mandag den 17. februar 2014

Til sal, del II

Kære alle

Som sagt, så kommer her endnu flere ting til salg.

Det foregår efter først-til-mølle-princippet ved at I sender mig en mail på himmelske.kager@yahoo.com (vær sød IKKE at bruge den gamle mail: chudtloff@yahoo.com, tak). Der er flere måder at få fat i tingene på:
  • Jeg kan sende dem til jer. Der vil da komme porto oveni prisen.
  • I kan hente det på min bopæl, der ligger ved Fårevejle
  • I kan hente det på min arbejdsplads i Kalundborg
  • I kan hente det i lufthavnen hvor jeg rejser fra flere gange om måneden
  • I kan hente det ved CBS i København, hvor jeg vil være flere gange indenfor de næste par måneder
  • I kan hente det i Snekkersten, hvor jeg vil være et par gange indenfor de næste par måneder
  • I kan hente det i  Lyngby via min mor
Skriv i mailen hvordan I ønsker at få fat varerne.




SOLGT! Blomster forme fra Wilton, str. 6", 9", 12" og 15". Nogle af formene har aldrig været brugt. Nypris ca. 400 kr. Sælges samlet for 200 kr.



SOLGT! Hjerte forme fra Fat Daddio's, str. 6", 8", 10", 12", 14" og 16". Nogle af formene har aldrig været brugt. Nypris ca. 700 kr. Sælges samlet for 350 kr.



SOLGT! Vildrose udstikker. Aldrig brugt. Nypris ca. 70 kr. Sælges for 35 kr.



SOLGT! Pæon udstikker. Nypris ?? Sælges for 40 kr.



SOLGT! Bregne udstikker fra AP cutters. Aldrig brugt. Nypris ca. 35 kr. Sælges for 15 kr.




SOLGT! Lilje udstikkere i flere størrelser (samlet nypris ca. 140 kr) + lilje veiners (samlet ny pris ca. 100 kr). Sælges samlet for 120 kr.



SOLGT! Patchwork cutter (store bogstaver, små bogstaver, tal og &-tegn). Nypris ca. 80 kr. Sælges for 40 kr.



SOLGT! Mini udstikkere med 4 små dyr (gris, fisk, kanin, giraf) fra Tärtdecor. Nypris ca. 75 kr. Sælges samlet for 40 kr.



SOLGT! Julestjerne udstikkere fra Tinkertech Two. Nypris ca. 100 kr. Sælges for 50 kr.



SOLGT! Stedmoderblomst (lille) udstikker fra Tinkertech Two. Aldrig brugt. Nypris ca. 40 kr. Sælges for 20 kr.



SOLGT! 4 mini blomster / kløver udstikkere fra Tärtdecor. Nypris ?? Sælges for 20 kr.



SOLGT! Vintergæk (lille) udstiller fra Framar Cutters. Nypris ca. 40 kr. Sælges for 20 kr.



SOLGT! Elektrisk guitar fra Patchwork cutters. Instruktion medfølger. Nypris ca. 40 kr. Sælges for 20 kr.



Nelliker udstikker (ca. 4 cm) fra FMM. Instruktion medfølger. Nypris ca. 50 kr.



SOLGT! Diverse støvdragere (brune, lyserøde, creme og hvide). Nypris ca. 100 kr. Sælges for 50 kr.



SOLGT! Linealer med sport og musik fra FMM. Instruktion medfølger. Nypris. ca. 60 kr. Sælges for 30 kr.



Amaryllis udstikker fra Tinkertech Two. Nypris ca. 70 kr. Sælges for 35 kr.




SOLGT! Forskellige orchidé udstikkere: Moth orchidé (nypris ca. 70 kr), Cattleya orchidé (nypris ca. 50 kr), Dendrobium orchidé (nypris ca. 70 kr), veiner til orchidé blade (nypris ca. 65 kr). Sælges samlet for 130 kr.



SOLGT! Kurve cutter fra Patchwork Cutters. Instruktion medfølger. Har aldrig været brugt. Nypris ca. 50 kr. Sælges for 25 kr.



SOLGT! 4 Impressions molds fra FMM (træ, mursten, cobbler sten og skæve mursten). Instruktion medfølger. Nypris ca. 115 kr. Sælges for 60 kr.



SOLGT! Julerose cutter fra Patchwork Cutters. Har aldrig været brugt. Nypris ca. 50 kr. Sælges for 25 kr.



SOLGT! Strip cutter fra Jem Cutters. Instruktion medfølger. Nypris ca. 65 kr. Sælges for 35 kr.



SOLGT! Flæseværktøj. Nypris ca. 45 kr. Sælges for 25 kr.



SOLGT! Udstrækform (bagering) 18-30 cm fra Städter. Nypris ca. 120 kr. Sælges for 60 kr.



SOLGT! Dukke bageform fra Städter. To dukke-toppe medfølger (lyshåret og mørkhåret). Har aldrig været brugt. Nypris ca. 200 kr. Sælges for 100 kr.



SOLGT! 3D bil bageform fra Wilton. Instruktion medfølger. Nypris ca. 120 kr. Sælges for 60 kr.




SOLGT! Chokolade form i silikone med små mænd og små slikstokke. Instruktion medfølger på bagsiden af æsken. Har aldrig været brugt. Nypris ca. 40 kr. Sælges for 20 kr.



Øjne candy mold fra Wilton. Kan bruges til Candy melts chokolade. Instruktion på bagsiden. Har aldrig været brugt. Nypris ca. 40 kr. Sælges for 20 kr.


 

SOLGT! Chokolade transfer sheet med rensdyr. Øverste 1/4 er klippet af. Resten er intakt. Nemt at bruge på fyldt chokolade. Nypris ca. 50 kr. Sælges for 20 kr.


 
SOLGT! Cake leveller. Har aldrig været brugt. Nypris ?? kr. Sælges for 40 kr.


 
 
SOLGT! Ærteblomst udstikker fra FMM. Instruktion medfølger. Aldrig brugt. Nypris ca. 50 kr. Sælges for 25 kr. 
 
 
 
 SOLGT! Fingerbøl udstikker fra Tinkertech Two. Nypris 25 kr. Sælges for 10 kr.
 
 
 
 
Alstroemeria lilje fra Tinkertech Two. Nypris ca. 35 kr. Sælges for 10 kr.
 
 

SOLG!T To forskellige slags fresia udstikker. Til venstre fra Framar Cutters (nypris 30 kr) +  til højre fra Orchard (nypris 25 kr). Sælges samlet for 25 kr.


 
SOLGT! Fransk lilje udstikker. Nypris ??. Sælges for 10 kr.
 
 
 

SOLGT! Ansigts mold (hård). Nypris ?? Sælges for 20 kr.


 
 SOLGT! To små blomster udstikkere. Nypris ?? Sælges for 20 kr.
 
 
 

SOLGT! Mould med hav ting. Nypris ca. 100 kr. Sælges for 50 kr.

 
 
 
SOLGT! Mould med franske liljer. Nypris ca. 100 kr. Sælges for 50 kr.
 
 
 
SOLGT! Diverse stencils (påske, baby, franske liljer, prinsesse, snirkler mv). Sælges samlet. Nypris ??. Sælges for 30 kr.




SOLGT! Glat tefal kagerulle. Nypris ??. Sælges for 30 kr.


 
2 pk Slikposer med kager på. Nypris ?? Sælges for 10 kr.
 
 
 
SOLGT! Diverse cupcake forme. Nypris ca. 100 kr. Sælges samlet for 50 kr 

torsdag den 13. februar 2014

Til salg, del 1

Kære allesammen. Som I nok har bemærket, så er mængden af sukkerkager faldet drastisk her på bloggen. Det er der flere årsager til. Jeg har derfor taget en beslutning om at sælge de fleste af mine kageting. Jeg har derfor været mine kage-gemmer igennem for ting jeg ikke bruger mere (eller aldrig har haft brugt!) og I har nu chancen for at købe det. Der kommer meget mere til salg plus en give away, så hold øje med bloggen.

Det foregår efter først-til-mølle-princippet ved at I sender mig en mail på himmelske.kager@yahoo.com. Der er flere måder at få fat i tingene på:
  • Jeg kan sende dem til jer. Der vil da komme porto oveni prisen.
  • I kan hente det på min bopæl, der ligger ved Fårevejle
  • I kan hente det på min arbejdsplads i Kalundborg
  • I kan hente det i lufthavnen hvor jeg rejser fra flere gange om måneden
  • I kan hente det ved CBS i København, hvor jeg vil være flere gange indenfor det næste halve år
Skriv i mailen hvordan I ønsker at få fat varerne.



SOLGT! Multi blomster veiner fra FMM. Instruktion på engelsk medfølger. Nypris ca. 60 kr. Sælges for 30 kr.


4 små udstikkere fra Wilton. Aldrig brugt. Nypris ca. 49 kr. Sælges for 25 kr.


SOLGT! Sort Writing Icing fra Queen (50 g). Aldrig brugt. Holdbar til nov. 2018. Sælges for 20 kr.


SOLGT! 3 forskellige størrelse rosenbladsudstikkere.  Kan også bruges til balloner. Nypris ca. 79 kr for 4. Sælges for 30 kr.


SOLGT! Ansigtsmould fra Holly Products. Nypris ca. 75 kr. Sælges for 40 kr.



Plaque udstikker, 165 mm. Nypris ca. 59 kr. Sælges for 25 kr.


SOLGT! Taludstikkere i metalæske. Nypris 85 kr. Sælges for 30 kr.



SOLGT! Forskellige udstikkere: Sol, måne, edderkop og larve. Sælges samlet for 10 kr.



SOLGT! Jordbærblad / stilk udstikkere. Nypris 65 kr. Sælges for 40 kr.


SOLGT! Babysko udstikkersæt (rød=normal størrelse; orange=mini størrelse. Nypris for begge sæt 130 kr. Sælges samlet for 75 kr.


SOLGT! Bog (hæfte) om modellering i marcipan. Nypris 175 kr. Sælges for 75 kr.


SOLGT! 2 meget gamle bøger om kagedekoration: "Cake Decorating and Sugarcraft" (1967) af Evelyn Wallace. Og "Novelty Cookbook" (1983) af Patricia Dunbar. Sælges samlet for 30 kr.

søndag den 26. januar 2014

Forskellige slags kransekage

Det er jo ikke nytår mere, men kransekage kan sagtens severes hele året til diverse festlige lejligheder. De smager jo skønt og er nemme at lave. Her er to gode opskrifter.


Kransekage med mandler (venstre), Kransekage med lime og hindbær (midten), Kransekage med Hasselnødde Bresilienne (højre)

Denne første opskrift er fra Femina. Kombinationen af syrlige lime og de syrlig-søde hindbær er det godt modspil til den søde kransekage.

Kransekage med hindbær og lime
26 stk

250 g marcipan
100 g flormelis
Skal af 1 limeskal
2 spsk frysetørrede hindbær
½ æggehvide

Pynt:
Æggehvide
Flormelis
Pink farve

Ælt marcipan med flormelis, limeskal og æggehvide. Vend de frysetørrede hindbær i til sidst. Rul kransekagemassen i pølser og skær hver pølse i passende stykker. Form stykkerne som kransekage stykker og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i 8-10 min ved 210 C øverst i ovnen med en ekstra bageplade i bunden, så de ikke bliver for mørke. Afkøles på en bagerist.

Når kagerne er afkølede kan de pyntes med glasur lavet af flormelis blandet med æggehvide og lidt pink farve. Sprøjt glasuren i striber henover kransekagestykkerne og pynt med et frysetørret hindbær.

Den anden opskrift har jeg blogget om før, men her er den igen. Blot pyntet på to forskellige måder.

Kransekagekonfekt
(ca. 30-40 stk)

500 g ren rå marcipan
4-5 æggehvider
10 spsk flormelis

Ælt marcipan, flormelis og 4 af æggehviderne godt sammen til en ensartet masse. Vurder konsistensen , der ikke må være for flydende, men skal kunne danne toppe, når du stikker en gaffel i og trækker den op. Tilsæt evt mere æggehvide. Jeg synes som regel, at 4 er nok.

Kom kransekagemassen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og sprøjt kransekagestykker på bagepapir. Pynt evt. med afskallede nødder eller smuttede, letristede nødder inden de sættes i ovnen. Til disse brugte jeg smuttede, letristede mandler og på de andre hasselnødde-bresilienne fra Callebaut, som er hakkede, letristede og karamelliserede hasselnødder. Det smagte rigtig godt på kransekagerne. Bag kagerne ved 175 grader i ca. 15-20 min til de er gyldne. De må ikke være for blege og ej heller for mørke, så hold øje med kagerne efter de første 15 min er gået.

Lad dem køle lidt af på bagepladen inden de flyttes til en bagerist for yderligere afkøling. Afkølede kransekagestykker opbevares i en kagedåse med bagepapir i bunden, samt mellem hvert lag af kager. Kransekagekonfekten kan fryses, hvis man får lavet for meget.

søndag den 5. januar 2014

Nytårsdessert 2013


Kære alle læsere af bloggen. Rigtig godt nytår. Og tak fordi I følger trofast med på bloggen. Desværre har året været præget af så megen travlhed, at jeg ikke har formået at vedligeholde hverken hobby eller blog. Jeg har dog mere end 20 opskrifter liggende, plus en sukkerkage, som jeg endnu ikke har fået blogget om.

Så jeg må hellere for blogget om nytårsdesserten nu. Den kan jo bruges til andet end nytår, f.eks kommende fester, konfirmationer, bryllupper osv.

Dessert tallerkenen bestod af tre dele. Først en Orange-cointreaux-chokolade mousse med en syltet og bagt appelsinskal på. I midten en solbæris med en marengsstang med frysetørret hindbær. Og til slut en chokolade-marcipan-kage med solbærmousse med chokoladesnirkler. Nogle af opskrifterne har jeg blogget om før, andre er nye, men de kommer alle her.

Orange-cointreaux-chokolade mousse med syltet appelsinskal


Orange-cointreaux-chokolade mousse

240 g mørk chokolade
160 g sukker
6 past æggeblommer
6 past æggehvider
4 dl piskefløde
1 appelsin
4 spsk cointreaux
6 blade husblas

Smelt chokoladen og afkøl den lidt. Pisk æggeblommerne med sukker. Rør den afkølede chokolade i æggemassen og bland revet appelsinskal i. Tilsæt cointreaux. Udblød og smelt husblassen i appelsinsaften og rør dette i. Pisk fløden til skum og vend dette i. Pisk til sidst æggehviderne og vend dem i. Orange-cointreaux-chokolade moussen sættes på køl i mindst 4 timer.

Syltet og bagt appelsinskal

Inspiration er hentet fra Mette Blomsterberg.

1 økologisk appelsin
½ dl vand
50 g sukker

Skræl tynde strimler af en vasket økologisk appelsin. Dette gøres nemmest med et Kannelérjern. Hvis ikke du har sådan et, så skræl strimler med en kartoffelskræller og skær dem i 3 mm tynde strimler.

Kog sukker og vand op til al sukkeret er opløst. Kog strimlerne i sukkerlagen i ca. 10 minutter, hvorefter de tages op ad gryden. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 75C i ca. 30 minutter. Opbevar skallerne i en lukket beholder.


Solbæris med hindbær-marengsstang



Solbæris
(knap 1½ liter)

300 g solbær
150 sukker
1 vaniljestang

4 pasteuriserede æggeblommer
4 spsk sukker

½ liter piskefløde

Kog solbær, sukker og tomme vaniljestænger op og lad det koge i ca. 5 min. Purér solbærene gennem en sigte og lad det køle lidt af.

Pisk æggeblommerne med sukker og vaniljekornene til det er lyst og luftigt. Rør solbærpuréen i æggesnapsen.

Pisk fløden næsten stiv og vend solbærblandingen i. Fyld iscremen i en egnet beholder og læg den i fryseren. Rør i den af og til i den første halve time.

Tag solbærisen op ca. 15 - 20 min før servering.


Marengs stænger med frysetørret hindbær

3 æggehvider
200 g flormelis

Pisk æggehviderne til skum og tilsæt derefter flormelissen lidt ad gangen. Pisk godt mellem hver tilsætning. Pisk til marengsen er sej og blank.

Sprøjt små marengsstænger ud på bagepapir. Jeg brugte en rund tyl på 8 mm og lavede ca. 8-10 cm lange stænger. Derefter pressede jeg frysetørrede hindbær gennem en fin sigte som drys på stængerne.

Bag stængerne nederst i ovnen ved 100 C i ca. 30 minutter.

Chokolade-marcipan bund med solbær-mousse og chokoladesnirkler



Chokolade-marcipan bunde

Insoiration hentet fra Mette Blomsterberg

300 g marcipan (stuetemperatur)
200 g sukker
80 g smør (stuetemperatur)
130 g mørk chokolade
4 æg (stuetemperatur)

Ælt marcipan og sukker godt sammen. Tilsæt smørret lidt ad gangen. Smelt chokoladen og tilsæt den. Pisk æggene i et ad gangen. Sprøjt massen ned i helt lige forme som er ca. 5 cm i diameter. Bag kagerne ved 175 C i ca. 15-18 minutter. Lad dem køle af inden du tager formene af.


Solbær mousse

250 g solbær
1 alm vaniliestang (eller ½ polynesisk vaniliestang)
125 g sukker

Alle ingredienserne koges uden låg ca. 15 minutter og afkøles fuldstændigt i køleskab - minimum 2 timer.

Alternativt kan man bruge en solbær marmelade man selv har lavet. Se feks denne solbærmarmelade. Brug ca. 350-400 g marmelade til nedenstående portion ganache.

½ liter piskefløde
150 g hvid chokolade
4 blade husblas

Husblassen lægges i blød i en ½ liter vand i en ½ time. Hak chokoladen fint. Piskefløden varmes op til den næsten koger (ca. 80 grader). Halvdelen af den godt varme fløde hældes over alt chokoladen, rør godt til chokoladen smelter og massen er blank. Tilsæt mere og mere varm fløde. Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i den lune chokolade-fløde. VIGTIGT!!! Tildæk cremen med husholdningsfilm, så det dækker overfalden af chokoladen og opad siderne. Cremen afkøles fuldstændigt i køleskab - minimum 3 timer eller til helst næste dag.

Den iskolde, stive "hvide" creme piskes let luftig med en håndmikser. Blend solbær sylten og lad den piske med.

Moussen sprøjtes ud med en rund tyl på chokolade-marcipan kagerne.

Chokolade snirkler
Mørk chokolade smeltes og sprøjtes ud i runde tilfældige cirkler på et stykke bagepapir. Lad dem tørre et køligt sted.