mandag den 16. maj 2011

Rapunzel kage

Jeg er inde i en stime af ustabile projekter. Først en motorcrosser og nu et tårn så højt, så højt, at jeg var seriøst bange for at det skulle vælte!! Indimellem så er jeg lidt naiv og lettere optimistisk ift mine evner udi hvad der måske egentlig er fatisk muligt! Men det blev dog mere stabilt efter det blev beklædt med fondant og sat sig på køl.

Selma er vild med Rapunzel og hendes mor ville overraske hende med denne Rapunzel kage. Og som mor til tre drenge, så går man jo ikke af vejen for en tøse-kage i ny og næ. Jeg har ofret mig langt for kagen. For som nogen af jer har bemærket her på siden (og ikke mindst, dem der kender mig og har besøgt mig), ja, de vil vide, at jeg bor på et stort landsted, som kun delvist er sat i stand (og som i øvrigt er til salg, hvis der er nogen der har brug for et landsted). Og den del af huset, der ikke er sat i stand bruges ikke i dagligdagen, bortset fra mig, når jeg laver kager. Der er nemlig masser af plads til at arbejde med sukker. Men der er også meget koldt. Og fordi kagen ikke lod sig transportere så let, så pyntede jeg det meste af kagen, mens den stod i mit kage-køleskab! Så får jeg ondt i halsen en af de nærmeste dage, så er det nok Rapunzels skyld!

Nu ser jeg ikke så mange tøse-tegnefilm (jeg er mere hensat til alle dem, hvor der ikke er skyggen af prinssesser, piger, lyserødt og lilla), men jeg så på nettet, at tårnet i filmen var meget tyndt for neden og stort og bredt foroven. Men hvis jeg havde gjort som i filmen, ville kagen helt sikkert vælte, så jeg opfandt mit eget tårn i en anden og (trods alt) mere stabil udgave. Taget blev noget større end jeg havde planlagt og det var bestemt heller ikke en del af planen, at det skulle være lige så skævt som Kong Volmers røv. Jeg ved iøvrigt ikke hvem Kong Volmer var og om man egentlig kan have en skæv røv? Nå, men så svedte den jo tran, den kære kage, eftersom lørdagen stod på regn i stride strømme. Nuvel, resultatet blev ok og jeg håber inderligt, at 7 årige Selma godkender kagen, selvom tårnet ser anderledes ud.

Her er et billede, hvor man kan se lidt detaljer fra tårnets side.


Og her er et billede af navnet "Selma 7".


Og slutteligt et billede af Rapunzel og tårnet lidt tættere på.


Kage fakta:
Kagen: Kagen er lavet af Bondekonens chokoladekage, men allerøverst i spidsen af taget er der ingen kage - kun fondant. Til de 5 kager brugte jeg 5x opskriften. Den sidste kage blev ikke fyldt helt op, men den gik til en del af taget.
Forme: Tårnet / taget er lavet af 5 kager á 5" / 13 cm.
Fyld: Da fødselsdagsbarnet ikke er til så meget fyld er der i hver af de 5 kager blot et enkelt lag fyld af hvid chokolade ganache, hvor jeg brugte 1 x opskriften.
Opsmøring: 5:5 ganache
Andre fakta: Tårnet er betrukket med fondant, der er indfarvet med "Super Black" fra Americolour. Farven er ikke helt blandet ind, for at give kagen lidt effekt af mur / sten. Taget er ligeledes dækket med fondant cirkler, indfarvet med "Grape violet" fra Sugar Flair. De grønne blade / stængler / buske er lavet i Royal Icing indfarvet med "Foliage Green extra" fra Sugar Flair. Blomster, roser og bostaver er lavet i Royal Icing indfarvet med "Grape violet" fra Sugar Flair i forskellige nuancer. Døren er lavet af chokolade fondant fra FunCakes. Håret er lavet med en Sugar Gun.

Når I læser dette indlæg er jeg på vej til lufthavnen, for at deltage i en messe i Düsseldorf. Jeg er stor fan af Bloggers "planlægning" af indlæg, som kan skrives og udgives, når det passer én. Smart! God mandag til jer alle.

29 kommentarer:

 1. Synes altså du har klaret det fint :-) De små trædesten op til døren er altså vildt gode - måske der også er lidt anlægsgartner gemt i dig... :-D

  SvarSlet
 2. Hvad kan man sige andet end WOW den er virkelig flot, og jeg synes bestemt at du kan være meget stolt af dig selv ;)
  God tur til Düsseldorf...

  Hygge Luise

  SvarSlet
 3. Ja den er godt nok fin! Pigen må da have været lykkelig!
  Hvordan har du lavet håret?

  SvarSlet
 4. Jeg tror lige, vi skal have den snak om adoption igen - hvornår kan jeg flytte ind? :-D

  Jeg er ret imponeret - har du slet ikke stivet den af indvendigt?

  SvarSlet
 5. Wauv, for en kage!

  God tur til Düsseldorf.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 6. Den kage er da bare fantastisk, det er vildt hvad du kan med de kager og super fedt at du er så detaljeret i din beskrivelse omkring hvad der er i og hvordan du har lavet den.

  SvarSlet
 7. Den er da simpelthen bare for sød den kage... Og udtrykket i hendes øjne !!!! For sejt !!

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 8. Aj aj ajjj den er super fin. Lige til en lykkelig 7 års pige:-)

  SvarSlet
 9. Jeg er sikker på, at Selma bliver vild med kagen. Den er super. God tur :-)

  SvarSlet
 10. Hold nu op hvor er den flot!! Tænk om jeg kunne blive barn igen og få sådan en kage :-)

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 11. Hold helt op Camilla - hvor er det dog fantastik flot og sikke en fantasi.
  Så imponeret.
  Knus
  Pernille (PERB)

  SvarSlet
 12. Næste gang stik sugerør i eller køb nogle afstivere så sku det vare stabiliseret :)

  SvarSlet
 13. Hvor er jeg dog glad for at høre, at det ikke kun er mig der ender i fedtefadet (eller Kong Volmers røv) med disse kager!!!

  Men heldigvis endte den jo med at blive ganske fantastisk -hvordan kom den mon frem i et stykke?

  Er Rapunzel's hår også fondant? -det ser imponerende ud, vildt at det ikke knækkede.

  SvarSlet
 14. SÅ fin kage!
  Nu er det jo et eventyr, så fordi man omfortolker lidt sker der vel egentlig ikke noget ved.. Eventyr handler jo om at bruge fantasien :D

  SvarSlet
 15. Hold da helt kegle der er lagt meget arbejde i det tårn.. imponerende!
  Hvordan har du lavet Rapunzels hår?

  SvarSlet
 16. wow sikke flot kage - håber den kom helt frem...

  SvarSlet
 17. Jeg synes den er super fin - den kan du godt være tilfreds med

  Og jeg håber ikke du ender med at blive syg.

  SvarSlet
 18. Looooove this cake :)
  ..jeg skal selv igang med sådan et projekt og vil banke en kina-spise pind op gennem en kageplade for at kunne få lidt stabilitet.. om det virker ved jeg ikke ;)
  din kage er rigtig flot..

  SvarSlet
 19. Hey, hvem der bare var prinsesse med fødseldagsønsker om en Rapunzelkage. Den er vildt flot. Hvordan spiser/skærer man kagen?

  Jeg ser en kæmpe osteskærer for mig udformet som stige som prinsen kan bruge til at redde hende.

  God tur til det tyske land

  SvarSlet
 20. Den er FANTASTISK, jeg bukker mig i støvet :)

  SvarSlet
 21. @Anne: Tak Anne. Nej, havearbejde eller grønne planter i det hele taget, er ikke en af mine kernekompetencer :-/

  @Luise: Tusind tak, Luise. Jeg er nu hjemvendt fra Düsseldorf igen.

  @Edith: Tak skal du have. Pigen blev lykkelig. Håret er lavet af fondant presset igennem den mellemste si fra på en Sugar Gun.

  @Piske: Ha ha, ja, vi må da gøre noget ved den adoption :-) Jo, den er stivet af indvendigt med sugerør i hvert lag, en papplade mellem hvert lag og en pind ned gennem taget.

  @Lis: Tak tak, Lis.

  @Pernille: Tak for det. Jeg har sat alle detaljerne på, så andre kan se hvad jeg har gjort og brugt, men det er faktisk også meget rart for mig selv, så jeg kan huske hvad jeg brugte / gjorde :-)

  @Kager skal der til: Tak MArianne. Jeg er ikke ret vild med at lave ansigter og slet ikke øjne!

  @NYBH: Åh ja, tænk at være barn igen - og alligevel ikke :-)

  @Pernille (PERB): Tak Pernille, hvor er du sød :-)

  @Tumling: Der er såmænd masser af sugerør i kagen i alle lagene og pap i mellem lagene og til slut en pind igennem taget.

  @Tante kage: Nej, du er bestemt ikke den eneste. Kong Volmer besøger åbenbart os alle i ny og næ :-)) Nej, det tiltede faktisk på vejen i bilen, MEN heldigvis kun toppen, så de fik reddet den på igen *phew*! Ja, håret er lavet af fondant.

  @Bianca. Lige præcis Bianca, så dette er min fortolkning :-)

  @Stine: Tak :-) Ja, det var et stort arbejde. Håret er lavet af fondant presset igennem den mellemste si fra på en Sugar Gun.

  @Birgitte: Tak. Toppen tiltede desværre på vej frem, men de fik reddet den på plads.

  @Camilla: Tusind tak. Jeg klarer frisag ind til videre - ingen halsproblemer - endnu...

  @Lene: Tak Lene. Ja, jeg ville nok bore hul i en kageplade og stikke en pind gennem alle lagene.

  @SushiSteg: Tak søde. Der er pap imellem lagene, så man kan fint skære den ud. Men din løsning lyder da fantastisk :-D Er hjemvendt fra Tyskland, der var noget vådt i det.

  @Clemme/Trine: Tusind tak :-)

  @

  SvarSlet
 22. Du har klaret opgaven helt perfekt. Jeg er nu ret glad for at det ikke var mig der skulle lave denne kage :-D Hvordan har du egentlig overtrukket den...??

  SvarSlet
 23. @Vibse: Tak søde. Jeg har vel egentlig ikke overtrukket den, men nærmere omtrukket. Jeg rullede fondanten ud i en firkant og målte kagen i højde og omkreds og så skar jeg en firkant der passede. Jeg pakkede derefter kagen ind og lod samlingen sidde bagpå.

  SvarSlet
 24. Ja jeg er jo mor til 2 prinsesser med stort P... og ingen tvivl om at de ville blive ovenud lykkelige for din Rapunzel kage. Herhjemme er Den langhårede Rapunzel det største hit for tiden.
  Din kage er super, super flot...Og ingen er i tvivl om, at det er Rapunzels tårn.
  Super flot.

  SvarSlet
 25. @Heidi: Tusind tak for din søde besked, Heidi :-)

  SvarSlet
 26. Aha. Det var også sådan jeg "håbede" du havde gjort :-)

  SvarSlet
 27. @Vibse: Alt andet ville også have været umuligt :-)

  SvarSlet
 28. Hej Camilla, det er en fantastisk kage du har lavet. Sød og enkelt. Jeg har selv lavet en "to på flugt"kage, men jeg havde ikke mod til at lave min så høj... Respekt dér, hi hi

  SvarSlet
 29. @Annika: Ha ha tak Annika. Ja, man skal sgu passe på med høje kager. Er ikke sikker på at jeg tør igen!

  SvarSlet