lørdag den 31. marts 2012

Hottentot muffins

Min mellemste søn holdt fødselsdag for et par uger siden sammen med sin bedste ven. Vi lavede franske hotdogs over bål i haven og serverede hottentot muffins. Jeg havde en idé om, at de skulle være kraftige i farven, men der skulle godt nok en del farve til. Men det resultat, at alle ungerene var kamp blå og grønne på fingre, mund og ja alle vejne! Håber ikke, at forældrene forbyder dem at komme til fødselsdag igen en anden gang :-)Kagerne er chokolademuffins lavet af en rigtig børnevenlig chokoladekage opskrift. Toppingen er White Meringue Frosting farvet i blå (Baby Blue fra Sugar Flair) og grønne (Foliagegreen extra fra Sugar Flair). Øjnene er fra Wilton, men dem kan man sagtens lave selv af Royal icing.

Af resterne af toppingen lavede jeg farverige marengs, men dem serverede vi altså ikke for børnene i angst for at de ville være blå og grønne for evigt.Men lad jer ikke afskrække. Lav da endelig hottentot muffins til en børnefødselsdag. Man kan jo lave en mindre kraftig farve eller blot acceptere, at børnene er lidt blå-grønne i det :-)

10 kommentarer:

 1. Hehe, hvor er de fine og søde :-)

  www.johannethorhauge.blogspot.com

  SvarSlet
 2. De er vildt søde! Jeg var lige ved at lave samme "fejl" for nyligt med stærkt farvet smørcreme, men i sidste øjeblik, kom jeg til at se en flok 3 årige med stærkt farvede hænder, tænder, tunge og tøj for mig, og endte med slet ikke at bruge farve. Erfaringen med stærkt farvet smørcreme fik jeg oprindeligt til mit eget bryllup, hvor jeg fik en kage, som var alt andet end hvad jeg havde bestilt (hverken bund, fyld, design eller farver), hvor alle gæsterne rendte rundt med grønne og hot pink tænder og tunge....

  SvarSlet
 3. Det er da også skønne farver, de marengs har - lige mine farver ;-)

  SvarSlet
 4. Rigtig søde muffins :-)

  SvarSlet
 5. @Johanne: Tusind tak Johanne.

  @Kageleg: Dejligt at høre, at der er andre end mig, der har gjort folk farvede indvendig :-)

  @Piske: Ja, det må da lige være farver for dig.

  @Vibse: Tak søde. Det blev ikke det helt vilde i år med FDA og alt det hurlumhej.

  SvarSlet
 6. Hvor er de søde. Hvordan har du lavet imbc til marengs hvis jeg må spørge? Ser nemlig ret lækkert ud:-)

  SvarSlet
 7. Mente selvfølgelig wmf:-/.....

  SvarSlet
 8. @Lisa Rasmussen: White Meringue Frosting er jo egentlig bare marengs der er lavet på den "italienske" måde med at opvarme massen til sukkeret smelter. På denne måde får man en mere stabil marengs. Det er stadig bare æggehvider og sukker, men blot måden at lave marengsen på der er forskellig. Derfor sprøjtede jeg bare marengsen ud på magepapir og bagte (tørrede) dem i 1½ time ved 100 grader.

  SvarSlet
 9. Er det samme tyl du har brugt til både hottentotterne og kyssene? Og i så fald hvilekn? :-)

  Jeg skal til at lave merinque frosting til nogle bananmuffins, som jeg vil lave om til hottentotter, men er lidt i tvivl om hvor meget merinque jeg skal bruge til ca 55 muffins? Kan du hjælpe en novice? :-)

  Tak for en fantastisk blog.
  VH Marianne

  SvarSlet
 10. @Anonym (Marianne): Tak for din søde besked. Ja, det er samme størrelse tyl. Jeg er ikke hjemme pt, så jeg kan ikke tjekke størrelsen, men jeg mener, at det er ca. 14 mm. Til 55 stk tror jeg at der er tæt på at være nok i en hel portion meringue.

  SvarSlet