søndag den 20. november 2011

Lækker Chokoladekage med Mascapone-Appelsin-Topping


I går var vi til middag hos nogle venner og vi havde desserten med. Det blev denne rigtig lækre Chokoladekage med Mascapone-Appelsin-Topping (billedkvaliteten blev desværre ikke den bedste). Det var en utrolig god kombination. Du kan bruge toppingen til cupcakes eller til din egen ynglingschokoladekage.

Dejen var egentlig en mærkelig oplevelse, men lad dig ikke skræmme af det. Toppingen skal endelig ikke røres for meget, for så bliver den for lind. Læg alle ingrdienserne i en skål og rør forsigtigt. Opskriften er fra Femina med en anelse tilretninger.

Chokoladekage med Mascapone-Appelsin-Topping
ca. 8 personer

3 æg delt i blommer og hvider
125 g lyst rørsukker
75 g lyst muskovadosukker
80 g hvedemel
1 tsk bagepulver
3 spsk kakao
200 g smeltet smør
100 finthakket mørk chokolade

Topping:
250 g mascapone
Korn af 1 vanilijestang
Fintrevet skal af en økologisk appelsin
5 spsk flormelis

Pisk de to slags sukker godt med æggeblommerne. Sigt hvedemel, bagepulver og kakao i dejen. Smelt smørret og vend det i dejen. Hak chokoladen fint og vend det i dejen. Pisk til sidst æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Fordel dejen i en smurt form på 20 cm eller lidt mindre. Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader ved 35-40 minutter. Lad kagen køle helt af.

Lav toppingen ved at lægge alle ingredienserne i en skål. Rør forsigtigt sammen uden at røre for meget. Fordel toppingen på kagen og opbevar den køl til den skal spises. Velkomme!

Nu vil jeg tage på stranden med min ældste og yngste søn, hvor vi skal samle sten. Og senere skal vi lave julepynt. Og til slut skal dagen krydres med en løbetur og oprydning i bryggerset, så vi kan få sat et nyt stort gardarobeskab op. Ja, mere får jeg nok ikke ud af denne søndag.

God søndag til jer alle.

18 kommentarer:

  1. Den ser skøn ud, jeg er vild med appelsin. Hvor mange grader bagte du den ved?

    Smuk søndag med gode gøremål til jer

    SvarSlet
  2. @Tante sød...: Tak. Ups, 175 grader er tilføjet :-))

    SvarSlet
  3. Øjøjøj! Sikke et dejligt skue. Appelsin og chokolade er også bedstevenner i mit køkken :-D

    SvarSlet
  4. Den ser godt nok ummmm ud...

    Synes søndage har det med at flyve afsted, og man når aldrig alt det man gerne vil...
    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet
  5. Ej hvor lyder den dog virkelig lækker! Får helt lyst til kage selvom jeg har bagt de sidste mange dage. Mums.

    SvarSlet
  6. Sikke en skøn dessert - syndig og lækker ser den ud! Jeg håber, I rigtig har hygget jer med at lave julepynt.

    SvarSlet
  7. Den ser lækker ud. Må have været et kæmpe hit som dessert.

    Kh. Lis

    SvarSlet
  8. @Piske: Ja, det er bare to ingedienser, der går godt i spænd.

    @Kager skal der til: Ja, søndage forsvinder alt for hurtigt.

    @Edith: Ja, hvem får ikke lyst til at bage - også selvom man HAR bagt allerede :-)

    @Madame: Den smagte rigtig, rigtig godt! Vi fik lavet snemænd og de blev rigtig søde.

    @Lis: Det blev et hit :-)

    SvarSlet
  9. Kan man bruge mascapone-appelsin- topping til at lægge i lag, istedet for topping. Kan man evt putte husblas i toppingen så?

    SvarSlet
  10. Hej Camilla.

    Super lækker opskrift - mums :-)

    Hvilket mærke chokolade har du brugt, og hvor høj kakaoprocent har den?

    SvarSlet
  11. @Chokolade Opskrift: Jeg bruger generelt tre forskellige mørke chokolader. Enten Valrhona, Callabaut eller Mørk Marabou. Til denne kage brugte jeg mørk marabou. Generelt er jeg ikke til de alt for kraftige mørke chokolader, så jeg bruger som regel ca. 60%.

    SvarSlet
  12. Den her kage, skal jeg helt sikkert prøve at lave. Hvor ser den bare lækker ud :)

    SvarSlet
  13. @C'est La Vie By G: Den var rigtig god, så den kan du rolig prøve af.

    SvarSlet
  14. Super lækker. Jeg overvejer at bage denne lækre kage til min mors fødselsdag imorgen. Kan jeg bruge noget andet end mascapone? En anden flødeost?

    SvarSlet
  15. @Signe: Tak Signe. Jeg er nok lidt sent ude med et svar, men her kommer det nu alligevel. Mascapone er ret tyk i konsistensen og der er nok ikke mange almindelige flødeoste der er det. Så du kan risikere, at toppingen bliver for tynd. Mascapone fås efterhånden i de fleste supermarkeder.

    SvarSlet
  16. I tried this one - had to use google tranlator to get the recipe :) it tastes GREAT. i have never ever managed to make a decent chocolade cake before this now im a big fan if this blog :D

    thanks and Happy New Year!
    tv

    SvarSlet
  17. @tv: Thank you so much for your sweet comment :-) You are very welcome here. Unfortunelately the blog is written in Danish, but please write me, if there are anything which does not fall out right in the google translation or if you have any questions. Happy new year to you too.

    SvarSlet
  18. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet