søndag den 26. august 2012

Muffins med blåbær, citron og marengs



Ummh, der er nu altså noget ved kombinationen af muffins, bær og marengs, der bare holder. Det giver en god kombination i smagen af det søde og syrlige og ser samtidig smukt ud på kagebordet.

Jeg brugte en brænder til at give marengsen farve. De fås i de fleste køkkentøjskæder.

Muffins med blåbær, citron og marengs
12-14 stks

100 g smeltet smør
2 æg
225 g hvedemel
200 g sukker
Korn af 1 vaniljestang
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
Skal af 2 citroner
Saft af 1 citron
150 g græsk yoghurt
150 g blåbær

Marengs
3 pasteuriserede æggehvider
200 g sukker
1 tsk citronsaft

Bland alle de tørre ingredienser. Bland pisket æg i sammen med smeltet smør, citron og yoghurt. Vend forsigtigt blåbærrene i. Fyld dejen i papirforme i en metalmuffinform. Fyld kun 2/3 dele op, ca. 1 cm fra kanten. Bag kagerne i ovnen ved 200 C i ca. 15 minutter. Afkøl kagerne.

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt lidt citronsaft og lidt af sukkeret. Pisk sukkeret i lidt ad gangen. Pisk rigtig godt imellem hver tilsætning. Pisk og pisk og pisk til massen er sej, blank og efterlader toppe når man hiver piskeriset op.

Fyld en sprøjtepose med en stor stjernetyl. Sprøjt toppe på hver muffin. Brænd forsigtigt marengsen til den er lysebrun. Pynt med et blåbær på toppen og citronmelisse.


De pinkfarvede forme er fra Anettes Favoritter.

Gæsterne fik kager med hjem, da vi simpel hen ikke kan spise alle de kager, der ofte er i overskud herhjemme. Kagerne passede perfekt i denne kagekasse fra Din Kage.



Super smart måde at transportere pyntede kager på. Og en god idé som gave - hvis man ved, at kagerne kan blive spist med det samme. 



Velbekommen!

10 kommentarer:

  1. Mums- så lækre og uimodståelige de ser ud! Tak for inspiration- fantastiske billeder og godt link til det med kageboksen. Kh Sara

    SvarSlet
  2. Mums hvor ser de bare lækre ud!!!
    De skal helt sikkert forsøges at lave en dag!
    Kh Catrine

    SvarSlet
  3. For hulen da hvor ser de bare sindsygt gode ud..........

    Sidder i forvejen og savler efter en chokolade kage jeg lige har set anedet steds og nu og dig......

    Jeg må ud og bage !!!

    :-D

    Hyggehygge
    Marianne

    og jeg må da eje sådan en brænder...

    SvarSlet
  4. Smukt! Hvor ser det lækkert ud!

    www.johanneblog.dk

    SvarSlet
  5. @Sara: Velbekommen - dejligt at du kunne bruge det hele :-)

    @Catrine Lyng Jessen: Tak og god fornøjelse med bagningen.

    @Kager skal der til: Ja Marianne, det er farligt at surfe på kagesider! Ud og bag med dig :-)

    @Johanne: tak skal du have.

    SvarSlet
  6. Hvordan klarer marengensen sig hvis den først bliver spist dagen efter?

    SvarSlet
  7. Hvor mange æg skal der i?

    SvarSlet
  8. @Anonym: Beklager det sene svar, men jeg har været i USA. En marengs burde kunne holde sig til dagen efter.

    @Anonym: Beklager det sene svar, men jeg har været i USA. Jeg har glemt at skrive hvor mange æg der skal i - det beklager jeg. Jeg har nu skrevet ind, at der skal 2 æg i.

    SvarSlet
  9. Mmmm, har lige bagt dine skønne cupcakes, dog uden blåbær, da min famile bestemt ikke er fan af bær i kager. Desværre var vores lokale Brugs løbet tør for past. æggehvider, så vi fik heller ikke marengs på. Til gengæld havde jeg fornylig købt et glas lemoncurd i Netto, så jeg skar en lille lomme i kagerne og fyldte det deri - vildt lækkert :). God opskrift og dejlig blog :).

    SvarSlet
  10. @Anonym: Jeg elsker lemon curd! Godt at du kunne bruge opskriften med en anden ingrediens. Jeg har også en opskrift på bloggen på cupcakes med lemoncurd. De smager bare skønt. Prøv en dag med marengsen ovenpå - det giver et skønt modspil.

    SvarSlet