søndag den 11. august 2013

Pavlova med jordbær og rabarber


Farverne på denne kage er fantastiske. Og så smager den fortryllende!

Se også her for chokolade-nødde pavlova.

Pavlova med jordbær og rabarber

4 æggehvider (stuetemperatur)
225 g sukker
Korn af en 1 stang vanilje
Pink pastafarve

Topping:
1 dl blodappelsinjuice
3 spsk sukker
200 g rabarber

Creme:
4 æggeblommer (stuetemperatur)
2 spsk sukker
Korn af 1 stang vanilje
3½ dl piskefløde

200 g jordbær

OBS: Start med pavlovaen dagen før du skal bruge den!

Pisk æggehvider stive. Tilsæt sukkeret (samt vaniljekornene) 1 spsk ad gangen og pisk godt mellem hver piskning til marengsen er blank og stiv.

Tegn en cirkel på ca. 20 cm på et stykke bagepapir. Brud en ske til at fordele marengsen på bagepapiret og lav en fordybning i midten. Dyp enden af en teske i (meget) lidt pink pastafarve og brug enden af skeen til at trække pink spor gennem marengsen. Lad være med at mas for meget med den.

Bag marengsen midt i ovnen ved 140 C i 1 time. Sluk derefter ovnen, men lad marengsen blive i ovnen mindst 4 timer eller natten over.

Når toppingen skal laves start da med rabarber-siruppen. Varm blodappelsin-juice og sukker indtil sukkeret er opløst. Skær rabarbererne i ca. 2 cm stykker og tilsæt dem og lad dem koge med i ca. 15 min til de er møre. Fjern rabarberne og lad dem afkøle.

Reducér siruppen til den er sirupsagtig og sæt også den til side for afkøling.

Til cremen piskes æggeblommer med sukker og vaniljekorn til det er lyst og tykt. Pisk fløden stiv og fold den med æggemassen.

Læg den færdige marengs på et flot fad. Læg cremen på toppen. Skær jordbær i små kvarte og læg dem sammen med rabarberkompotten ovenpå cremen. Hæld siruppen ud over frugten. Servér kold.



4 kommentarer:

  1. Ih, sikke lækker og tøset, den kage er!

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, den er faktisk lidt tøset, selvom jeg serverede den til min søns fødselsdag :-))

      Slet
  2. Den må prøves! Hvor mange personer er opskriften til?

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er lidt svært at sige, for jeg serverede også en del andre kager. men jeg vil tro en 8-10 stykker.

      Slet