mandag den 2. april 2012

Skøn æblekage med mandler, citron og kardemomme


Det er drønærgeligt, at disse billeder af denne skønne kage ikke er blevet gode (taget efter flere glas rødvin i mørke!), for den er virkelig god. Jeg må sige, at den er kommet på min favoritliste over æblekager. Både børn og voksne var vilde med den.

Til kagen lavede jeg en lækker creme fraîche dressing som var rigtig god til kagen og som bestemt kan bruges til andre kager også. Opskriften på kagen så jeg i et blad for noget tid siden, men klippede den ud for den fristede virkelig meget. Jeg lavede dog lidt forskelllige modifikationer i opskriften.

Server kagen lun. Den smager nu også ganske godt kold dagen efter :-)

Æblekage med mandler, citron og kardemomme
(en form på ca. 24 cm - ca. 10 personer)

200 g smeltet smør
4 æg (stuetemperatur)
200 g lyst rørsukker
Korn af 1 stang vamilje
Skal af en økologisk citron
1 spsk kardemomme
225 g hvedemel
1 tsk bagepulver
100 g hvid chokolade
2 æbler

Topping:
2 æbler
100 g mandler
1 spsk kanel
6 spsk lyst rørsukker

Creme fraîche dressing:
Creme fraîche 18%
Sukker
Citronskal
Korn af 1 vaniljestang

Smelt smørret og lad det afkøle. Pisk æggene med sukker og vaniljekorn til massen er lys og skummende. Tilsæt smeltet, afkølet smør, citronskal og kardemomme og rør det i. Sigt mel og bagepulver i dejen. Hak chokoladen groft og tilsæt chokoladen og derefter små æbletern. Kom dejen i en smurt springform på ca. 24 cm. Læg tynde æblebåde på dejen og tryk dem lidt ned. Bland kanel og rørsukker og drys det over kagen. Drys til slut med de hakkede mandler. Bag kagen midt i ovnen ved 175 C i ca. 50-60 min til kagen er gennembagt.



Server kagen lun med creme fraîche dressingen til. Det skal nok skabe glæde i påskedagene.

I dag står den på produktion af chokoladepåskeæg og æg og opskrifter vises i morgen. Så hold øje med bloggen, hvis I ønsker lidt inspiration til lidt påskegodter.

19 kommentarer:

  1. Kagen ser virkelig lækker ud. Tror du at man kan skifte æblerne ud med pærer og stadig få et rigtig lækkert resultat ?

    SvarSlet
  2. Hvor ser den indbydende ud! Hvilken temperatur bager du den på - og hvor længe?

    SvarSlet
  3. Nøj hvor den kage frister, den ser SÅ lækker ud. Opskriften er straks gemt:-)

    SvarSlet
  4. @Merca: Ja, det tror jeg bestemt ikke har nogen betydning for resultatet.

    @Merete: Ups, det er nu tilføjet til opskriften :-) Tak fordi du lige mindede mig om den lille betydelige mangel.

    @Hjortebjerg: Tak Det lyder godt at du lader dig friste.

    SvarSlet
  5. MUMS! Det ser godt ud!

    www.johannethorhauge.blospot.com

    SvarSlet
  6. Den lyder super lækker, den må prøves :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  7. Yderst lækker ser den ud, jeg får i hvert fald lyst til et lille (stort) stykke -s-. Men knaser det ikke med sukkeret oven på kagen ?

    SvarSlet
  8. Det lyder som en rigtig lækker kombination :-)

    SvarSlet
  9. @Johanne: Tak Johanne :-)

    @NYBH: Den var meget lækker, Birthe.

    @Vibse: Jo, de tknase rlidt, men det er kun toppingen.

    @by Busk: Det var en super god kombination.

    SvarSlet
  10. Mums Camilla. Det var bare en vild lækker kage, den skal helt sikkert bages igen :))

    SvarSlet
  11. @Rikke: Dejligt at du har prøvet opskriften. Den skal helt sikkert også bages her i huset igen :-)

    SvarSlet
  12. Mums og tak. Har lige lavet æblemuffins g det er ren kærlighed i hver en skefuld:-):-):-)

    SvarSlet
  13. Ser lækkert ud!
    Kan den laves uden creme fraiche dressingen, eller bliver den så for tør / kedelig?

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej, den er rigtig fin uden creme fraiche dressingen. Billedet snyder lidt, for der ser den lidt kedelig ud, men den er rigtig god.

      Slet
  14. Hej. Har lavet denne skønne kage som muffins, og havde med i børnehaven til min datters 3 års fødselsdag. De var et stort hit. Tak for en super blog.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak for din søde kommentar. Ja, de er rigtig gode som muffins og det er skønt at børnehaven var vilde med dem.

      Slet
  15. Hej :). Jeg har bagt denne kage utallige gange, og ikke en gang har den skuffet! Det er helt klart den bedste opskrift på en æblekage jeg nogensinde har prøvet!
    Men selvom jeg har prøvet den et par gange har jeg dog et spørgsmål: skal kagen bages med eller uden varmluft? For jeg bagte den her for et par dage siden med varmluft, men efter ca. 45-50 min i ovnen var den ved at blive en smule mørkebrun- på vej til sort- i kanten, så jeg blev lige pludeslig i tvivl om den rent faktisk skal bages uden varmluft?
    kagen smagte ikke brændt i kanten, og var faktisk tilnærmelsesvist ubagt i midten (kun tilnærmelesesvist, det jeg mener er bare at den var meget MEGET blød i midten).
    Jeg håber du vil svare på mit spørgsmål, for jeg elsker virkelig den her kage, og vil helst have det bedste resultat ud af den :)

    SvarSlet
  16. Det er en rigtig god æblekage. Jeg bager altid med almindelig ovnvarme.

    SvarSlet