søndag den 4. marts 2012

Lækre chokolademuffins med 2 slags chokolade


Ja, det er desværre ikke så meget I hører til mig i disse dage. Missionen om at blogge mindst to gange om ugen holder ikke i øjeblikket. Jeg håber dog, at I har tålmodighed med mig :-) Jeg får de amerikanske sundshedsmyndigheder (FDA) på inspektion på arbejdet om to uger, hvor de kommer og bogstavelig talt endevender alt i virksomheden. Det kræver en del arbejde, så når ungerne er puttet om aftenen, bruger jeg mere tid på at arbejde end på at blogge. Men men at bage kan man jo ikke undvære, så lidt bliver det da til.

Feks disse lækre chokolademuffins med to forskellig slags chokolade i, som jeg lavede til eftermiddagskaffen hos min svigerinde i går. De er dejlig svampede med en sprød overflade. Jeg lavede dem i rappe lilla forme fra Dr. Oetker. Tilsvarende lilla forme fås også hos Annettes Favoritter.


Opskriften kommer selvfølgelig lige her.

Chokolademuffins med to slags chokolade
16 - 20 stk

125 g smør
100 g mørk chokolade (ca. 60%)
225 g mel
1 tsk bagepulver
40 g kakao
175 g lyst rørsukker
Korn af 1 vaniljestang
200 g hvid chokolade
1 æg
2 dl sødmælk
150 g yoghurt naturel

Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad. Rør det smeltede smør og chokolade sammen og lad massen køle lidt.

Rør de tørre ingredienser sammen - dvs mel, bagepulver, rørsukker, kornene fra 1 vaniljestang, kakao og hakket hvid chokolade.

I en anden skål røres ægget sammen med mælk og yoghurt.

Bland chokolademassen i de tørre ingredienser og derefter æggemassen. Rør det hurtigt sammen uden at røre alt for meget i det.

Sæt muffinsforme i en fast muffinsform og fyld dem med dejen. Ønsker du at de ikke går op over kanten, så fyld dem 1 cm fra kanten. Ønsker du at de hæver op over formen, så tilsæt mere dej. Jeg har fyldt mine 1 cm fra kanten.

Bag kagerne i en 190 C varm ovn i 20-25 min til de er gennembagte. Tag formen ud af ovnen og lade kagerne køle i formen inden du tager dem over på en bagerist.

Kagerne kan (som så mange andre muffins og cupcakes) holde sig i en lufttæt beholder i ca. 3 dage (hvis altså ikke nogen har spist dem i mellemtiden :-)

Jeg håber I alle har gang i en dejlig søndag. Jeg tilbragte noget af formiddagen på skadestuen... Denne gang med den allerældste dreng (I ved ham jeg ikke får børnepenge for!). Han havde sparket lidt for hårdt i en fodboldkamp med svoger i går, så han ikke rigtig kan gå på foden. Den er forstuvet. Sådan går det, når "store drenge" leger :-))

God søndag :-)

5 kommentarer:

 1. Mmmm... nu bliver jeg allerede lækkersulten, og det går jo ikke, for om lidt skal jeg også bage muffins ;-)

  Du må pusle lidt om den krigskadede. Jeg har også selv en, men det skyldes nu paintball. Han var på modstanderens hold, og jeg var en af dem, der pløkkede ham undervejs :-D

  SvarSlet
 2. Uhmmmm det lyder lækkert! Må prøve dem

  SvarSlet
 3. @Piske: Hold da op Piske, det er jo en perfekt måde at få lov til at plaffe gemalen ned :-)

  @Kagemums: De var faktisk ret gode - hvis jeg selv skal sige det :-)

  SvarSlet
 4. De ser så gode ut :)

  Har nå laget en bloggliste på min blogg med favoritter i fra det store utland - du var den første :D

  Hilsen Solveig.

  SvarSlet