søndag den 19. december 2010

Flere chokoladetrøfler!!
Så lykkedes det mig - efter tre forsøg - at lave den perfekte konsistens og smag på trøfler med likør i. Forleden bloggede jeg om Trøfler med chili og appelsin, Hvide trøfler med vanilje og lime og Orange trøfler. I dag gælder det opskrifter på Hvide trøfler med Limoncello (italiensk citronlikør), Hvide trøfler med Baileys og til sidst men ikke mindst - Chokoladetrøfler med lakrids. God fornøjelse!
Hvide trøfler med Limoncello (Mørkt chokoladeovertræk med guld stjerner)
ca. 25 stk.
200 g hvid chokolade
2 spsk fløde
Korn fra 1 vaniljestang
2 spsk Limoncello
Mørk chokolade til overtræk
Pynt
Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad. Tilsæt kornene fra en stang vanilje. Varm fløden op til kogepunktet. Tilsæt 2 spsk kogende fløde til chokoladen. Husk at varme mere fløde end det du skal bruge, da noget af fløden vil fordampe under opvarmningen. Rør fløden og chokoladen sammen og tilsæt 2 spsk Limoncello. Lad skålen stå til massen er tyk og sej. Fyld massen i en sprøjtepose og sprøjt toppe ud på bagepapir, der er ca. på størrelse med en valnød. Lad toppene tørre. Når toppene er tørre, rulles de til kugler og overtrækkes med mørk chokolade. Pynten kan varieres i det uendelige. Til disse trøfler har jeg valgt små guld stjerner.
Hvide trøfler med Baileys (Mørkt chokoladeovertræk med røde hjerter)
ca. 25 stk.

200 g hvid chokolade
2 spsk fløde
Korn fra 1 vaniljestang
2 spsk Baileys
Mørk chokolade til overtræk
Pynt

Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad. Tilsæt kornene fra en stang vanilje. Varm fløden op til kogepunktet. Tilsæt 2 spsk kogende fløde til chokoladen. Husk at varme mere fløde end det du skal bruge, da noget af fløden vil fordampe under opvarmningen. Rør fløden og chokoladen sammen og tilsæt 2 spsk Baileys. Lad skålen stå til massen er tyk og sej. Fyld massen i en sprøjtepose og sprøjt toppe ud på bagepapir, der er ca. på størrelse med en valnød. Lad toppene tørre. Når toppene er tørre, rulles de til kugler og overtrækkes med mørk chokolade. Pynten kan varieres i det uendelige. Til disse trøfler har jeg valgt små røde hjerter.
Chokoladetrøfler med lakrids (Lyst chokoladeovertræk med et drys af lakridspulver)
ca. 20 stk.

150 g mørk chokolade
100 ml fløde
½ tsk lakridspulver
Lys chokolade til overtræk
Pynt

Hak chokoladen meget fint. Chokoladestykkerne må ikke være for store, for så er de svære at få smeltet. Varm fløden og lakridspulveret op til kogepunktet. Tilsæt den kogende fløde til chokoladen. Husk at varme mere fløde end det du skal bruge, da noget af fløden vil fordampe under opvarmningen. Rør fløden og chokoladen sammen til en tyk masse. Lad skålen stå til massen er tyk og sej. Fyld massen i en sprøjtepose og sprøjt toppe ud på bagepapir, der er ca. på størrelse med en valnød. Lad toppene tørre. Når toppene er tørre, rulles de til kugler og overtrækkes med lys chokolade. Pynten kan varieres i det uendelige. Til disse trøfler har jeg valgt et lille drys med lakridspulver.
Lakridspulveret har jeg købt hos Specialkøbmanden. De har efterhånden forretninger flere steder i landet og man an også bestille on-line.

3 kommentarer:

 1. Hvidchokolade med Bailey... Årh den kommer jeg da nok til at låne den opskrift... Det lyder lækkert :-)

  SvarSlet
 2. Milde moses, hvor lyder - og ser - det godt ud! Jeg har slet ikke fået lavet konfekt endnu og ærlig talt, så ved jeg ikke om jeg når det, men jeg vil prøve :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 3. @Vibse: Ja, det må du da prøve - det kan kun blive din favorit. Måske skulle jeg prøve at lave en "Rina-trøffel" :-)
  @Tak Birthe. Jeg har simpel hen lavet aaaalt for meget, så hvis nu du havde boet i nærheden, så var du velkommen til at komme her og fylde lommerne.

  SvarSlet