onsdag den 10. juli 2013

Rabarber-mazarin med vaniljecreme

Sidste lørdag lavede jeg et stort kagebord til et vennepars 40 års fødselsdag og disse rabarber-mazariner med lækker blød vaniljecreme var en af godterne. De øvrige godter følger selvfølgelig løbende.

Mazarinerne har denne gode kombination af det syrlige med den søde mazarin. Inspiration til denne opskrift har jeg fået gennem Femina.



Rabarber-mazarin med vaniljecreme
ca. 22 stk
190 g smør
190 g sukker
190 g marcipan
3 æg
75 g mel
300 g rabarber
75 g rørsukker
Korn af 1 vaniljestang

Vaniljecreme
2½ dl piskefløde
Korn af ½ stang vanilje
3 spsk flormelis
1½ dl yoghurt natural

Pisk smør og sukker luftigt. Riv marcipanen groft og tilsæt den og pisk godt. Tilsæt æggene et ad gangen under fortsat piskning. Tilsæt mel og rør det godt med.

Rens rabarberne og skær dem i 1 cm store skriver. Vend rabarberne med rørsukker og vaniljekorn og vend det i dejen.

Fyld massen i lave muffinsforme eller andet på ca. 7 cm i diameter / 1½ cm høje. Bag kagerne ved 175 C i ca. 20-25 min til kagerne er faste og gyldne. Bagetiden er selvfølgelig afhængig af størrelsen på de forme du vælger. Køl kagerne lidt af inden de tages ud af formen og køler helt af på bagerist.

Pisk fløden blød til cremen og vend den med vaniljekorn, flormelis og yoghurt.


Server mazarinerne kolde eller ved stuetemperatur med vaniljecremen til.

Har du lyst til andre rabarber-godter, så se her:
Rabarber-limonade med eller uden gin
Boller med rabarber-marcipan fyld
Rabarber-tærte med marcipan og kokos
Rabarber-tærte med mandel-marengs
Rabarber-marcipan kage
Rabarber cupcakes med hvid chokolade
Jordbær-rabarber marmelade
Jordbær-rabarber kompot med lime og ingefær

14 kommentarer:

  1. Det lyder rigtig lækkert og sommeragtigt:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er en dejlig sommeragtig kombination.

      Slet
  2. Dem vil jeg da gerne lave, men har du ikke glemt at tilsætte rabarber, rørsukker og vanillekorn i selve opskriften?

    VH Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Jo for søren! Det gik for hurtigt :-) Nu er opskriften opdateret. Tak for at du gjorde mig opmærksom på det.

      Slet
  3. For pokker hvor ser de lækre ud! :)

    SvarSlet
  4. Ja de ser lækre ud - men som Anne herover skriver, tror jeg der mangler noget af opskriften ;-) - men de skal prøves.
    Hilsen
    Bente

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, Bente, jeg havde vist glemt noget. Opskriften er nu opdateret.

      Slet
  5. De ser mega lækre ud, og har besluttet at bage dem på grillen :-) jeg mangler bare lige resten af opskriften.
    Mvh den uerfarne i opskrifter, men erfarne i grillbageri

    SvarSlet
    Svar
    1. Nu skulle opskriften være komplet. Jeg har aldrig prøvet at bage på en grill, men held og lykke med projektet.

      Slet
  6. Jeg elsker rabarber - men er det bare mig, eller er udvalget af marcipan i butikkerne lidt tyndt uden for juletiden?

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan være sværere at finde marcipanen uden for juletiden, men der er marcipan. Det fylder blot ikke så meget på hylderne. Jeg plejer at købe rigeligt i juletiden, da det fint kan holde sig til næste jul.

      Slet
  7. Hej, Mums hvor ser de lækre ud. Kan du anbefale andet end rabarber da de er svære at få i vinterhalvåret? Fx jordbær?

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja hvis man ikke har rabarber i fryseren bliver det svært. Jeg ville nok ikke bruge jordbær. Jeg ville vælge et mere syrligt bær da det passer bedre til den søde kage.

      Slet