onsdag den 20. juli 2011

Solbæris


En af mine medarbejdere har også plukket mange solbær i år og hun fortalte, at hun altid lavede 300 grams pakker og smed i fryseren, for at kunne lave solbæris. Se det fik mig jo til at flyve ud og plukke endnu flere kilo, pakke dem i 300 grams pakker og smide i fryseren. Eller dvs jeg tog selvfølgelig 300 gram fra og omsatte dem straks til en omgang solbæris. Og hvilken skøn og frisk smag og farve! Her er opskriften.

Solbæris
(ca. 6 personer)

300 g solbær
150 sukker
1 vamiljestang

4 pasteuriserede æggeblommer
4 spsk sukker

½ liter piskefløde

Kog solbær, sukker og tomme vaniljestænger op og lad det koge i ca. 5 min. Purér solbærene gennem en sigte og lad det køle lidt af.

Pisk æggeblommerne med sukker og vaniljekornene til det er lyst og luftigt. Rør solbærpuréen i æggesnapsen.

Pisk fløden næsten stiv og vend solbærblandingen i. Fyld iscremen i en egnet beholder og læg den i fryseren. Rør i den af og til i den første halve time.

Tag solbærisen op ca. 15 - 20 min før servering.

Hvis du også ønsker en dejlig opskrift på andre is, så se min opskrift på vaniljeis.

Solbærisen blev serveret for nogle gode venner i går, hvor vi rigtig holdt "lørdag" midt i ugen, godt med gin og tonics (indtil ginen slap op), rådyrkølle på grillen og solbæris til dessert. Drengene legede i haven til det blev mørkt. Og kvitterede her til morgen med at sove længe (den første sov til kl. 09.30 og den sidste vågnede her kl. 11!). Hvor er det dejligt at have ferie :-)

God onsdag til jer.

12 kommentarer:

 1. Det lyder som en skøn opskrift på solbæris med lutter gode sager, der må kunne slå enhver købeis af pinden. Sikke en spændende "lørdag" midt på ugen I havde med rådyrkølle, gin og solbæris! I forstår at holde fri - og drengene at sove længe ;O)

  SvarSlet
 2. Jeg plejer også altid at pakke jordbær i mindre portioner - men det er fordi jeg så kan have dem opbevaret hos mine forældre og så hente løbende resten af året, hvor der ikke er jordbærsæson. Meget praktisk når man ikke har en kummefryser. Skal besøge mine forældre i weekenden, så jeg må lige se, om deres solbær er klar til plukning, så vi kan få is ;-)

  SvarSlet
 3. Hej

  Orh, den is ser bare god ud! Jeg elsker solbær.
  Desværre har jeg allerede brugt vores solbær til kage og syltetøj.

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 4. Godt jeg allerede har valgt hvilken is der skal laves til weekendens gæster - ellers kunne det godt blive et problem at jeg ikke har nogen solbær!

  SvarSlet
 5. Den er vel nok flot - og dejlig måde at bruge solbær på. Jeg glæder mig også til ferien, som er lige om hjørnet, men jeg tror ikke, jeg kan komme på højde med dine drenge hvad angår søvn. Jeg vil dog i første omgang være glad, hvis jeg kan snue helt til 06.30 eller 07.00 :-D

  Fortsat god ferie!

  SvarSlet
 6. @Madame: Ingen tvivl om at hjemmelavet is slår købeis med flere meter. Og det er jo ret nemt at lave. Ja, det er skønt at holde lørdag HELE ugen :-)

  @Prinsesse Suh: Det er lige på det sidste med solbærrene, så se om de er ved at være klar til plukning og tag lidt med hjem (plus lidt æggeblommer og piskefløde :-)

  @Ungersvenden: Den var også rigtig lækker. Hvor ærgeligt, at du ikke har flere solbær. Du må hive opskriften frem næste år.

  @heidi: Ha ha Heidi, men du er jo også mester i is i alverdens udgaver. Prøv denne når du kommer i nærheden af nogle solbær.

  @Piskeriset: Takker. Ja, det blev en ret flot farve. Men rub og stub blev spist, så jeg har ikke engang noget til at spise her til aften.

  SvarSlet
 7. UUHHMMMM!!!! Nu løber tænderne i vand!! :o) tak for opskriften..

  SvarSlet
 8. @Tine: Velbekommen Tine :-) Pas på tastaturet og mundvandet.

  SvarSlet
 9. Den ser jo uberlækker ud. Nogle gange er det de simple råd, der er så inspirerende :)

  SvarSlet
 10. @Misbah: Takker, den var bestemt überlækker :-)

  SvarSlet
 11. Fantastisk solbæris, - alle der har smagt den er fuldstændig oppe i skyerne. Jeg serverer den med en mandel-marengsbund, - det er en super god sammensætningog drøjer lidt på isen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for kommentaren. Og tak for tippet med at servere den til maregnsbund. Det lyder rigtig godt.

   Slet