (yderst til venstre). De smagte gude-skønt. De mindede lidt om kæmpe kapers og var min absolutte favorit.
 • Grønne oliven (midt i billedet). Store, lækre og saftige.
 • Tandoori saltede cashew nødder (yderst til højre)
Mens vi spiste vores utrolig lækre snacks, blev vi spurgt om vi ville have The Pauls Tasting menu, hvor man får 8 retter mad eller den mere traditionelle 3-retters menu. Vi valgte tasting menuen, så vi kunne få smagt en masse små retter.

Og hvilken menu! Der var så mange informationer om maden, så vi måtte spørge om vi måtte få en kopi af menukortet, så vi havde en chance for at huske alle de små detaljer i maden. Og det fik vi. Og jeg tror, at The Paul må være det eneste sted, der kan slippe afsted med at have McDonalds klovnen (eller en karikeret af-art heraf) på menukortet. Det er provokerende på den helt skønne måde :-) Vi fik tilmed vores navne på menukortet!



Menukortet var ret specielt idet teksten er højrestillet og er beskrevet lidt "stakato-agtigt" - og på engelsk, så selv ud fra menukortet kan jeg blive i tvivl om hvad jeg har spist! Det synes jeg nu bare er ret charmerende, men betyder det meget for dig at vide præcis hvad du bestiller, så er dette nok ikke sagen. Tilgiv mig, hvis jeg et par steder er i tvivl om et par af detaljerne :-)

Undervejs kom Paul Cunningham selv og præsenterede maden. Det er en mand, der fortæller om maden som en kunstner fortæller om sin kunst. Man kan næsten mærke hvor meget han selv er vild med det han laver. Personalet var søde og selvom der var 3-4 forskellige, der serverede for os, vidste de hele tiden præcist hvor vi var i rækken af retter.

Inden vi fik første ret fik vi serveret brødet, der var lunt. Der var 4 forskellige brød:

 • Koffmann's olivenbrød (som jeg ikke fik smagt),
 • Mørkt malt manitoba brød, som smagte aldeles skønt
 • Løg brioche, som var for "fed" til min smag
 • Surbrød stænger, som var virkelig gode
Til brødet blev der serveret det skønneste smør fra Åbybro mejeri - og det er en kompliment, for jeg er ellers ikke ret vild med smør. Dette smør var skønt og havde en god salt smag.

Første ret var østers med Rossini kaviar på en blomkålspuré. De smagte simpel hen fantastisk. Jeg har smagt østers mange gange før og jeg er ikke særlig vild med den traditionelle "direkte-ud-af-skallen". Disse var virkelig lækre og blomkålen stod godt til. Læg mærke til de ultratynde skiver blomkål, der ligger på retten - det var meget dekorativt.




Anden ret var nye kartofler og muslinger liggende i en slags suppe med en puré af .... (det kan jeg simpel hen ikke huske :-(. Smagen var skøn og muslingerne rigtig gode. Jeg synes dog, at kartoflerne var lidt "forkerte" i denne sammenhæng. Men velsmagende ret.



Tredje ret var ravioli lavet af lufttørret skinke fyldt med frisk-bælgede ærter, hestebønner og overhældt med tomatvand. Det var en meget skøn ret. God kombination mellem det salte og det søde. Og så var jeg dybt fascineret af tomatvandet, som var klart som drikkevand, men smagte af tomat.



Fjerde ret var sort hvidløgspuré med et grillet forårsløg og en grillet havtaske. Denne ret bar for meget præg af "brændthed" efter min smag. Fisken var ellers lækker og fast i kødet.



Femte ret var dybstegte brisler med dråber af saltet citron puré og krydderurte pesto. Dette bliver ikke min favorit. Jeg er i det hele taget ikke ret vild med dybtstegt mad og da slet ikke brisler. Jeg spiste en og smagen var sådan set fin, men en var så også nok. Jeg måtte efterlade nummer to. Den saltede citron puré var dog gudeskøn og gav det hele et friskt udtryk. Desværre var der for lidt til at ophæve den fede fornemmelse.



Sjette ret var "hovederetten" og bestod af to forskellige udskæringer af perlehøne. Dertil var der kaffetilsmagt sauce med kantereller og kapers. Meget velsmagende og man kunne godt smagen kaffen på en meget fin og distræt måde. Dog manglede der et eller andet til - en grøntsag eller lignende til at udligne mængden af kød.



Syvende ret var den første af desserterne og det var jordbær marineret i hibiscus, is lavet på olivenolie og drysset med sorte oliven. Her blev det lidt for specielt. Jordbærrene smagte skønt, men isen bar præg af en bismag af olivenolie og det kunne jeg ikke så godt med. At drysse en dessert med sorte oliven er lidt specielt og tilførte ikke retten noget godt.


Ottende ret var malt is med en pinjekerne praline, skovsyre coulis og hjemmelavede chokolade mallows. Også her blev mine sanser lidt forvirrede. Malt isen var anderledes men ok og skovsyre coulisen pragtfuld. Men pinjekerne pralinen var slet ikke mig og passede ikke ind med de øvrige ingredienser.



Til slut fik vi 5 små petit fours på en skifferplade:


Fra venstre:
 • Earl grey financier: En virkelig skøn saftig kage. Lækker mandelagtig smag.
 • Hazelnut coffee cream (denne husker jeg ikke :-(
 • Espresso caramel: Ikke lige mig. Den forekom mig lidt brændt i smagen.
 • Darjeeling mallow: En skøn lille "flødebolle", som nærmest smeltede på tungen
 • Yuzu green tea macaron: Maraconen var fin og sej, men smagen var ikke specielt spændende.
Og så var vi mætte - både på mad og på oplevelser. Jeg synes, at det var et fantastisk måltid og der var mange spændende sammensætninger og smagsoplevelser. Jeg var ikke så begejstret for de søde måltider som jeg var for alle de andre. Men de bar til gengæld også hele oplevelsen. Det er forhåbentlig ikke sidste gang jeg er på The Paul for det var en vidunderlig oplevelse - måske skulle det bare være en tradition at spise middag på The Paul hver sommer??

10 kommentarer:

 1. God fornøjelse og tusind tak for gennemgangen. Får helt lyst til at begynde at spare op til en tur!

  SvarSlet
 2. Wow - sikke en eksplosion af indtryk!
  Sikke en skøn dag og aften, I har haft :-)

  SvarSlet
 3. Øj det ser helt forrygende ud! Jeg sidder jo her kl. 5 om morgenen og får lyst til en otte retters menu!

  SvarSlet
 4. Jeg vil mene, at det i så fald er en helt fantastisk sommertradition :-)

  Det ser vel nok spændende og lækkert ud - nu vil jeg gå og drømme sødt om at spise der en gang, for sikke dog et festmåltid!

  SvarSlet
 5. Hvor ser det vildt fantastisk ud, vi skal snart i Tivoli, kan jeg tillade mig at spørge om prisen for alle herlighederne?
  MVH Irene

  SvarSlet
 6. Du milde - det er jo helt forrygende at læse om dine oplevelser! En uforglemmelig dag må det have været, og jeg får meget lyst til at prøve The Paul selv.

  Jeg havde aldrig hørt om Sticks, så det var dejligt, du fortæller, hvad det er!

  SvarSlet
 7. Hvor ser det lækkert ud :)
  Du har ret, man burde spise på The Paul hver sommer!

  /Gitte

  SvarSlet
 8. @Maria Suh: Velbekommen. Jeg synes, at det er skønt at bruge penge på en god mad oplevelse. Den kan man leve højt på længe, så frem med sparekniven :-)

  @Godte: Ja, en eksplosion af indtryk var en meget god beskrivelse og det VAR en skøn dag og aften vi havde.

  @Edith: Hvem kunne ikk elige kværne en 8-retters menu fra morgenstunden :-D

  @Piske: Det var bestemt noget af et festmåltid og jeg håber at komme der igen.

  @Irene: Selvfølgelig Irene, det glemte jeg helt at skrive. The Paul har en michelinstjerne og det koste jo altid lidt. Selve tasting menuen kostede 895 kr. Derudover fik vi en solbærdrik til vores snacks (vi sparede alkoholen, da jeg skulle køre bil) og til middagen fik vi et glas hvidvin og et glas rødvin. Selve regningen blev 1200 kr pr person inkl. drikkepenge.

  @Madame: Det var også en forrygende og uforglemmelig oplevelse. Hvis du har muligheden så skulle du bestemt prøve The Paul. Godt at høre, at jeg ikke er den eneste, der ikke vidste hvad "Sticks" var :-)

  @C'est La Vie By G: Ja, ville det ikke være en skøn tradition :-)

  SvarSlet
 9. Uh, det ser virkelig ud til at have været en skøn mad oplevelse! Tænkte jeg lige ville linke til en rigtig flot blog, hvor der lige er blevet lavet "tomatvand" som du var fascineret af: http://luxirare.com/bloodless-mary/ Enjoy :)

  /Ida

  SvarSlet
 10. @Ida N: Tak Ida, det var en rigtig skøn oplevelse. Og tak for linket. Det var da pudsigt. Og sikke skønne billeder den blog har.

  SvarSlet