lørdag den 1. december 2012

Søde sukkerkringler


Så er det december og ja, jeg er en af dem, der elsker jul, mørke og hygge. Min side her bugner med jule-opskrifter og dem kommer der mange flere af i den næste måneds tid.

Disse sukkerkringler er måske ikke specielt julede, men søde alligevel. Senere i dag starter de første julebagerier, som I nok skal blive indviet i hurtigst muligt.

Sukkerkringlerne er søde, men måske ikke så søde som man skulle tro. Giv dem til børnene og lav en konkurrence om hvem, der kan spise en kringle uden at slikke sig om munden :-)Sukkerkringler
18 stk

25 g gær
100 g smør
2 dl mælk
50 g sukker
1 nip salt
1 nip hjortetaksalt
425 g mel

Pynt:
50 g smør
100 g sukker


Smelt smørret og tilsæt mælken og varm blandingen op til den er fingervarm. Rør gæret ud i blandingen. Tilsæt sukker, salt og hjortetaksalt. Tilsæt melet og ælt dejen godt. Lad dejen hæve i 40 minutter under et rent klæde.

Ælt dejen sammen og del den i 18 lige store stykker og rul dem ud i tynde lange baner på ca. 45 cm. Form dem til kringler og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad den efterhæve i 30 minutter under et rent klæde.Pensl kringlerne med sammenpisket æg og bag dem midt i en 230 C (varmluft) ovn i 5-6 minutter til de er gyldne.

Mens de stadig er varme pensles de med smeltet smør og vendes ned i en skål med sukker.

Søde sukkerkringler på rad og række...

8 kommentarer:

 1. Så kan kommenskringler godt gå hjem og lægge sig - sådan en her sætter jeg gerne bisserne i! :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er nu også ret vild med kommenskringler, men de her er jo ret anderledes gode :-)

   Slet
 2. Årh, der ser helt igennem herlige ud :D Herhjemme er det kun mormor, som kan lave sukkerkringler helt rigtig - så tør slet ikke kast mig ud i det.. Meeeen det er vist snart på tide :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er aldrig nemt at hamle op mod mormødres hjemmebag :-)

   Slet