søndag den 20. februar 2011

Grundlæggende kagedekoration Trin 3: At smøre kagen opIndledning
Dette er tredje indlæg af en række indlæg, der kommer til at handle om grundlæggende kagedekoration. Jeg får dagligt spørgsmål omkring "hvordan man gør" og det er jo ikke bare sådan lige at beskrive med få ord. Derfor har jeg lavet en serie omkring grundlæggende kagedekoration, hvor jeg prøver med små trin for trin billedserier at vise "hvordan man gør". Der vil være en masse tips og tricks og links til nyttige steder, sider, bøger mv.

Hvis man søger en god bog med gode beskrivelser af grundlæggende kagedekoration, så kan jeg anbefale "The essential cake decorating guide". Den beskriver alt man behøves at vide om grundlæggende kagedekoration.Tredje lektion i grundlæggende kagedekoration her på min blog er "At smøre kagen op". Opsmøringen af kagen er nødvendig, for at sikre, at fyldet ikke smelter fondanten. Desuden sikre opsmøringen også, at man får fyldt huller og skævheder ud, så kagen bliver helt lige.

Hvilken type opsmøring skal man vælge?
Hvilken type opsmøring man vil bruge er selvfølgelig igen en smagssag. Der er rigtig mange, der anvender smørcremer som opsmøring. De er meget anvendelige, da de har en god smørbar konsistens og da de tørrer "hårdt" op, når de kommer på køl. Til gengæld, så kommer man ikke uden om, at de ofte smager af smør. Man kan dog tilsætte forskellig smagsstoffer, så de smager mindre af smør. Jeg selv er blevet tilhænger af at smøre op med chokoladeganche i et 1:1 forhold. Det smager skønt, er hurtigt og nemt at lave og så tørre det også hurtigt og hårdt op. Men som sagt, så er det som med alt andet - en smagssag. 

Jeg har nogle opskrifter på tre forskellige slags opsmøringer, som kan anvendes til disse kager. Se under kategorien Opsmøring for inspiration.

Hvordan smøre man kagen op? Trin-for-trin vejledning.
Når man skal smøre kagen op, så er det vigtigt at fyldet har "sat sig" og er blevet helt stift - ellers er det svært at smøre kagen op.Trin 1:
Start med at klippe et stykke bagepapir i fire stykker.
Trin 2:
Læg de fire stykker bagepapir på den plade kagen skal stå på (I dette tilfælde har jeg brugt en kage-papplade, da kagen skulle stå ovenpå en anden kage). Bagepapiret sikre de klatter man måtte komme til at spilde mens man smøre kagen op. Jeg plejer at sætte papiret fast med en lille klat af den creme jeg smøre op med.Trin 3:
Vend kagen ud på pladen med bagepapiret. 

Trin 4:
Fjern bageform og frostpose. 

Trin 5:
Inden du smøre op, så skrabes den overskydende mousse af (det fik jeg desværre ikke taget et billede af). Smør kagen op med en paletkniv og fyld alle huller, ujævnheder og skævheder. Smør indtil du er tilfreds med kagen.   Trin 6:
Når kagen er fuldstændig smurt op, så sæt kagen på køl til opsmøringen er blevet stiv. 
  
Kagen er nu klar til at blive betrukket med fondant. 

Næste lektion i "Grundlæggende kagedekoration" bliver Trin 4: At betrække kagen med fondant.

59 kommentarer:

 1. Smart trick med bagepapiret - det havde jeg slet ikke tænkt på!

  SvarSlet
 2. Det er sjovt nok altid det jeg har sværest ved, at lave en crumbcoat eller noget i den stil, fordi der kommer flere krummer i min frosting end der burde, og det ender virkelig med at ødelægge kages endelige udseende. Håber engang at kunne perfektionere det og faktisk blive god til det, men op og indtil da, så må der øves, øves og øves :D

  SvarSlet
 3. Kære Camilla
  Jeg tror måske, at jeg er lidt træt i skrivende stund, men jeg forstår ikke helt, hvad det er, bagepapiret gør. Vil du ikke lige skære det ud i pap for mig? :) Spændende læsning for en kagenovice som mig.
  Kh Nadia

  SvarSlet
 4. @Piske: Tak - ja, det er faktisk lidt smart.
  @Michelle: Jeg tror faktisk, at årsagen til for mange krummer i frostingen er hvis man tøver eller er for langsom. Prøv at være beslutsom og hurtig i opsmøringen og evt tørre paletten af ind imellem, så du undgår for mange krummer. Men ja, øvelse gør klart mester. Held og lykke.
  @Nadia: Der er da ikke noget at sige til, at du er træt kl. 01.24! Jeg skærer gerne ud i pap :-) Når man sætter kagen på et pænt rent sølvfarvet board eller et betrukket board, så vil man gerne undgå at svine det til. Derfor kan man klippe bagepapiret i stykker som anvist, så de dækker den pæne board. Så smøre man op og man kan klatte uden at bekymre sig om at man sviner sit board. Derefter fjerner man forsigtigt bagepapir stykkerne og dermed er boardet stadig pænt og fint. Et sølvboard kan selvfølgelig tørres af hvis man klatter på det, men man kan faktisk stadig se det, da det afgiver fedtede spor og hvis man anvender chokolade, så også brune spor! For betrukne boards kan man slet ikke få det af, hvis man først har spildt. Derfor er tricket med bagepapiret genialt.

  SvarSlet
 5. Hej Camilla.

  Jeg må takke igen. Jeg er simpelthen helt vild med denne her guide.

  Tak for en fantastisk guide, og tak fordi du har overskuddet til at skrive den.

  Mvh Anita
  http://livogmad.blogspot.com/

  SvarSlet
 6. @Miss A: Velbekommen. Det er utrolig dejligt at vide, at der er nogen derude, der har glæde af guiden. Så er den jo alt arbejdet værd.

  SvarSlet
 7. Det er altså en super trin for trin du laver. Perfekt :-)
  Ps... Jeg glemmer hver gang at komme papir under min kage... og hver gang bander jeg over spildt smørcreme :-/

  SvarSlet
 8. @Vibse: Tusind tak søde :-) Jeg undlader indimellem papiret med vilje ("fordi jeg spilder da ikke"). Men jeg spilder sgu hver gang, så det kan bare ikke betale sig at lade være :-)

  SvarSlet
 9. Hvor er vi dygtige... Ha ha ha ha ha :-D

  SvarSlet
 10. Hold op hvor er jeg glad for at jeg fandt denne blog. Tak igen igen for de rigtige gode og flotte guider. Nu glæder jeg mig endnu mere til at komme i gang.
  Vh
  Valby

  SvarSlet
 11. Kære Camilla
  Jeg skal lave bryllupskage, men havde tænkt mig at overtrække med marcipan, da vi ikke rigtigt kan lide smagen af fondant. En veninde har så sagt at man ikke kan overtrække og stille i køleskabet uden at den "sveder".
  Har du en idé om det er rigtigt og om det kunne afhjælpes med at smøre op?
  Mvh. Maria

  SvarSlet
 12. @Anonym: Hov, fik slet ikke svaret dig før nu. Tak for din søde kommentar :-)

  @Maria: Kager med fondant / marcipan kommer til at svede hvis den udsættes for for store temperatursvingninger, hvilket jo isør er udtalt om sommeren, når kagen kommer ud fra et køleskab. Men jeg synes ikke,a t marcipan er særlig slemt med det ift fondant, for fondanten gør det bestemt også hvis det er varmt (eller meget fugtigt). Jeg ville nok smøre den lidt op alligevel, for bærmousse osv kan godt smelte lidt og en opsmøring vil holde lidt på det. Og så er det også nemmere at få marcipanen (fondanten) til at sidde bedre og pænere fast på kagen. Held og lykke.

  SvarSlet
 13. Først tak for din skønne og inspirerende blog! Jeg nyder meget godt af den.

  Jeg prøvede for første gang at smøre op med ganache, men jeg fik et problem, da det bliver meget hårdt, og så klister fondanten ikke til kagen, men ligger løst og sejler rundt. Hvor det jo klæber til smørcreme.

  Hvordan kommer du uden om dette? :)

  SvarSlet
 14. @Josephine: Tusind tak skal du have. Dejligt at høre, at du nyder den. Jeg har ikke problemer med at det bliver "meget hårdt". Måske er det fordi du bruger en chokolade med meget højt indhold af kakao? Til denne ganache bruger jeg kun en med 55% cirka. Som jeg skriver under punkt 6, så synes jeg ikke, at det er nødvendigt at sætte kagen på køl efter den er smurt op. Så hvis du betrækker kagen med det samme efter opsmøring, så er chokoladen stadig "våd" og dermed sidder fondanten fast. Hvis den "tørrer", så pensl den evt med en smule vand, så burde det hæfte fint.

  SvarSlet
 15. :)
  Super. Det er helt sikkert svaret.
  Ja, jeg bruger 70 eller 80 procent, og så er jeg vant til at sætte den på køl som med IMBC.

  Jeg skal nok bare lige vænne mig til, at jeg kan komme fondant på med det samme :)
  Og så måske bruge en chokolade med mindre kakao.

  Jeg tester igen på en kage i aften.

  SvarSlet
 16. @Josephine: Godt at høre. Jeg håber, at din nye test gik fint. kh Camilla

  SvarSlet
 17. Fed blog, den har virkelig hjulpet mig på vej til at turde at hoppe ud i arbejdet med hjemmelavet fyld, opsmøring og fondant. Lige hvad jeg stod og manglede! :)

  Dog er jeg stadig nybegynder, og har ikke prøvet at bruge en mørk opsmøringscreme (som den du bruger her), til en hvid fondant. Kan man det, uden at den mørke farve kan ses igennem fondanten?

  SvarSlet
 18. @Maria: Tusind tak Maria. Hvor skønt, at du har hoppet ud i kagekunsten. Nej, man ser ikke farven igennem fondanten. Med mindre du ruller ultra tyndt ud, men så vil man også se buler osv. Held og lykke :-)

  SvarSlet
 19. Fantastisk side:)
  Nu har jeg en ide om, hvordan jeg bager mine dåbskager til på søndag:) Men så skal det lykkedes første gang.. Uha er jeg lidt nervøs for.
  Er der nogen der kan svare på disse???
  Hvor mange dage kan jeg bage f.eks.bunde inden de skal bruges og kan jeg lave moussen fredag selvom det først er til søndag? Eller kan moussen og kagen nå at stivne op så jeg kan pynte lørdag eftermiddag/aften hvis jeg først laver moussen lørdag formiddag.? Tænker bare det er fløde så kan det holde sig så længe?
  Skal man smøre op.. Ser bare så besværligt ud:)
  Tak tak igen for kage guiden:)

  SvarSlet
 20. @Sanne: Tak skal du have :-) Bundene kan godt laves i forvejen og fryses ned. Læg blot bagepapir mellem bundene. Nu ved jeg ikke hvilken mousse du vil lave, for nogle er længere tid om at stivne end andre. Du kan evt fylde kagen lørdag morgen. Der sker dog heller ikke noget ved at fylde den fredag. Ja, jeg synes du skal smøre op, da det gør kagen helt lige og uden buler. Held og lykke.

  SvarSlet
 21. Hej Camilla,

  Tak for dit svar:) Glæder mig til at komme i gang med din guide ved siden af mig ;D
  Jeg har planer om at fylde med bærmousse og chokolade mousse, men jeg er i tvivl om en opskrift på chokolademousse til lagkager. Så overvejer at bruge baileymousse opskriften men erstatte bailey med fløden. Der findes en del opskrifter uden husblas men er så i tvivl om, om chokomoussen bliver stiv nok.... men håber det går:)

  Hilsen Sanne

  SvarSlet
 22. @Sanne: Chokoladeganache (til fyld) bliver ganske stabil. Og faktisk kan du tilsætte 4 blade udblødt husblas i den varme chokoladefløde. Så bliver den endnu mere stabil.

  SvarSlet
 23. Tusind tak for din trin for trin guide - fantastisk at finde en på dansk :D

  Kærlig Hilsen
  Danielle

  SvarSlet
 24. @Danielle: Velbekommen! Dejligt, at du kan bruge den.

  SvarSlet
 25. Super side, tak for det..
  HVor meget opsmøringsganache skal jeg lave til en kage 20x30 cm ?
  Det er min første kage og har ingen anelse om jeg skal bruge 1/2 kilo chokolade/fløde eller hvorledes :-)
  Kh Camilla

  SvarSlet
 26. @Anonym (Camilla): Tak skal du have. Ja, det er lidt svært at vide, men prøv med 300 g mørk 55% chokolade (feks Marabou) til 3 dl piskefløde.

  SvarSlet
 27. kære camilla.
  først og fremmest er jeg dybt inponeret over de flotte kager du kan lave. FLOT FLOT! er du uddannet konditor?
  jeg er helt vild med din 1 års kage med den lille baby i badekaret. jeg har selv en dreng på snart et år, og er blevet meget inspirert af dig. jeg har bare et spørgsmål som jeg ikke helt har kunne finde svar på herinde. som jeg gerne vil have svar på inden jeg kastermig ud i at bage og dekorerer. hvordan laver du den creme som man skal smøre kagen op med ? jeg laver en kage med noget chololade/mouse og bærcreme/mouse. hvilken smørcreme vil passe bedst til at smøre op med ?
  og frresten: din hjemmeside er bare helt perfekt til nybegyndere!! så tusind tak for det :)
  mange hilsner fra jeanett

  SvarSlet
 28. @Jeanett: Tusind tak for din søde kommentar. Nej, jeg er ikke uddannet konditor. Jeg har en universitetsuddannelse indenfor biokemi, så jeg er slet ikke professionel, men bare en amatør udi konditori. Jeg er ikke særlig vild med smørcreme og derfor bruger jeg "1:1 ganache". Men det er en smagssag. I indlægget er der et link til "Opsmøring", hvor du kan finde de opskrifter jeg har liggende på forskellige opsmøringer, herunder også 1:1 ganache. Held og lykke med kagebageriet.

  SvarSlet
 29. hej Camilla.
  Tak for en række forrygende guides - du er virkelig både kreativ og pædagogisk.

  Jeg har tilbudt en kollega at bage kage til hendes 30 års fødselsdag. Hun har set billeder af de kager, jeg har lavet, som alle er betrukket med fondant og pyntet med enten blomster eller blade. Hun synes de er meget fine, men er bekymret fordi hun ikke selv kan lide fondant og ved at flere af hendes gæster heller ikke er så meget for det. Derfor har vi talt om at det måske er bedre 'kun' at stryge kagen op med din 1:1 ganache (evt to gange), og så kan jeg lave nogle blomster/blade i fondant, som vi lægger på. Hvad synes du om den idé?
  Kan man lave 1:1 ganachen med lys chokolade - det ville nemlig være fint synes jeg at have en lidt lysere bund....
  På forhånd tak.
  Mange hilsner Hanne

  SvarSlet
 30. @Anonym (Hanne): Tusind tak, Hanne :-) Den idé er helt fin. Kagen får et mere råt look, men den kan bestemt blive lige så flot. Jeg har ikke prøvet at lave ganachen med lys chokolade. Prøv at lave en prøve og se hvordan den opføre sig. Du kan alternativt smøre kagen op med lys chokolade ganache (som fyld), men det vil blive et noget mere "bløde" udseende. Held og lykke med kagen.

  SvarSlet
 31. Kan man ikke smøre op med den mousse man har inde i kagen?
  Tak for en god blog :)

  SvarSlet
 32. @Malle: Tak skal du have. Det er ikke anbefalelsesværdigt at smøre op med en mousse man bruger til fyld. De indeholder ofte en syre som får fondanten til at klistre / smelte. Desuden tørre den ikke op og forbliver dermed blød og så får du ikke et skarpt og pænt udseende når du betrækker kagen.

  SvarSlet
 33. Hejsa det første gang jeg skal lave en kage :o)
  Jeg har bagt 3 bunde har lavet jordbær mousse og lagt de to bunde sammen med moussen, har lagt det hele i fryseren for ca 1 uge siden. Nu skal jeg lave kagen her i weekenden, hvad gør jeg så det blir perfekt og den ikke kommer til at svede når fondanten er lagt på og hvilke opsmørring bruger jeg, osv..Har prøvet at lave IMBC, men ved ikke om det mislykkes for det svandt ind til ca det halve og ser ikke så luftig ud som når hviderne er pisket op, efter smørret er tilsat...Hvad gør jeg galt eller skal det være sådan :o) En masse spørgsmål håber du kan hjælpe, med en idiotsikret måde til at lave min kage hehe Mvh Nathalia

  SvarSlet
 34. @Anonym (Nathalia): Undskyld jeg ser at mit svar kommer for sent. Det beklager jeg meget. Mht IMBC har jeg svaret under det indlæg. Mht at pynte en kage fra fryseren, så har jeg faktisk aldrig selv prøvet det. Min anbefaling er at tø den langsomt op i køleskabet og så betrække den når den er optøet. Held og lykke.

  SvarSlet
 35. Hejsa
  Det okay ;o) Det gik bedre end forventet med kagen, lod den tø op i køleskab i 5 timer...Fik den smurt pænt op, men da jeg skulle smørre den op 1½ time efter (grundet gæster),havde smørcremen skilt sig af, (stod på køl hele tiden, så det var ikke pga varme) selvom jeg piskede det op, virkede det ikke...Det blev så kun til en opsmørring, skal nok gøre det efter en ½ time næste gang...
  Dejligt med alt den hjælp man kan hente på din side,ellers havde jeg nok ikke haft mod til at starte i denne dejlige kageverden ;o)

  Mvh Nathalia

  SvarSlet
 36. @Anonym (Nathalia): Velbekommen, Nathalia :-) Dejligt at det gik fint trods lidt besværligheder.

  SvarSlet
 37. Hejsa har du prøvet at smørcremen skiller ad efter den har været på køl og man skal bruge den anden gang ???
  Hvad kan det være og hvorfor kunne jeg ikke piske den op igen. Ville havde brugt lidt flormelis for at se om den kunne reddes, men smed den ud istedetfor :o)

  Mvh

  SvarSlet
 38. @Anonym: Nej, det har jeg ikke prøvet. Mon den har stået for varmt inden den kom på køl? Prøv evt at piske den sammen igen. Har du brugt Kærgården eller alm smør? Husk at kærgården smelter hurtigere, så har den stået ude mens du har smurt op første gang, kan den have smeltet lidt og skiller sig derfor fra resten.

  SvarSlet
 39. Hejsa..Næh det har jeg ikke gjort, har godt nok gjort som der står og satte den på køl med det samme...Vil gerne have noget man kan smørre op med ala guf og ikke som mayonaise :( øvøv

  Mvh ;o) Dejligt at man kan få hjælp herinde super perfekt side...Tusinde tak

  SvarSlet
 40. @Anonym: IMBC er ikke den nemmeste smørcreme, så måske skulle du prøve med noget andet. Prøv feks den islandske smørecreme. Den er meget nem at lave og nemmere at håndtere. Eller prøv 1:1 ganachen, som jeg selv svægre til - den er også nem at håndtere.

  SvarSlet
 41. Hej Camilla - endnu en gang TAK for din fantastiske sidde som er til stor hjælp og inspiration !
  Jeg vil gerne prøve at smøre min næste kage op med 1:1 og har i den forbindelse nogle spørgsmål :
  Skal den piskes op inden opsmøring !? Og kan den fryses hvis jeg for lavet for meget !?
  På forhånd tak for hjælpen - Kathrine

  SvarSlet
 42. @kathrine: Tusind tak for din søde kommentar. Dejligt at du finder hjælp og inspiration her på siden :-) Nej, den skal ikke piskes op. Når du har blandet chokoladen og den varme fløde skal den blot stilles på køl indtil den har en smørbar konsistens. Ja, den kan sagtens fryses hvis du laver for meget. Når du tør den op, så stil den på køkkenbordet indtil den er smørbar.

  SvarSlet
 43. Hej Camilla. Fantastisk side! Jeg er absolut nybegynder og har lige et opklarende spørgsmål til opsmøring. Synes nemlig du skriver 2 forskellige ting: skal kagen stå på køl og tørre op inden fondanten lægges på eller skal man komme fondanten på mens opsmøringen er våd?
  Mvh Lise

  SvarSlet
 44. @Anonym (Lise): Ja, det må du undskylde :-) Faktisk kan du gøre begge dele. Jeg plejer dog at gøre det sådan lidt midt imellem - for nu at være endnu mere forvirrende :-) Jeg smører den op og stiller den på køl ½ times tid inden jeg obertrækker den. Er den for våd, når den ikke at "hærde" og dvs fondanten vil tynge kagen lidt. Er den for tør, så vil fondanten ikke hænge fast. Det kan du dog afhjælpe med at pensle overfladen med en anelse vand.

  SvarSlet
 45. Hej Camilla.
  Først og fremmest; super cool blog du har med god vejledning og super inspration :)
  Jeg har en lille udfordring, jeg håber du kan og har lyst til at hjælpe mig ?!
  Jeg skal lave en fødselsdagskage til en veninde der ikke kan lide chokolade, så det bliver lyse lakage bunde med hyldeblomst mousse og hindbærmousse, men hvad skal man smærre den op med?
  Som du selv skriver, kan det være lidt svært at lave IMBC, og jeg er ikke helt sikker på at mine evner rækker helt så langt endnu... Har du et bud på et alternativ til dette?
  PFT :) - Lene

  SvarSlet
 46. @Anonym (Lene): Tusind tak for din søde kommentar. Dejligt at du finder god vejledning og inspiration. IMBC ville nok være mit bedste bud, da du er nødt til at have en smør eller en chokolade der stivner og gør overfladen glat og hård. Men prøv IMBC'en. Du skal bare forsøge dig med den i god tid, så du ikke står med en kikset IMBC lige når du skal bruge den.

  SvarSlet
 47. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 48. tusind tak for at du har lavet denne fantastiske blog, den er jo guld værd for os som er helt grønne og gerne vil gi os i kast med flotte og velsmagende kager!!
  jeg har lige et lille spørgsmål. jeg skal lave fødselsdagskage til min søser og har beslutte mig for lyse bunde fyld af hindbærmuse i det ene lag og hvid chokoladeganache med revet limeskal så er spørgsmålet så kan jeg evt bruge den hvide schokoladeganace til at smøre op med også eller hva vil du anbefale??
  kærlig hilsen michelle

  SvarSlet
 49. @michelle: Tusind tak for den søde kommentar. Dejligt at du har glæde af min blog. Den hvide chokoladeganache er for blød at smøre op med. Jeg er størst tilhænger af at smøre op med en 1:1 ganache. Den er nem, smager godt og danner et godt grundlag for at betrække med fondant. Hvis du ikke skal betrække med fondant, så kan du sagtens smøre kagen op med den hvide ganache. Held og lykke med projektet :-)

  SvarSlet
 50. Hej.

  Fantastiske sider du har her. Sluger alt råt...

  Min datter bliver snart 4 og vi skal have lavet en kage. Hun elsker at hjælpe til med at bage og hun elsker appelsinkage så jeg vil lave sådan en. Men har du en ide til hvilken opsmøring jeg kan bruge?
  Normalt passer chokolade og appelsin rigtig godt sammen, men lige den appelsinkage (bradepandekage) som jeg laver er meget frisk, normalt laver jeg alm. hvid glasur.

  Har du en ide evt. noget med appelsinsmag?

  SvarSlet
 51. @Randi: Tusind tak for din søde kommentar. Ja, chokolade smager skønt til appelsen. En chokoladeganache med revet appelsin ville være godt.

  SvarSlet
 52. Hej Camilla
  Jeg har nu prøvet at smøre op med din 1:1 ganache.
  Det gik fint med toppen, men på siderne ville fyldet ligesom følge med og dermed blande sig med ganachen - hva gjorde jeg galt ??
  Kagen havde været på køl og synes da også moussen var stivnet

  SvarSlet
  Svar
  1. Det som muligvis kan være problemet er hvis din ganache er blevet for stiv / tør. Den må gerne være ret blød i det, for det vil gøre det nemmere at smøre den ud. Jeg har selv oplevet det med at den river moussen med og jeg mener, at det har været de gange hvor ganachen har stået for længe inden brugte den og den derfor var blevet lidt for stiv. Prøv en blødere udgave næste gang og se om det ikke er det der er problemet. Ellers kunne det være hvis du bruger en for god chokolade med højt kakao indhold, så kan ganachen også blive "tør" i det. Jeg bruger en meget mild chokolade på 56%.

   Slet
 53. Hej Camilla,
  Fantastisk arbejde :-)..

  Hvornår kommer din næste lektion omkring fondant?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Der er 8 trin i alt og der kommer ikke flere. Du kan se alle trin under kategorien Grundlæggende kagedekoration.

   Slet
 54. Hej.
  Tror du har reddet min bryllupskage, om ikke andet mine nerver. Dog er min kage støbt og ligger i fryseren (mega praktisk, med alt det andet der skal ordnes lige op til). I forhold til at smøre den op er jeg dog i tvivl om, om jeg skal lade den tø op først, eller om jeg skal smøre den op mens den er frossen? Hjælp!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror, at jeg ville vente til den er tået op. Ellers vil chokoladen nok stivne for hurtigt hvis kagen er iskold.

   Slet
 55. Hej Camilla
  har lige fundet din blog. Jeg skal lave en kage i weekenden hvor noget af pynten er af fondant. Jeg er i tvivl om hvad jeg skal overtrække resten af kagen med da jeg ikke vil ha kagen skal være for sød. Kan man smøre kan op med ganache og så bare putte noget pynt på af fondant men som ikke dækker hele ganachen? Ganachen går ikke igennem fondanten? Eller blir Ganachen for hård? Jeg synes det blir for meget med både fondant som overtræk samt fondant pynt.
  Undskyld alle mine spørgsmål men håber du har en ide. På forhånd tak
  Kh Stine

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha, jeg kommer nok for sent med svar, men jeg kan ikke garantere svar fra dag til dag.

   Du kan sagtens blot smøre op med ganache. Den gør den mindre sød / tung. Men udseendet bliver selvfølgelig også mere råt.

   Nej, ganachen bliver ikke stenhård.

   Håber, at det blev godt.

   Slet