torsdag den 3. februar 2011

Pistaciebiscottier med hvid chokolade


Min allerførste kage med fondant lavede jeg til min søsters bryllup. Jeg brugte en virkelig lækker opskrift fra Markus Grigo og siden har jeg ønsket mig at prøve flere af hans opskrifter af. I julegave ønskede jeg mig derfor en dessert bog fra Markus Grigo, men der var ingen der gav mig den. Men tilgengæld fik jeg to udgaver af "Hypnotisøren" og det kan man jo trods alt ikke bruge. Så jeg byttede straks den ene til Markus Grigo's "Hjemmebag - i tykke skiver og store mundfulde". Der er mange gode sager jeg skal prøve af og billederne i bogen er meget indbydende.
I lørdags da familien var til ældstesønnens fødselsdag lavede jeg disse vidunderlige Lemon Vanilla Cupcakes, men en slags kage er jo ikke nok for en kagedåse som mig, så jeg lavede også disse pistaciebiscottier. De var gode. De grønne, usaltede pistacienødder kan købes hos Specialkøbmanden. Søger du andre opskrifter på biscottier, så se denne opskrift på klassiske italienske biscottier.

Pistaciebiscottier med hvid chokolade
ca. 50 stk ( mange fik jeg altså ikke)

250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk kardemomme
125 g rørsukker
1 tsk vaniliesukker
2 store æg
1 æggeblomme
100 g hele, usaltede pistacienødder
50 g grofthaket hvid chokolade

Kom hvedemel, bagepulver, kardemomme, rørsukker og vaniliesukker i en skål. Tilsæt æg og æggeblommer og rør det sammen til en sammenhængende dej. Det kan være at man må tage hænderne i brug for at få den helt samlet. Tilsæt nødder og chokolade og ælt dejen kortvarigt igennem. Dejen må ikke æltes for meget, for så får kagerne en mærkelig konsistens.

Del dejen i to og rul dem til tykke pølser. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Tryk dem en smule flade og bag dem i en forvarmet ovn ved 170 C i ca. 25 min. De ligner nu to lange, slanke brød. Tag dem ud og lad dem køle en lille smule af.

Skær brødene i skiver på ca. 1½ cm tykkelse (jeg synes faktisk at 1½ cm var lidt for tykke, så jeg vil anbefale 1 cm). Læg dem med skæresiden opad på bagepladen og bag dem i yderligre 12-15 min til de får en gylden farve.

Nyd dem som de er eller dyp dem i et godt glas Vino Santo.

5 kommentarer:

 1. De lyder bestemt også skønne! Ham Grigo er en ørn i et køkken, så jeg har også overvejet, om ikke jeg bør investere i den bog på et tidspunkt :-)

  SvarSlet
 2. Kender det alt for godt Camilla - har ønsket mig hans dessertbog siden jeg så ham til den store kagedag i Tivoli for 2½ år siden, men den har endnu ikke fundet vej til samlingen... og de biscotties ser også gode ud, så nu...! ;o)

  SvarSlet
 3. Det er en skøn skøn bog. Jeg har dog ikke fået bagt nogen af hans ting endnu. De ser rigtig lækre ud, biscottier er altså også bare nam nam :-)

  SvarSlet
 4. Det där såg riktigt gott ut. Jag gillar biscotti och jag gillar pistagenötter, det låter som en god kombination.

  SvarSlet
 5. @Piske: Jeg blev lige lidt skuffet da jeg kiggede i den første gang, men da jeg så fik set nærmere på den så er der faktisk mange gode opskrifter i den, som klart skal afprøves.
  @Anne: Ja, NU må det være, Anne!
  @Vibse: Så må du igang, søde. Ja, det var jo dig, der fik mig til at indse for 2½ år siden, at man faktisk selv kunne bage biscottier. Ellers er det nogen jeg bare har købt, når jeg var i Italien.
  @Erika: Så er det lige en kombination for dig :-) Jeg synes, at de havde en god smag og så så de flotte ud med de grønne kerner.

  SvarSlet