onsdag den 22. december 2010

Vaniljekranse 2010




Vaniljekranse hører bare julen til. Og alle har sin egen favorit opskrift på vaniljekranse og jeg sværgre til min. Jeg bloggede opskriften sidste år og du kan se opskriften her. Jeg synes, at smagen og sprødheden er helt perfekt med denne opskrift. Jeg bruger en gammeldags kagesprøjte med stjernetyl til at sprøjte dejen ud gennem. God vaniljekrans-jule-bagning :-)

søndag den 19. december 2010

Flere chokoladetrøfler!!




Så lykkedes det mig - efter tre forsøg - at lave den perfekte konsistens og smag på trøfler med likør i. Forleden bloggede jeg om Trøfler med chili og appelsin, Hvide trøfler med vanilje og lime og Orange trøfler. I dag gælder det opskrifter på Hvide trøfler med Limoncello (italiensk citronlikør), Hvide trøfler med Baileys og til sidst men ikke mindst - Chokoladetrøfler med lakrids. God fornøjelse!
Hvide trøfler med Limoncello (Mørkt chokoladeovertræk med guld stjerner)
ca. 25 stk.
200 g hvid chokolade
2 spsk fløde
Korn fra 1 vaniljestang
2 spsk Limoncello
Mørk chokolade til overtræk
Pynt
Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad. Tilsæt kornene fra en stang vanilje. Varm fløden op til kogepunktet. Tilsæt 2 spsk kogende fløde til chokoladen. Husk at varme mere fløde end det du skal bruge, da noget af fløden vil fordampe under opvarmningen. Rør fløden og chokoladen sammen og tilsæt 2 spsk Limoncello. Lad skålen stå til massen er tyk og sej. Fyld massen i en sprøjtepose og sprøjt toppe ud på bagepapir, der er ca. på størrelse med en valnød. Lad toppene tørre. Når toppene er tørre, rulles de til kugler og overtrækkes med mørk chokolade. Pynten kan varieres i det uendelige. Til disse trøfler har jeg valgt små guld stjerner.
Hvide trøfler med Baileys (Mørkt chokoladeovertræk med røde hjerter)
ca. 25 stk.

200 g hvid chokolade
2 spsk fløde
Korn fra 1 vaniljestang
2 spsk Baileys
Mørk chokolade til overtræk
Pynt

Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad. Tilsæt kornene fra en stang vanilje. Varm fløden op til kogepunktet. Tilsæt 2 spsk kogende fløde til chokoladen. Husk at varme mere fløde end det du skal bruge, da noget af fløden vil fordampe under opvarmningen. Rør fløden og chokoladen sammen og tilsæt 2 spsk Baileys. Lad skålen stå til massen er tyk og sej. Fyld massen i en sprøjtepose og sprøjt toppe ud på bagepapir, der er ca. på størrelse med en valnød. Lad toppene tørre. Når toppene er tørre, rulles de til kugler og overtrækkes med mørk chokolade. Pynten kan varieres i det uendelige. Til disse trøfler har jeg valgt små røde hjerter.
Chokoladetrøfler med lakrids (Lyst chokoladeovertræk med et drys af lakridspulver)
ca. 20 stk.

150 g mørk chokolade
100 ml fløde
½ tsk lakridspulver
Lys chokolade til overtræk
Pynt

Hak chokoladen meget fint. Chokoladestykkerne må ikke være for store, for så er de svære at få smeltet. Varm fløden og lakridspulveret op til kogepunktet. Tilsæt den kogende fløde til chokoladen. Husk at varme mere fløde end det du skal bruge, da noget af fløden vil fordampe under opvarmningen. Rør fløden og chokoladen sammen til en tyk masse. Lad skålen stå til massen er tyk og sej. Fyld massen i en sprøjtepose og sprøjt toppe ud på bagepapir, der er ca. på størrelse med en valnød. Lad toppene tørre. Når toppene er tørre, rulles de til kugler og overtrækkes med lys chokolade. Pynten kan varieres i det uendelige. Til disse trøfler har jeg valgt et lille drys med lakridspulver.
Lakridspulveret har jeg købt hos Specialkøbmanden. De har efterhånden forretninger flere steder i landet og man an også bestille on-line.

lørdag den 18. december 2010

Værtindegave: micro grise



















I går var jeg til julefrokost sammen med mine medarbejdere og som værtindegave havde jeg taget en lille pose mikro grise med. Det er basic sugar cookies pyntet med lyserød fondant med en sløjfe om halsen lavet af royal icing farvet rød. Jeg lavede dem samtidig med de øvrige julecookies jeg bloggede om forleden.

De er ikke ret store. Her ses de sammen med en kagegaffel for at vise hvor små de er.


Vi havde en rigtig hyggelig julefrokost med dejlig mad.
Go' lørdag.

torsdag den 16. december 2010

Chokolade trøfler



















Jeg har lavet trøfler i flere år uden de store problemer, men i år drillede de mig heeelt vildt. Men selv om de måske ikke blev helt så kønne og runde som jeg plejer at lave dem, så smager de nu skønt alligevel. Jeg har lavet mange trøfler i år og har eksperimenteret med lidt af hvert, så der kommer en blogpost mere med flere trøffelopskrifter. Glæd jer til flere spændende varianter. Inspiration har jeg fundet forskellige steder fra - hovedsaglig fra Sifs hjemmeside. Men også hendes opskrifter har jeg lavet lidt om i, kombineret dem med andre osv. Her er opskrifterne som jeg har lavet dem.

Trøfler med chili og appelsin (Mørkt chokoladeovertræk med guld støv)
ca. 25 stk.

160 g lys chokolade
80 ml fløde
Revet skal af 1 appelsin
1 tsk chilipasta (start med det halve og smag dig frem, da der er stor forskel på chilipastaer)
Mørk chokolade til overtræk
Pynt

Hak chokoladen meget fint. Chokoladestykkerne må ikke være for store, for så er de svære at få smeltet. Vask appelsinen grundigt og riv skallen ned i chokoladen. Tilsæt også chilipastaen. Varm fløden op til kogepunktet. Tilsæt 80 ml kogende fløde til chokoladen (gør det evt. ved at afveje 80 g fløde). Husk at varme mere fløde end det du skal bruge, da noget af fløden vil fordampe under opvarmningen. Fløden må ikke blive for lunken, så sørg endelig for, at den er kogende når du tilsætter den. Rør fløden og chokoladen sammen til den tyk masse. Lad skålen stå til massen er tyk og sej. Fyld massen i en sprøjtepose og sprøjt toppe ud på bagepapir, der er ca. på størrelse med en valnød. Lad toppene tørre natten over, evt et helt døgn. Når toppene er tørre, rulles de til kugler og overtrækkes med mørk chokolade. Pynten kan varieres i det uendelige. Til disse trøfler har jeg valgt guldstøv.


Hvide trøfler med vamilje og lime (Mørkt chokoladeovertræk med limeskal)
ca. 25 stk

180 g hvid chokolade
70 ml fløde
Korn fra 1 vaniljestang
Revet skal af 1 lime frugt
Mørk chokolade til overtræk
Pynt


Hak chokoladen meget fint. Chokoladestykkerne må ikke være for store, for så er de svære at få smeltet. Vask limefrugten grundigt og riv skallen ned i chokoladen. Tilsæt kornene fra en stang vanilje. Varm fløden op til kogepunktet. Tilsæt 70 ml kogende fløde til chokoladen (gør det evt. ved at afveje 70 g fløde). Husk at varme mere fløde end det du skal bruge, da noget af fløden vil fordampe under opvarmningen. Fløden må ikke blive for lunken, så sørg endelig for, at den er kogende når du tilsætter den. Rør fløden og chokoladen sammen til den tyk masse. Lad skålen stå til massen er tyk og sej. Fyld massen i en sprøjtepose og sprøjt toppe ud på bagepapir, der er ca. på størrelse med en valnød. Lad toppene tørre natten over, evt et helt døgn. Når toppene er tørre, rulles de til kugler og overtrækkes med mørk chokolade. Pynten kan varieres i det uendelige. Til disse trøfler har jeg valgt revet limeskal.


Orange trøfler (Mørkt chokoladeovertræk med sølvstøv)
ca. 25 stk

160 g lys chokolade
80 ml fløde
Revet skal af 1 appelsin
Mørk chokolade til overtræk
Pynt


Hak chokoladen meget fint. Chokoladestykkerne må ikke være for store, for så er de svære at få smeltet. Vask appelsinen grundigt og riv skallen ned i chokoladen. Varm fløden op til kogepunktet. Tilsæt 80 ml kogende fløde til chokoladen (gør det evt. ved at afveje 80 g fløde). Husk at varme mere fløde end det du skal bruge, da noget af fløden vil fordampe under opvarmningen. Fløden må ikke blive for lunken, så sørg endelig for, at den er kogende når du tilsætter den. Rør fløden og chokoladen sammen til den tyk masse. Lad skålen stå til massen er tyk og sej. Fyld massen i en sprøjtepose og sprøjt toppe ud på bagepapir, der er ca. på størrelse med en valnød. Lad toppene tørre natten over, evt et helt døgn. Når toppene er tørre, rulles de til kugler og overtrækkes med mørk chokolade. Pynten kan varieres i det uendelige. Til disse trøfler har jeg valgt sølvstøv.

Held og lykke med jeres trøfler.

søndag den 12. december 2010

Pyntede jule småkager

Kære trofaste læsere!
Jeg beklager meget, at jeg har været væk fra bloggen i noget tid, men jeg har haft meget travlt på arbejdet og i weekenderne, så jeg har ikke haft tid til hverken at bage eller blogge. Men bare rolig, der er masser af idéer, opskrifter og kagerier jeg gerne vil blogge om, så I slipper ikke så let.
Mine to ældste sønner og en kammerat til min ældste søn har pyntet jule småkager i dag. De har hygget sig helt gevaldigt med kager, krymmel og glasur. Opskriften er Basic Sugar Cookies med vaniljesukker og revet skal af citron. Jeg pyntede selvfølgelig også lidt kager. Her er resultaterne af dagens anstrengelser.



















Småkage udgave af en marcipan gris. Meget simple, men egentlig meget søde.




















Snefnug som blev lidt tamme. Har tidligere lavet en masse af dem. Snefnuggene er dustet med sparkling dust og silver dust.





















Overdådige juletræer






















Forskellige kranse (forsøg på at prøve lidt forskelligt)


Min ældste søns kreationer (undervejs i pyntningen)






















Min mellemste søns kreationer (undervejs i pyntningen)
Ha' en dejlig 3. søndag i advent.