torsdag den 26. maj 2011

How-to-do: At lave kirsebærblomster, herunder brug af petunia veiner

Der findes rigtig mange forskellige udgaver af kirsebærblomster. Nogle er hvide, andre lyserøde. Nogle har glatte blade, andre har prægede blade. Nogle har 5 blade, andre har vildt mange blade. Nogle har lysegule støvdragere, andre har lyserøde. Jeg har lavet min egen version af kirsebærblomster - om de findes i den udgave i naturen ved jeg ikke :-) Kirsebærblomsterne skal jeg bruge til en bryllupskage til på lørdag og er nu i gang med at lave den sidste omgang af 180 blomster!!!

For at lave mine kirsebærblomster brugte jeg en petunia veiner. Nedenstående viser brugen af en petunia veiner. At bruge en veiner er det samme uanset hvilken en du bruger, så har du en anden veiner er det samme princip. Derefter viser jeg de forskellige trin for at lave en kirsebærblomst.Dust veineren med lidt maizena, for at undgå at flower pasten eller fondanten klistrer til veineren.


Rul flower paste / fondanten tyndt ud og udstik med en petunia udstikker. Læg den flade blomst i den dybe del af veineren.


Læg toppen af veineren henover og klem let.


Fjern toppen af veineren og buk bunden let bagover. På den måde slipper blomsten veineren. Du kan enten fjerne den med fingeren eller med en blød pensel.


Her er et billede af den flade udstukkede blomst ved siden af en blomst, der har været i veineren. Blomsten er nu klar til at blive farvet med pulver farver.

Nu til kirsebærblomsterne.


Du skal bruges følgende udstyr:
 • Duster (ikke vist på billedet)
 • Non-stick rullepind
 • 5-blads udstikker (feks fra PME)
 • Petunia veiner
 • Pulverfarve (jeg har anvendt "Shell pink" fra Edable Art og "Fuchsia" fra Squires Kitchen)
 • Royal icing (her farvet i lysegul med "Egg yellow / cream" fra Sugarflair)
 • Lysegule støvdragere  (her har jeg anvendt "Pearl yellow")
 • Flower paste eller fondant med tilsat tylosepulver (Du kan anvende flower paste eller fondant til at lave blomsterne. Hvis du anvender fondant skal du huske at tilsætte tylose pulver (1 tsk til 250 g fondant). Her har jeg anvendt fondant med tylose)
 • Lille saks
 • Pincet
 • Pensler

Udrul fondanten og udstik en 5-blads blomst. Læg blomsten i veineren og klem let. Løsn blomsten fra veineren og læg den til tørre, så den holder faconen. Jeg anvender Toffifee bakker, som er perfekte til det formål. Se sidste billede. Lad blomsten tørre helt inden du duster den med farve ellers ødelægger du faconen. Dust nu den tørre blomst med lyserød pulverfarve.Dust midten med en pink pulverfarve. Pas på ikke at overgøre farven i midten. Læg en lille kugle Royal Icing i midten af blomsten og sæt straks tre små støvdragere ned i icingen. Støvdragerne skal isættes med det samme ellers bliver det svært at stikke støvdragerne i. Støvdragerne er ca. 5 mm lange og sættes nemmest i med en pincet. Kirsebærblomsten er nu færdig.

Nedenstående billede viser en omgang kirsebærblomster i Toffifee bakker.


Tak fordi I kiggede med :-)

21 kommentarer:

 1. Smukke og søde - og lige til at spise ;-)

  Jeg er imponeret over mængden, du skal lave - hvor lang tid tager det?

  SvarSlet
 2. Jeg kan se, at jeg må ofre mig og spise mange flere Toffifees, hvis jeg skal igang med større projekter. Så skal jeg bare lige huske, hvem jeg skal give skylden for alle de ekstra kalorier :P Men de tæller måske ikke så meget i det samlede regnskab, når man tænker på selve kagerne....

  SvarSlet
 3. Jag tycker det är jättefint att du gjort så många "how-to-do's, många nyttiga tips har du delat med dig! Och roligt att se att det finns andra än jag som använder toffifee-askar för att torka blommor i. :)

  SvarSlet
 4. Hvis jeg bruger så stor en udstukket blomst i min veiner, så bliver det skidt. Måske jeg skulle tage den med, når vi skal ses.

  Hvad så, når man ikke kan lide Toffifee? >:-(

  SvarSlet
 5. De er bare så søde de blomster !

  Heldigvis er Fruen min meget glad for toffie, så jeg har maaaange tørre bakker hihihi og de har bare en perfekt form.

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 6. Hvor er de fine. Jeg glæder mig meget til at se bryllupskagen. Den kan da kun blive vildt flot :-)
  @ Godte send indholdet til mig ;-)

  SvarSlet
 7. Endnu en gang: Wauu er vild med kirsebær blomster. Kan lige forstille mig kagen, vildt flot i forårsflor! Glæder mig til at se den

  SvarSlet
 8. Hej Camilla,

  fin how-to :o) Jeg må sige, at den silicone weiner er altså noget at det mest effektive kage-grej! Det gode er hvor lidt arbejde det kræver at få et fint resultat, og folk blive altid så imponerede :o)

  knus
  Camill

  SvarSlet
 9. Hej Camilla

  Rigtig flotte blomster.

  Hvor har du købt din petunia veiner? Jeg har nemlig været på udkig efter den, og har kun fundet den på hjemmesider fra USA.

  Kram

  Camilla

  SvarSlet
 10. Ej hvor er du cool Camilla :O) Toffifee bakker super.
  Jeg havde ellers købt "male"bakker i søstrene grene, men de er ret små.
  Fedt at få sådanne nogle tips :O)

  Så skal der spises Toffifee her i weekenden he he...

  SvarSlet
 11. @Piske: Pas på med at spise dem - støvdragerne er ikke spiselige :-) Jeg er jo som sædvanlig ikke i bragende god tid, så det tog mig 4 aftner i træk foran fjernsynet, at lave de 180 blomster :-)

  @Kageleg: Ja, man må jo ofre sig i en god sags tjeneste :-)

  @Tove: Tusind tak Tove, det jeg jeg glad for at høre. Æskerne er faktisk helt fantastiske til blomster :-)

  @Godte: Ja, tag den med når vi ses, så kan vi se om den "fejler noget" :-) Send dem til Vibse!

  @Kager skal der til: Tak Marianne. Skønt at have en frue, der spiser så mange toffifees. Du må sende nogen tomme æsker til mig.

  @Vibse: Tak søde. Jeg håber, at du synes den blev fin.

  @Kagemums: Tak Lone. Det er rigtig nok meget forårsagtigt.

  @Camilla: Tusind tak Camilla. Ja, den er vældig brugbar til mange blomster med 5 blade, både store og små.

  @Camilla: Tusind tak Camilla. Jeg kan ikke huske hvor jeg har købt den, men det er ret sikkert fra en butik i udlandet.

  @Liza: Tak Liza. Ja, toffifeebakkerne er faktisk lidt dybere end malerbakkerne fra Søsterne Grenes. De er nu ellers også ret anvendelige til mange ting.

  SvarSlet
 12. Ja, så fik I mig til at købe chokoladen for at jeg kunne få de tomme bakker? Smart! *Tsk* :-D

  Jeg har købt min veiner hos Kagebutikken. Den ene del er af hård silikone og det synes jeg fungerer bedre (giver bedre prægning) end den type, hvor begge dele er blød silikone, men det er nok en smagssag :-)

  http://kagebutikken.dk/product.asp?product=3959

  SvarSlet
 13. @Godte: Du er nem at lokke!! Spiste du chokoladerne eller sendte du dem til Vibse? Jeg kender faktisk ikke den præger du linker til. Jeg så også at Specialkøbmanden har en, men den kostede spidsen af en jetjager (OG hele cockpittet med!). Jeg må prøve at se om jeg kan finde ud af hvor jeg har den fra.

  SvarSlet
 14. Har ikke fået købt nogen endnu. Har haft for travlt med at spise brunch og boller i karry og den slags :-D

  Den Specialkøbmanden har, er med to bløde dele.

  SvarSlet
 15. @Godte: Nå jamen, det skal jo også passes :-)

  SvarSlet
 16. Sikke nogle smukke blomster, er helt vild med blomster i Weiner, har dog bare ikke kunne drive en op det sidste stykke tid og ville så geren have den der lille nuttsag du har :-)
  ps. og lækker lækker kage de skulle bruges til så, så flot ud :-)
  hilsen Nanna

  SvarSlet
 17. @Kagekunsten: Tusind tak Nanna. Desværre kan jeg heller ikke selv finde på i nogen kagebutikker. Jeg har ellers prøvet at finde den og blogge om hvor, men det er ikke lykkedes mig endnu.

  SvarSlet
 18. Hvis man laver blomsterpynten nogle dage i forvejen, opbevarer man dem så i køleskab eller fryser?? Hvor lang tid i forvejen kan man lave pynten?

  SvarSlet
 19. @Anita Østergaard: Sukkerpynt skal bar eopbevares et tørt og mørkt sted. Det er ikke nødvendigt at lægge den på køl eller frys. Sukkerpynt er meget holdbart og kan holde sig nærmest evigt, hvis det står tørt og mørkt.

  SvarSlet
 20. Hej Camilla
  Dejligt med så god en instruktion. Hvordan laver du de fine kirsebærgrene, som er på selve kagen.
  Hilsen Hanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar. Grenene lavede jeg af chokolade fondant ved at rulle pølser i forskellige tykkelser / længder.

   Slet