søndag den 17. april 2011

Orange-chokolade cupcakes


Ja, så gik der lige nogle dage. Travle dage. Jeg har været ude at rejse (igen) - bare til Norge, som jeg plejer. Spændende nye udfordringer på arbejdet. Og her i weekenden gæster. Så ved man nok hvad tiden er blevet brugt på.

I denne weekend har vores 3 børn været passet og vi har haft weekenden for os selv. Det bør alle forældre gøre en gang imellem. Vi nød vores børnefri weekend i selskab med de skønneste venner fra Fyn. Mændene har haft deres at se til og os to tøser har sludret, shoppet, sludret, spillet kort, sludret, drukket rødvin, sludret og så selvfølgelig grinet så vi har haft helt ondt i maven. Det har været så skønt. Nu venter jeg på, at alle mine drenge kommer hjem og så skal de krammes og hygges om.

I fredags bagte jeg lidt cupcakes til vores gæster. Det skulle være nemt, men alligevel også noget nyt. Derfor blev det til disse orange-chokolade cupcakes. Inspiration til dem er hentet fra Femina, men jeg har lavet om i opskriften. Som topping kan jeg anbefale en chokolade frosting (ikke vist på billedet).

Formene, som jeg har anvendt, er limegrønne forme med hvide prikker fra Cakes, cookies and craft shop.

Rigtig god sol-beskinnet søndag til alle.

Orange-chokolade cupcakes
Ca. 12-16 stk

250 g blødt smør
250 g lyst rørsukker
3 æg
finrevet skal af 2 appelsiner
3-4 spsk. friskpresset appelsinsaft
100 g orange chokolade
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver

Pisk smør og sukker cremet. Pisk æggene i, ét ad gangen. Tilsæt appelsinsaft og skal lidt ad gangen. Hak chokoladen groft, og vend den i. Bland mel og bagepulver, og sigt det i. Vend hurtigt dejen sammen. Kom den i metal muffinforme beklædt papir forme. Fyld dem kun 3/4 op. Bag kagerne midt i en 180° varm ovn i ca. 20 minutter.

9 kommentarer:

 1. Umm jeg kunne tænke mig at lave dem, bare med citron.... Tak for en god ide !

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 2. Uhm de ser gode ud. Vildt søde forme. Glæder mig til at se de andre ting der kom med posten :-) Og så glæder jeg mig til at fråse i kage.... mon jeg skal tage med hjemme fra ?? :-D Muhhahahaha

  SvarSlet
 3. Hej Camilla.

  de ser godt nok lækre ud! Jeg normalt ikke så meget til appelsin/chokolade, men af en eller anden grund har jeg fået vildt lyst til at prøve disse :o)

  knus
  Camilla

  SvarSlet
 4. Uhmm, der lyder lækre, tror lige at de er noget for mig, bare uden icing som jeg ikke er så god til ;-)

  Kh
  Birthe

  SvarSlet
 5. Det ser bare så hyggeligt ud det billede;). Super lækker og frisk opskrift, den nupper jeg lige med.

  SvarSlet
 6. @Kager skal der til: Tak Marianne. Jeg er jo selv ret vild med citrus. Prøv evt Lemon Vanilla cupcakes i stedet for - de er simpel hen skønne.

  @Vibse: Muwahahahahaha. Ja, man skal længe høre for sine kiksede kager :-) Resten af tingene er meget fine, så du kan roligt glæde dig.

  @Camilla: Jamen, så er min mission da vist fuldført, hvis du får lyst til noget du normalt ikke spiser :-) Håber, at du vil synes om dem.

  @NYBH: Ja, af med icingen. Den er for mg også blot til pynt, men jeg skraber den ofte af. Denne gang uden undtagelse. Men sødt ser det jo ud.

  @Cupcakefluffan: Tak :-)

  @Annette: Tak Annette. Det var også ganske hyggeligt.

  SvarSlet
 7. Hej Camilla
  Hvor er det bare en super flot og inspirerende blog du har. Vi er helt sikkert faste læsere fra nu af :-)
  De her cupcakes ser meget lækre ud!

  Hilsen Christine og Laura

  SvarSlet
 8. @Laura og Christine: Tusind tak for jeres søde kommentar. Dejligt at I synes, at bloggen er inspirerende.

  SvarSlet